HISWA te Water 2023: De Podcasts!

Niet naar de Hiswa te Water kunnen gaan? Luister hier onze vijf presentaties terug. Vijf leuke podcasts over wereldzeilen, navigeren, foilen en koken.

Door Redactie | 05 september 2023

Anke Haadsma Jolbert van Dijk Hiswa Podcast

HISWA te Water 2023: De Podcasts!

Door Redactie | 05 september 2023

Advertentie

Grote kans dat je niet elke dag op de HISWA te Water hebt kunnen zijn. Elke dag organiseerden we een presentatie op het Podium aan het Water. Gelukkig hebben we alle presentaties opgenomen en kun je alsnog luisteren naar de mooie verhalen van onze sprekers.

De audiokwaliteit is misschien niet altijd wat je van ons gewend bent, maar dat mag de pret niet drukken.
Dank ook voor Peter Rijsenbrij voor zijn hulp bij de presentaties en de zoetgevooisde podcast-intro’s!

#19 – Charlotte Dorren, Quelinda – Dromen, Durven, Doen

Onze vaste blogger Charlotte Dorren van Quelinda sprak op het Podium aan het Water over haar wereldreis. Twee jaar geleden vertrok ze met haar man Paul. Charlotte leerde veel als beginnend zeiler, en hoewel ze inmiddels al veel mijlen op haar naam heeft staan, ziet ze zichzelf nog steeds als beginner. Luister hoe deze huismus toch vertrok.

Geen Spotify? Luister de podcast hier op Soundcloud.

#20 – Jolbert van Dijk – Navigeren in de Ocean Race

Op donderdag was de beurt aan Jolbert van Dijk. In gesprek met Anke Haadsma neemt hij je mee in de wereld van navigatie. Afgelopen jaar was hij navigator aan boord van Austrian Ocean Racing, powered by Geneva, in The Ocean Race Sprint Cup. Jolbert was de jongste navigator in de race, een mooie inspiratie dus! Hoe ziet de voorbereiding op de eerste etappe van The Ocean Race, van Allicante naar Kaap Verdië er eigenlijk uit?

Geen wedstrijdzeiler? Ook dan is Jolberts verhaal erg interessant. Hij maakt ook de vertaalslag naar hoe jij als amateur zeiler een zeiltocht goed voorbereid qua navigatie en wat je kunt leren van de profs.

Geen Spotify? Luister de podcast hier op Soundcloud.

#21 – Joost Vink & Jurian Rademaker – Foilen in Nederland

Vrijdag spraken we met Joost Vink en Jurian Rademaker over foilen! Met vijf van de tien olympische zeilklassen die tegenwoordig foilen, komt Joost ons meer vertellen over zijn discipline: windfoilen op de iQfoil. Vorige week streed hij nog mee op het Wereldkampioenschap zeilen in Scheveningen en hij bereidt zich voor op Olympische avonturen. Jurian bouwt foilende boten, waaronder de Flo1. En dat foilt toch wel heel anders dan een surfplank. Samen gaan ze met Riemer Witteveen van Zeilwereld in gesprek over foilen, de verschillende foils en wat foilen nou zo spectaculair maakt.

Geen Spotify? Luister de podcast hier op Soundcloud.

#22 – Laura & Bryce – Twingers die niet wachtten op hun pensioen

Bryce van Bruggen en Laura van Leeuwen, van Belle Fleur, een Hanse 325, waren zaterdag te gast. In een bomvolle tent vertelden de twee twintigers over hun tweejarige reis rond de Noord-Atlantische Oceaan. Hoe doe je dit nou als jong stel dat pas net is afgestudeerd? Natuurlijk delen ze ook veel over al die prachtige plekken die ze onderweg hebben gezien.

Geen Spotify? Luister de podcast hier op Soundcloud.

#23 – Anneke Sips – Lekker eten aan boord doe je zo!

Wat eet je aan boord, hoe doe je inkopen, ook voor langere oversteken, hoe vang je een vis en wat doe je er vervolgens mee? Dit besprak Riemer Witteveen zondag met Anneke Sips, schrijver van het reiskookboek Food on a boat*. In het boek vind je niet alleen praktische en smakelijke recepten, maar ook tips over het koken aan boord, het bewaren en conserveren van vis en groente, informatie over lokale gerechten en gebruiken, reisverhalen en anekdotes. Wat is het goorste dat ze ooit at? Je hoort het in de podcast.

Geen Spotify? Luister de podcast hier op Soundcloud.

Luister ook

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Dit houdt in dat wij een commissie ontvangen voor iedere bestelling via deze link, als consument betaal je niets extra.

Omslagfoto: Jasper van Staveren / HISWA te Water

Beluister ook deze podcasts:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.