Laatste herfstrondje in Friesland

De vijfde winnaar van de fotowedstrijd. Deze maand was het thema 'Herfst', Marchien Klappe stuurde deze foto in.

Door Redactie | 01 december 2020

Fotowedstrijd Marchien

Laatste herfstrondje in Friesland

Door Redactie | 01 december 2020

Advertentie

We zitten midden in het seizoen, dus de ‘herfst’ is een mooi thema voor deze maand. Denk aan bruine blaadjes, prachtige kleuren en waterige zonnetjes. Marchien Klappe wist de herfst uiteindelijk het beste te pakken met haar foto, genomen in Friesland.

Laatste rondje van 2020

Nog even een laatste rondje varen dit jaar, dat zal de familie Klappe hebben bedacht op deze bewuste dag. Marchien Klappe over de foto: “De foto is vorig weekend gemaakt (zaterdag 7 november). Die dag voeren wij ons laatste rondje van 2020. Het was een typische herfstige dag, niemand op het water, koud en toch een klein zonnetje. De foto is gemaakt in Súdwest-Fryslân, in de Dolte.”

Dochter Noor stuurde ook een foto in van diezelfde dag, rondom hetzelfde punt. Hiermee won ze net niet. Zij schreef: “We varen hier door De Dolte, volgens ons een heel bijzonder slootje en misschien wel het mooiste stukje Friesland. Zeker op zo’n herfstige dag met een herfstzonnetje, niemand anders om ons heen behalve de vogels. Rust, Stilte.”

Fotowedstrijd herfst
De foto van Noor Klappe

Het juryoordeel

De vergelijking
Klaas: “Beide zien de reflectie van de molen in het spiegelgladde water. Het grote verschil is dat Noor fotografeert vanaf het voordek en alleen de boeg in beeld heeft, terwijl de foto van Marchien vanuit de kuip is genomen en daarmee een schoot, een zeiler, zeilen en de boeg aan het shot toevoegt. Die laatste elementen maken de foto een stuk interessanter om naar te kijken. Het beeld heeft meerdere lagen en vertelt een verhaal. Je oog wordt langs bekende elementen naar het bijzondere in het beeld, de molen en zijn reflectie, geleid, wat een goed gevoel geeft.”

Eize: “De foto van Noor is een stuk donkerder, daardoor vind ik de kleuren van de lucht wel veel mooier. De rest wordt dan inderdaad veel donkerder, en daarmee zien we direct een belangrijke keuze die je als fotograaf vaak moet maken.”

Lees het volledige juryrapport van de foto’s rondom het thema ‘herfst’ hier

Bekijk hier de overige finalisten

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.