Praten over een wereldreis, foilen en navigeren op het podium aan het water

Tijdens de Hiswa te Water hebben wij met Zeilwereld een speciaal programma voor jou! Bekijk hieronder wat we precies gaan doen.

Door Redactie | 28 augustus 2023

Hiswa te Water podium aan het water

Praten over een wereldreis, foilen en navigeren op het podium aan het water

Door Redactie | 28 augustus 2023

Advertentie

De Hiswa te Water komt eraan! In de Bataviahaven in Lelystad hebben wij dagelijks een mooi programma op het podium aan het water. Iedere dag tussen 11.00 en 11.30 uur nodigen we een spreker uit de zeilwereld uit om te praten over zeilen.

Foilen met Joost Vink & Jurian Rademaker

Joost Vink over Foilen

Vrijdag praten we over foilen met Joost Vink en Jurian Rademaker! Met vijf van de tien olympische zeilklassen die tegenwoordig foilen, komt Joost ons meer vertellen over zijn discipline: windfoilen op de iQfoil. Vorige week streed hij nog mee op het Wereldkampioenschap zeilen in Scheveningen. Jurian bouwt foilende boten, waaronder de Flo1. En dat foilt toch wel heel anders.

Samen gaan ze in gesprek over foilen, de verschillende foils en wat foilen nou zo spectaculair maakt.

Foto: Sailing Energy

Op wereldreis als jong stel – Bryce van Bruggen & Laura van Leeuwen

Bryce van Bruggen en Laura van Leeuwen, van Belle Fleur, zijn zaterdag te gast. Twee twintigers die net een tweejarige wereldreis hebben gemaakt met hun zeilboot. Ze vertellen ons hoe zij dit hebben gedaan als jong stel, en natuurlijk delen ze ook veel over al die prachtige plekken die ze onderweg hebben gezien.

Wat eet je dan aan boord? – Anneke Sips

Wat eet je aan boord, hoe doe je inkopen, ook voor langere oversteken, hoe vang je een vis en wat doe je er vervolgens mee?

Dit bespreken we zondag met Anneke Sips, schrijver van het reiskookboek Food on a boat. Zij hield eerst een blog bij en maakte daarna een reiskookboek, met niet alleen praktische en smakelijke recepten, maar ook tips over het koken aan boord, het bewaren en conserveren van vis en groente, informatie over lokale gerechten en gebruiken, reisverhalen en anekdotes.

Voor zeilers en dromers over verre reizen: Een inspirerend reiskookboek met praktische, smakelijke recepten, tips en reisverhalen van de oversteek per zeilboot van de Stille Oceaan met haar afgelegen eilanden en atollen.

Te koop bij alle online boekhandels en via www.foodonaboat.nl

Anneke Sips Food on a Boat

Geweest

Charlotte Dorren – Quelinda

De aftrap werd woensdag gedaan door ‘onze’ eigen Charlotte Dorren van Quelinda. Ze is na haar reis terug in Nederland en heeft haar verhaal vertelt. De drang naar het maken van een wereldreis, wat ze allemaal heeft geleerd als beginnende zeiler en hoe het leven terug in Nederland is.

Het gesprek met Charlotte is opgenomen, binnenkort vind je de podcast hier! Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van updates en nieuwe podcasts.

Jolbert van Dijk – Navigeren & The Ocean Race

Donderdag nam Jolbert van Dijk het stokje over, hij nam ons mee in de wereld van navigatie. Afgelopen jaar was hij navigator aan boord van Austrian Ocean Racing, powered by Geneva, in The Ocean Race Sprint Cup. Jolbert was de jongste navigator in de race, een mooie inspiratie dus!

Hij heeft ons meegenomen in zijn voorbereiding op de eerste etappe van The Ocean Race, van Allicante naar Kaap Verdië. Hierbij maakte hij ook de vertaalslag naar hoe jij als amateur zeiler een zeiltocht voorbereid qua navigatie.

De podcast staat binnenkort online, schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Foto: Stefan Leitner

Jolbert van Dijk

Graag zien we je komende week op de Hiswa te Water en ontvangen we je bij het podium aan het water tussen 11.00 en 11.30 uur.

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.