HISWA te Water 2020 gaat niet door

Het COVID-19 virus trapt flink na in de watersportbranche. De HISWA in de RAI moest halverwege de deur dicht gooien, en nu gaat ook de HISWA te Water niet door.

Door Riemer Witteveen | 20 mei 2020

HISWA te Water 2020 afgelast

HISWA te Water 2020 gaat niet door

Door Riemer Witteveen | 20 mei 2020

Advertentie

Harde klappen voor de botenbeurzen in Nederland dit jaar. Het Covid-19 virus trapt nog flink na in de watersportbranche: Na een HISWA in de RAI Amsterdam van anderhalve dag, is nu, drie en een halve maand voor tijd, besloten om de HISWA te Water af te gelasten.

Het is niet anders

Alex Hoeve van de organisatie baalt flink. “Het is niet anders. Het is rot, maar we staan er wel achter. We hebben veel contact gehad met alle instanties, maar de door de overheid opgelegde limieten zijn niet werkbaar. We hadden de beurs nog wel kunnen inrichten op anderhalve meter afstand, maar met maar 30 of 100 mensen per evenement valt geen beurs te organiseren. Na uitvoerig overleg met de Gemeente Lelystad hebben we dit vervelende besluit genomen.”
Alex Hoeve

Alex Hoeve

We hebben zoveel lol om de beurs elk jaar weer te organiseren, maar nu moest er toch echt duidelijkheid komen.  – Alex Hoeve, Organisatie HISWA te Water

50 procent

Door het coronavirus waren er al veel afzeggingen binnengekomen. Hoeve: “De beurs zou dit jaar sowieso kleiner worden dan afgelopen jaar. We verwachtten minder bezoekers, maar ook hadden verschillende exposanten al afgezegd. We hielden rekening met zo’n 50% van de beurs vergeleken met vorig jaar. We hebben zoveel lol om de beurs elk jaar weer te organiseren, maar nu moest er toch echt duidelijkheid komen. We kijken nu vooral vooruit. Misschien kunnen we alsnog wat doen waar de branche wat aan heeft.”

Pijlen op 2021

“We werken nu toe naar de HISWA te Water in 2021. We gaan de komende tijd bekijken waar de behoeftes van de branche liggen. Deze vreemde tijd zorgt toch voor nieuwe inzichten. Dat onderzoek willen we grondig doen. Gelukkig is de organisatie niet failliet en kunnen we aan de slag om volgend jaar weer een succesvolle editie te organiseren.” Meer informatie: Hiswatewater.nl

Beeld: Hiswa te Water

Lees meer zoals dit:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.