Mijn favoriete plek aan het water is….Op ’t Eiland

In deze nieuwe rubriek vertelt iemand over zijn of haar favoriete plek aan of bij het water in Nederland. Hester Ozinga,  freelance communicatie & pr professional in de watersport nomineerde vorige keer Viola Mashoed. Haar favoriete plek? Op 't Eiland!

Door Redactie | 08 september 2021

Op 't Eiland_NederhorstdenBerg

Mijn favoriete plek aan het water is….Op ’t Eiland

Door Redactie | 08 september 2021

Advertentie

Hierbij neem ik de helmstok én de grootschoot van Hester Ozinga over en navigeer ik van Hester’s favoriete plek in Muiderberg – wat ondertussen ook één van mijn favoriete plekken is geworden – naar mijn (nieuwe) favoriete spot aan het water niet heel ver daar vandaan. 

Na het behalen van mijn zeildiploma’s en plankzeildiploma’s, lang geleden, heb ik heel wat uurtjes op het water doorgebracht. Van manoeuvreren door de Maas en spinnakers hijsen op de Friese meren tot het leren bedwingen van de Atlantische golven op een Hobie cat. Ondanks de mooie zeilavonturen, kreeg ik steeds meer oog voor het windsurfen en werd ik heel blij van het vrije gevoel wat ik kreeg van een plank onder je voeten en een zeil in je hand. 

Echter, na een spannende windsurfervaring op de Atlantische Oceaan, waarbij het weer omsloeg, de mist optrok, ik het veel te grote zeil niet meer kon houden en uiteindelijk afgedreven ben, wilde ik noooooit meer het (open) water op en heb ik de plank ingeruild voor een racefiets, zodat ik zeker wist dat ik altijd vaste grond onder m’n ‘voeten’ zou hebben. 

Maar ‘water’ kruipt waar het niet gaan kan en daarom ben ik tegenwoordig toch weer vaker op of in het water te vinden. Een kanotochtje door mijn achtertuin (Kortenhoefse plassen), zwemmen in de Spiegelplas (Nederhorst den Berg) en sinds kort sta ik ook weer heel graag op de surfplank (Muiderberg) en hebben we zelfs het plan om binnenkort een lesje in de Laser te doen! Yay! 

En na zo’n heerlijke dag op het water, strijk ik graag neer op mijn favoriete plek aan de Vecht ‘Op ’t Eiland’ in Nederhorst den Berg voor een lekker drankje en een goed bord pasta én de allermooiste zonsondergangen. Een geweldige plek om alle voorbijgaande bootjes, kanootjes en supjes te bewonderen of om een verfrissende duik te nemen. Absoluut een aanrader om eens aan te leggen of langs te fietsen 😉!

Op 't Eiland_NederhorstdenBerg
Viola bij Op ’t Eiland in Nederhorst den Berg

Viola geeft de helmstok door aan Rick de Graaf. Rick is al van jongs af aan gek op water(sport) en sinds 2010 actief als zeilinstructeur en heeft een eigen zeilboot voor de deur liggen waar hij regelmatig mee het water op gaat. We zijn heel benieuwd wat zijn favoriete plek is aan het water!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.