Mijn favoriete plek aan het water is….de Goïngarijpster Poelen

In deze rubriek vertelt iemand zijn of haar favoriete plek aan of bij het water in Nederland. Deze keer geeft Myrthe Gaasterland haar favoriete plek prijs: de Goïngarijpster Poelen!

Door Redactie | 22 september 2021

Favoriete plek Goïngarijper Poelen

Mijn favoriete plek aan het water is….de Goïngarijpster Poelen

Door Redactie | 22 september 2021

Advertentie

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, liggen mijn man, ik, en mijn twee dochtertjes in de haven van Vlieland. Een prachtig plekje! Maar dit stukje moet natuurlijk gaan over mijn favoriete plekje. 

Heel lang hoef ik daar niet over na te denken. Mijn, of eigenlijk onze, favoriete plek op het water zijn de Goïngarijpster Poelen. Dit omdat er zo veel herinneringen voor ons zijn, en omdat we iedere golf kennen.  

Het begon bij de zeilschool

Na een aantal jaar op zeil- en sufkamp gegaan te zijn op zeilschool ’t Garijp, wilde ik heel graag instructeur worden. Dus de opleiding tot surfinstructeur gevolgd, en hierna ook de opleiding tot zeilinstructeur. Vervolgens was ik iedere zomer in Friesland, dit voor ruim 10 jaar. En elke keer weer op de Goïngarijpster Poelen. De verschillende vaargebieden hebben hier een naam, al dan niet verzonnen door de zeilschool zelf. Het kommetje van Arjen (waar Arjen ooit omgeslagen is, heb ik me laten vertellen), de eenzame boom (de naam zegt het al), de DE steiger (een steiger gesponsord door Douwe Egberts), het surfstrandje…

Zeilschool 't Garijp
Zeilschool ’t Garijp, back in the days

Het water waar ik op ieder eiland herinneringen heb aan lesjes geven, lunchen met de kinderen, hogerwallen en lagerwallen. Het sluisje uitvaren met een sleep optimisten achter je, het sluisje invaren met je valk met cursisten (en het op een of andere manier nooit precies goed doen). Surflessen geven vanuit het strandje, en alleen maar hopen op mooi weer en je wetsuit niet aan te hoeven doen.

Zeilen kun je dus goed op de Goïngarijpster Poelen, en surfen ook. En natuurlijk les krijgen bij de beste zeilschool van Nederland, waar je ook boten kunt huren. En last but not least: ook mijn man was instructeur op de zeilschool. En ja, daar hebben we elkaar dus leren kennen.

De Goïngarijper Poelen
Zeilend op de Goïngarijpster Poelen met het gezin

We hebben allebei de passie om te zeilen, en doen dat als het even kan nog regelmatig. Zo kunnen we met vrienden meevaren met de Grevelingen Cup, wat we al een paar jaar doen, en proberen we ook ieder jaar een keer zelf te zeilen. 

Favoriete plek met gouden ringetje

Zo ook op een winderige dag in september, een paar jaar geleden. We kregen een boot van de zeilschool mee, en daar, op de Goïngarijpster Poelen heeft hij me ten huwelijk gevraagd. Het resultaat is dit: zeilend met onze meiden in de vakantie. En ook dit jaar hebben we de Poelen niet overgeslagen. We zijn er deze vakantie begonnen, en gaan hem waarschijnlijk daar ook afsluiten door heerlijk te gaan eten bij de klokkenstoel. En altijd is er weer het feest der herkenning van alle mooie plekjes op het water.  

Kortom, de Goïngarijpster Poelen! Waarschijnlijk niet het meest hippe plekje, er is naast de zeilschool en Klokkenstoel ook vrij weinig te doen, maar het is wel mijn favoriete plekje op het water.  

Myrthe geeft de helmstok door aan Dennis de Jong. Dennis heeft samen met zijn vriendin een Beneteau Oceanis 42 die in de haven van Bruinisse ligt. Ze doen regelmatig mee aan wedstrijden waaronder de Grevelingen Cup. We zijn heel benieuwd wat zijn favoriete plek is aan het water!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

2 reacties

 1. OliSailor op september 23, 2021 om 3:34 pm

  De foto’s bij dit artikel zijn niet zichtbaar.

  • Anke Haadsma op september 24, 2021 om 1:18 pm

   Hi, bedankt voor het aangeven! We hebben dit inmiddels opgelost.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

2 reacties

 1. OliSailor op september 23, 2021 om 3:34 pm

  De foto’s bij dit artikel zijn niet zichtbaar.

  • Anke Haadsma op september 24, 2021 om 1:18 pm

   Hi, bedankt voor het aangeven! We hebben dit inmiddels opgelost.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.