Hoera! AIS in Navionics

De meest populaire navigatie-app heeft nu de mogelijkheid om AIS-data weer te geven. Kortgeleden is een update uitgebracht die dit mogelijk heeft gemaakt. Dit betekent dat je niet per se een plotter of een laptop aan je AIS-ontvanger hoeft te hangen om de schepen om je heen te zien. Hoe werkt het? Om AIS-data weer…

Door Riemer Witteveen | 20 februari 2020

AIS in Navionics

Hoera! AIS in Navionics

Door Riemer Witteveen | 20 februari 2020

Advertentie

De meest populaire navigatie-app heeft nu de mogelijkheid om AIS-data weer te geven. Kortgeleden is een update uitgebracht die dit mogelijk heeft gemaakt. Dit betekent dat je niet per se een plotter of een laptop aan je AIS-ontvanger hoeft te hangen om de schepen om je heen te zien.

Hoe werkt het?

Om AIS-data weer te geven heb je een AIS-ontvanger of een AIS-tranceiver nodig. Een ontvanger kan alleen AIS-data ontvangen, maar een tranceiver kan zowel zenden als ontvangen. Andere schepen kunnen jou dan ook zien varen op hun scherm. Om die data op je telefoon of tablet te krijgen, heb je de laatste versie van de Navionics Boating App nodig en een AIS-ontvanger of -tranceiver die ook wifi uitstuurt. Je hebt geen internetverbinding nodig, maar je AIS-apparaat stuurt een eigen wifi-signaal uit waarmee je je telefoon kan verbinden. Dat is voldoende om de AIS-gegevens weer te geven in de app. HIER vind je een lijst met apparaten die hiervoor geschikt zijn. Wifi aan boord?
NMEA AIS

Voorbeeld van een NMEA-Wifi adapter

Heb je geen AIS-ontvanger of -tranceiver met wifi? Geen zorgen, je kunt nog steeds die gegevens zien op je mobiele apparaat. Je hebt dan een adapter nodig die het NMEA-signaal omzet naar een wifi-signaal. Deze apparaatjes kun je bij verschillende watersportzaken en webshops aanschaffen en zijn beschikbaar voor rond de 200 euro. Dat is een flink bedrag, maar altijd aanzienlijk goedkoper dan een aparte plotter. Met een waterdicht hoesje tover je zo je telefoon of tablet om tot volwaardige navigatiehulp!

Lees meer zoals dit:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.