Kennis bijspijkeren met Team Heiner: Meteo, Tactiek & Trim

Nu het water op om te zeilen is misschien niet zo verstandig. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om met je hobby bezig te zijn. Eerder schreven we al over Sailaway, een geavanceerde simulator waardoor je achter je computer kunt blijven zeilen en werken aan je trim. Team Heiner kondigde onlangs drie (gratis) online seminars aan,…

Door Riemer Witteveen | 06 april 2020

wolken Meteo seminar Heiner

Kennis bijspijkeren met Team Heiner: Meteo, Tactiek & Trim

Door Riemer Witteveen | 06 april 2020

Advertentie

Nu het water op om te zeilen is misschien niet zo verstandig. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om met je hobby bezig te zijn. Eerder schreven we al over Sailaway, een geavanceerde simulator waardoor je achter je computer kunt blijven zeilen en werken aan je trim. Team Heiner kondigde onlangs drie (gratis) online seminars aan, één over meteo, één over tactiek en één over trim. De eerstvolgende (tactiek) is aanstaande woensdag (15 april 2020) al. De seminars duren ongeveer een uur en beginnen om 20:00u.

Trim – Arianne van de Loosdrecht (22 april)

Zeilster Arianne van de Loosdrecht heeft er al heel wat mijlen op wedstrijdboten op zitten. De kennis die ze in de afgelopen jaren heeft vergaard over zeiltrim deelt ze graag. Op de website: “In dit e-seminar vertelt Arianne van de Loosdrecht, zelf trimmer, meer over de basisprincipes van trim. Hoe zorg je ervoor dat jouw boot zo hard mogelijk gaat, hoe verplaats je de bolling in je zeil, wat verander je aan de trim in bepaalde condities en wat maakt een boot loef- of lijgierig? Dit en meer wordt behandeld tijdens de lezing over zeil- en boottrim.” Inschrijven kan hier: Team Heiner/Arianne van de Loosdrecht – E-seminar Trim
Afgelopen seminars:

Meteo – Jolbert van Dijk (8 april)

Op de website van Team Heiner lezen we: “In dit e-seminar gaat Jolbert van Dijk, zelf navigator en tacticus, het hebben over hoe je het beste weerbeeld kunt verzamelen voordat je een wedstrijd begint. Er zijn heel veel websites en apps. Welke zijn zijn favoriet? Daarnaast legt hij enkele basisprincipes van wind en wolken uit. Dit alles gecombineerd helpt je om een betere weersvoorspelling te kunnen maken.” Inschrijven kan niet meer.

Tactiek – Jelmer van Beek (15 april)

Een week na de lezing van Jolbert van Dijk is het digitale podium voor Jelmer van Beek. Van Beek zal de zeiler het een en ander bijbrengen over tactiek op het water. Op de site staat: “Dit e-seminar over tactiek wordt gegeven door Jelmer van Beek, zelf Matchrace schipper en tacticus. Hoe ga je om met je tegenstanders op de wedstrijdbaan, wat is de beste plek om te starten en wat zijn de do’s en don’ts bij het aanvallen en verdedigen in het laatste rak? Dit en meer bij deze lezing over tactiek.” Inschrijven kan niet meer.

Lees meer zoals dit:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.