Pilot voor Spanje en Portugal: Meer detail, meer havens

Klaas Jan Hoeve van de nautische boekwinkel L.J. Harri heeft goede herinneringen aan de eerste editie van de Imray Pilot Atlantic Spain and Portugal. En nu is er de achtste editie. Klaas Jan: “Voor het Rondje Atlantic hadden we de kaarten van de Portugese kust nodig. Het plan was om in het gebied van de…

Door Redactie | 20 februari 2020

Cover Pilot

Pilot voor Spanje en Portugal: Meer detail, meer havens

Door Redactie | 20 februari 2020

Advertentie

Klaas Jan Hoeve van de nautische boekwinkel L.J. Harri heeft goede herinneringen aan de eerste editie van de Imray Pilot Atlantic Spain and Portugal. En nu is er de achtste editie. Klaas Jan: “Voor het Rondje Atlantic hadden we de kaarten van de Portugese kust nodig. Het plan was om in het gebied van de Ria’s anderhalve maand door te brengen. Er waren nog geen jachtkaarten, dus we moesten varen op beroepsvaartkaarten. Voor dit gebied hadden we een behoorlijke stapel nodig. Paul Schol, toen ook al winkelier bij L.J. Harri, adviseerde een vijftal kustkaarten en de Imray Pilot. In deze gids staan prima kaartjes van havens en aanlopen, met gradennet. De besparing was erg wenselijk.”

Meer detail

Cover Atlantische Pilot Bij de vergelijking tussen de eerste en de achtste editie valt op dat er nog meer luchtfoto’s en detailkaartjes in zijn opgenomen. En nog steeds zijn sommige kaartjes in het boek voorzien van een gradennet. Imray werkt voor de pilots samen met de Royal Cruising Club Pilotage Foundation. De vaaraanwijzingen zijn duidelijk geschreven door zeilers die daadwerkelijk in het gebied gevaren hebben. De uitgeverij controleert dat allemaal met de Notices to Mariners in de hand. Best of both worlds. Met het boek in de hand kom je van La Coruňa tot aan Gibraltar.  
Als je stevig doorvaart en wat geluk hebt met het weer, kun je er in een week zijn

Meer havens

Ten opzichte van de 1e druk valt op dat er behoorlijk wat extra jachthavens bijgekomen zijn. In de jaren tachtig waren dat er nog maar zes. De superconsequente indeling: aanloop, haven, voorzieningen, etc., geeft alle nodige informatie, maar bij Imray moet je niet verwachten dat toeristische informatie, bezienswaardigheden en horeca zijn opgenomen. De Spaanse Ria’s en de Portugese Algarve vormen wel het meest interessante gebied, maar Lissabon daar tussenin mag je eigenlijk niet missen. All-time favourite: Islas Cies even noord van Bayona! Als je stevig doorvaart en wat geluk hebt met het weer, kun je er in een week zijn. Ook geinteresseerd in deze pilot? Je koopt hem in de winkel bij L.J. Harri in Amsterdam, of bestel hem op BOL.com.

Lees ook:

Met dank aan L.J. Harri

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links. Wanneer een lezer via deze link een product koopt, ontvangen wij hier een percentage van. Als lezer betaal je niets extra’s.

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.