16 oktober: Jubileum en Open dag bij Hutting

Een jubileum is altijd een reden voor een goed feestje, zeker als je het een jaar hebt moeten uitstellen vanwege Corona. Op 16 oktober is de open dag bij Hutting Yachts en daar wil je misschien wel bij zijn!

Door Riemer Witteveen | 04 oktober 2021

Hutting Yachts open dag

16 oktober: Jubileum en Open dag bij Hutting

Door Riemer Witteveen | 04 oktober 2021

Advertentie

Een kijkje in de keuken bij een bekende werf is natuurlijk fantastisch. Hutting Yachts pakt dit jaar groots uit en heeft een heel programma op poten gezet. Zonder de HISWA’s en andere leuke bijeenkomsten biedt deze open dag gelukkig troost. Pak snel je agenda erbij!

Vorig jaar oktober bestond Hutting Yachts 45 jaar. Helaas was het toen niet mogelijk om dit uitbundig te vieren, dus nu haalt de werf de viering van dit mooie jubileum een jaar later flink in.

Bevlogen

Oprichter Tjerk Hutting bouwde op zijn 16e z’n eerste Optimist. Dat smaakte zeker naar meer en wat volgde waren Regenbogen, maar ook Valken. Later zouden zijn aluminium jachten grote bekendheid vergaren vanwege hun zeiltochten rond de hele wereld. Over Tjerk Hutting en zijn historie als jachtbouwer lees je meer in het artikel:

Tjerk Hutting: Een bevlogen jachtbouwer

Hutting Regenboog
De tewaterlating van ‘Lady Ann’ de Regenboog die Tjerk Hutting bouwde. Deze regenboog is ook op de Open Dag te bewonderen.

Te bewonderen

Zin om je flink te verlekkeren? Op de open dag zijn er de nodige schepen te bewonderen. Zo is er de ‘Lady Ann’, een regenboog met bouwnummer 117, gemaakt door Tjerk Hutting zelf. Een mooi stukje historie! Daarnaast liggen er natuurlijk de nodige Hutting-jachten. 10 stuks kun je bekijken, van een 40-voeter tot een 54-voeter! Als je op zoek bent naar een nieuwe boot ben je ook aan het goede adres: een aantal is te koop.

Hutting Yachts open dag
Een verzameling Huttings in Hindeloopen. Het ontwerp en de uitstraling zijn niet de missen.

Programma

Naast het bewonderen van boten, kun je ook verhalen van zeilers aanhoren. Femke Lobach bijt om 1200u het spits af. Ze schreef het boek ‘Overal Horizon’ over haar reis aan boord van Kings Legend. Tjerk Hutting zelf zal om 1330u vertellen over de nieuwe Hutting-modellen die we in de toekomst kunnen bewonderen. Gaan die zeilboten mee in de trend van hybride varen? Anneke Sips vertelt vanaf 1530u hoe je lekker kunt eten aan boord en solozeiler Jeroen Nauta sluit om 1630u af mmet een verhaal over zijn solozeiltocht van 10 maanden naar Vuurland en South Georgia.

Daarnaast is er een boekenkraam en kun je advies inwinnen over elektrische apparatuur aan boord en zeilen.

Hutting Yachts open dag
Hutting Yachts vind je in Makkum

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Hutting Yachts, de open dag, het programma en de bezienswaardigheden op Hutting-Yachts.com.

Lees meer zoals dit:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.