Mijn favoriete plek aan het water is….De Noorderplassen in Almere

In deze rubriek vertelt iemand zijn of haar favoriete plek aan of bij het water in Nederland. Deze keer geeft Rick de Graaf zijn favoriete plek prijs: de Noorderplassen in Almere!

Door Redactie | 06 oktober 2021

Noorderplassen vanuit de boot

Mijn favoriete plek aan het water is….De Noorderplassen in Almere

Door Redactie | 06 oktober 2021

Advertentie

Ik neem de helmstok over van Viola Mashoed, die ik gek genoeg niet via de watersport, maar via de fietswereld heb leren kennen. Ik denk dat Viola wel kan beamen dat de Noorderplassen een prachtige watersportplek is! 

Alde Faenen, Heegermeer, Markermeer of..

Een favoriete plek kiezen was moeilijk! Er zijn zoveel mooie plekken aan het water waar ik goede herinneringen aan heb. Mijn eerste rakken in de Optimist maakte ik in Eernewoude (Friesland) met mijn vader in een motorbootje als instructeur achter mij aan. In mijn tienerjaren ging ik iedere zomer op zeilkamp bij zeilschool It Beaken in Heeg. Uiteindelijk ben ik daar zeilinstructeur geworden en heb ik kinderen leren zeilen in de Optimist, Laerling en Valk. Fantastische tijd gehad in een geweldig vaargebied! Daarnaast ben ik opgegroeid in Edam, een klein stadje aan het Markermeer, waar ik een eigen Laser op de haven had liggen en nog steeds wekelijks een avond zeilles geef aan de jeugd. 

Uitzicht op de Noorderplassen
Het uitzicht op de Noorderplassen vanuit Rick zijn woonkamer

Oost west, thuis best

Maar mijn favoriete plek aan het water is momenteel toch echt, oost west, thuis best…. De Noorderplassen in Almere! Sinds 2017 woon ik samen met mijn vriendin aan deze verrassend mooie plas tussen Almere-Centrum en het Markermeer in. Voor het huis ligt onze Randmeer waarmee we in de zomer na het werk regelmatig even het water op gaan voor een lekker stukje zeilen of een borrel bij het paviljoen aan de overkant. Ook ga ik regelmatig suppen of zeilen in de Laser. Afgelopen februari veranderde de Noorderplassen in een prachtige ijsbaan toen het flink gevroren had. We hebben heerlijk geschaatst en het was supergezellig op het ijs.

Ik geef de helmstok door aan Rep Boonstra, hij is sinds jongs af aan al zeer fanatiek aan het zeilen en surfen. Samen met Rep geef ik al 11 jaar zeilles aan de jeugd in Edam. Rep heeft afgelopen winter samen met zijn vriendin een Waarschip Kwarttonner gekocht. Ik ben benieuwd wat zijn favoriete plek aan het water is

De favoriete plek van Viola Mashoed gemist? Lees het hier terug!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.