Mijn favoriete plek aan het water is… Muiderberg

In deze nieuwe rubriek vertelt iemand over zijn of haar favoriete plek aan of bij het water in Nederland. Redactielid Femke nomineerde Hester Ozinga,  freelance communicatie & pr professional in de watersport. Haar happy place? Muiderberg!

Door Redactie | 25 augustus 2021

Muiderberg Haven

Mijn favoriete plek aan het water is… Muiderberg

Door Redactie | 25 augustus 2021

Advertentie

Ik hou van het uitwaaien op het strand, picknicken in het zand en chillen met vriendinnen op een terrasje. Van een rondje suppen, een duik in het water en van m’n hoofd leegmaken op de windsurfer LT;-) Gek genoeg hoefde ik niet lang na te denken over mijn favoriete plek aan het water. Er is namelijk een plek waar ik dit allemaal kan!

Toevallig check ik net de Windfinder app om te kijken of het morgen waait in Muiderberg. Ik zie dat voor een windsurfsessie de wind vandaag iets beter is. Maar vandaag zit ik op mijn nieuwe werkplek in Alkmaar om al mijn werk af te maken en spontaan 300 woorden te tikken over de haven van Muiderberg: mijn favoriete plek aan het water.

Hester op de steiger bij haar ‘happy place’ Muiderberg

Eerste kennismaking

Ik kwam er denk ik in 2011 voor het eerst. Ik had denk ik nog nooit eerder van Muiderberg gehoord. Maar vlak voor een training in Muiden met de J22 waar ik toen op zeilde, kwamen we tot de ontdekking dat het stiksel van onze spi wel wat liefde en aandacht kon gebruiken. We reden naar Muiderberg, waar Marianne den Hartog in haar zeilmakerij achter de naaimachine kroop en binnen no time de boel voor ons had gerepareerd. 

We zijn inmiddels dik 10 jaar verder, ik zeil al lang niet meer op een J22, maar bij Jeroen en Marianne in Muiderberg kom ik nog steeds. Om te (net)werken, koffie te drinken aan de keukentafel, te windsurfen, te socializen op een terrasje, te suppen, of om gewoon lekker te relaxen bij Jeroen op de steiger. 

Muiderberg: Ideale plek voor allerlei soorten watersport

Steeds vaker haken er ook vriendinnen aan. Het ligt heerlijk centraal in het land dus best wel een ideale plek om af te spreken. Daarnaast kun je bij het watersportcentrum aan de haven alle spullen voor surfen en suppen huren die je nodig hebt en je kunt er overal staan. Dus ook voor iemand die onbekend is met watersporten is dit een toffe plek om wat uit te proberen. 

Morgen ben ik er zelf weer. Lekker de plank op met een vriendinnetje. Om daarna allebei met een leeg hoofd en een grijns van oor tot oor van het water te komen, op te warmen en een koffietje te halen bij Kafee. Yes, this is definitely my happy place!

Muiderberg
Even heerlijk mijmeren met een koffietje

Hester draagt de helmstok over aan Viola Mashoed. Vaak aan, in of op het water te vinden. Ondanks dat ze in het verleden weinig goede ervaringen heeft gehad met open water blijft ze het opzoeken. Van staren in de zee, open water zwemmen tot kanoën, catamaran zeilen tot windsurfen en binnenkort misschien een eerste zeilles in een Laser! Het geeft haar een gevoel van vrijheid waar ze niet toch niet zonder kan.  Wij zijn benieuwd naar haar favoriete plek aan het water!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.