Oversteken met de ARC: De podcasts

Een oceaan oversteken doe je niet zomaar. Het vereist de nodige voorbereidingen. Gelukkig helpt de World Cruising Club (WCC) je daarbij als je meedoet met de ARC (Atlantic Rally for Cruisers). In Las Palmas waren we vlak voor de start getuige van de laatste voorbereidingen en ontmoetten we hele diverse teams.

Door Riemer Witteveen | 28 december 2022

Atlantic Rally Cruisers

Oversteken met de ARC: De podcasts

Door Riemer Witteveen | 28 december 2022

Advertentie

Op Las Palmas spraken we met de organisatie van de Atlantic Rally for Cruisers (ARC), liepen we over de steigers en spraken we met deelnemers. Daaruit is een artikel ontstaan dat je kunt lezen in de gratis Zeilwereld 2023 Winterspecial.

Ook maakten we drie podcasts. De eerste, een interview met zeilster Angela Brandsma, heb je wellicht reeds voorbij zien komen. Hierbij een tweeluik.

ARC 1: Voorbereidingen tot op de laatste minuut

We vragen aan organisator Suzana Tetlow wat de ARC nu eigenlijk is en welke varianten er zijn. Ook stappen we aan boord bij Amanzi (Oyster 56), Paradox (X-Yachts Xp 55), Impuls (Grand Soleil 50) en Axonite (Axonite 69). Roger Seymour geeft uitleg over de extensieve veiligheidseisen.

Geen Spotify? Beluister de podcast hier op Soundcloud.

Rientz Willem Bol
Rientz Willem Bol kijkt uit over de haveningang van Las Palmas

ARC 2: Familie, vrienden en vreemden

In deel twee van deze podcast zoomen we in op de bemanning. Rientz Willem Bol neemt zijn kinderen mee aan boord van Feeling Good om ze een onvergetelijke ervaring te geven. Martijn van der Mandele heeft een dreamteam aan boord en ook aan boord van Artemis zit een leuk team, ook al kennen ze elkaar eigenlijk niet. Verschillende boten, andere zeilers en dus een hele andere dynamiek.

Geen Spotify? Beluister de podcast hier op Soundcloud.

Angela Brandsma bij de start.
Foto: WCC/James Mitchell Photography

Angela Brandsma: Manager op de Oceaan

Heb je de podcast met Angela Brandsma en haar first mate Sam gemist? Op het terras van de Sailor’s Bay Bar naast de grote jachthaven van Las Palmas drinken we een biertje met Angela en eten we wat. Tijdens het eten leer ik meer over Angela. De afgelopen jaren heeft ze al veel mijlen en oceaanoversteken gemaakt, waaronder als schipper. Maar hoe is Angela eigenlijk als schipper, wat is haar insteek en stijl? Ik vroeg het haar en haar first mate.

Geen Spotify? Beluister de podcast hier op Soundcloud

Omslagfoto: WCC/James Mitchell Photography

Beluister ook deze podcasts:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.