Heylbroeck legt onderwater wereld uit aan kinderen

Win het e-boek Luchtbellen uit de diepte. In samenwerking met LJ Harri en Watersportmedia hebben we een leuke winactie opgetuigd. Vanaf nu maak je als Zeilwereld abonnee een aantal keer per jaar kans op een boek uit de collectie van LJ Harri. Deze keer is het dit kinderboek geschreven door Jean Heylbroeck.

Door Anke Haadsma | 03 november 2020

Luchtbellen uit de diepte winactie eboeken

Heylbroeck legt onderwater wereld uit aan kinderen

Door Anke Haadsma | 03 november 2020

Advertentie

Een fijn jeugdboek voor kinderen van 8 tot 80, zo omschrijft uitgever LJ Harri dit boek, geschreven door Jean Heylbroeck. En dat klopt, het boek leest erg fijn en makkelijk. Het neemt je mee naar een mysterieuze onderwaterwereld waarin de hoofdpersonages spannende avonturen beleven. Tegelijkertijd leren we meer over de onderwaterwereld én over het maken van een lange zeilreis.

Cover kinder e-boek Luchtbellen uit de diepte
Het kinder e-Boek, Luchtbellen uit de diepte

Jean Heylbroeck is natuurlijk geen onbekende, de zeiler én auteur gaf eerder al het boek ‘De wereld is rond’ uit. Hierin beschrijft hij hoe hij als een van de laatsten met alleen klassieke navigatie instrumenten de wereld rondzeilt. Na terugkeer in Vlaanderen, schrijft hij nog een boek: ‘Terra Incognita’, hierin lezen we hoe moeilijk hij het vindt om weer te aarden aan vaste wal. Nu met dit boek wil hij zijn ervaring doorgeven aan kinderen in Nederland en Vlaanderen. Dat verlangen naar de oceaan, en zijn kennis over de zee en de vervuiling hiervan, is ongekend. Dit zijn dan ook thema’s die duidelijk naar voren komen in ‘Luchtbellen uit de diepte’.

Over het verhaal
Heylbroeck introduceert op speelse wijze een  mysterieus meisje uit de diepte, een reusachtige witte potvis, een éénbenige kapitein en een pijlinktvis die maar tot acht kan tellen. Deze figuren helpen de hoofdpersonen Bubbels en Wapper op hun ontdekkingstocht. Heylbroeck neemt ons mee langs Polynesische eilanden, literaire figuren als Moby Dick en Lord Jim en illustreerde zijn verhaal met zijn eigenzinnige tekeningen.

Luchtbellen uit de diepte
Een spannend verhaal met eigenzinnige tekeningen van Jean Heylbroeck

Hoewel dit een kinderboek is, geloven we niet dat kinderen van 8 jaar dit boek zelfstandig kunnen lezen. Het verhaal is zeker geschreven voor deze leeftijd, maar de terminologie in het boek is hier en daar wat ingewikkeld. Ons advies is dan ook om het boek samen te lezen met kinderen in ieder geval onder de 14. En dat samenlezen, of voorlezen, is absoluut geen straf voor volwassenen. Het verhaal is namelijk geschikt voor iedereen. Ook wij leerden weer veel van Heylbroeck over het onderwaterleven.

Winactie e-Boek

Als abonnee van Zeilwereld maak je automatisch kans op een gratis exemplaar van dit boek. Super leuk om weg te geven aan je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes. Maar stiekem ook om zelf eerst even te lezen!

Nog geen abonnee? Schrijf je hier in en we nemen je mee in de verloting op 1 december!

Stel je vraag aan Jean Heylbroeck

Extra kans maken op het e-boek? Stuur dan je vraag voor Jean Heylbroeck aan ons in, dit mag over het boek gaan, maar ook over zijn zeiltochten. De leukste vraag ontvangt sowieso een exemplaar van het boek, en je vraag wordt dan binnenkort ook gesteld aan Jean. De uitwerking van dat interview lees je dan natuurlijk hier op Zeilwereld.nl.

Stuur je vraag naar: redactie@zeilwereld.nl.

Koop Luchtbellen uit de diepte

Niet gewonnen, of wil je niet wachten met het boek cadeau geven? Dan kun je het boek natuurlijk ook direct bestellen! Dit doe je op de website van LJ Harri. Na betaling ontvang je het e-Boek zo snel mogelijk in je inbox.

Liever het boek fysiek in huis? Dat kan ook! Bestel hem bij Bol.com, en je ontvangt hem binnen enkele dagen bij je thuis.

Lees meer zoals dit:

Anke Haadsma heeft heel weinig met het toerzeilen, zij vaart het liefst om de boeien in haar Laser of bindt de zeilstrijd aan in grotere boten. Althans, als ze niet aan het werk is om wedstrijden te organiseren. Op Zeilwereld wil ze vooral verhalen brengen over het wedstrijdzeilen.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.