Windstille dag op Pinksterevenement 12-voetsjollen

De tweede winnaar van de fotowedstrijd. Deze maand was het thema 'Windstil', Wietske van Soest stuurde deze foto in.

Door Redactie | 01 augustus 2020

Winnaar fotowedstrijd juli - windstil

Windstille dag op Pinksterevenement 12-voetsjollen

Door Redactie | 01 augustus 2020

Advertentie

Wietske van Soest is de tweede winnaar in de fotowedstrijd. Rondom het thema windstil werden vele creatieve foto’s ingestuurd. Water als spiegels, en vaak weinig boten. Wietske was aanwezig op het 57ste Pinksterevenement van de 12-voetsjollen in 2017. Dit evenement kon door te weinig wind niet gestart worden, het gevolg is dus allemaal drijvende jollen op de plas!

Drijvend richting de start

Wietske vertelt over het evenement en de foto: “De foto voldoet naar mijn idee niet helemaal aan het criterium ‘windstilte’, maar voor een zeilwedstrijd die met nauwelijks wind niet gestart kan worden, komt hij toch wel in de buurt.”

“De foto is genomen op zondag 3 juni 2017 tijdens het 57e Pinksterevenement van de 12-voetsjollenklasse op De Kaag. Dat jaar zijn er 48 deelnemers voor dit evenement, op zaterdagavond werd de vloot gesplitst in een Gold- en Silverfleet. Die ochtend begon met flinke mist. Door de optrekkende nevel is er helaas weinig flatteus licht. Een deel van de vloot is op weg naar het startschip dat ligt te wachten op wind om positie te kunnen kiezen voor het uitleggen van de startlijn. Ik heb de foto gemaakt vanaf dit startschip. Het redelijk hoge standpunt zorgt dat je enigszins over de bootjes heenkijkt.”

Het juryoordeel

Compositie
Klaas: “Leuke foto. De twaalfvoetsjollen komen terug van het water omdat er geen wind is. We zien vier boten in een vrolijk, pakkend perspectief. Wat het beeld zo goed maakt is dat het op meerdere plaatsen voldoet aan de verwachting van de kijker.”

Eize: “Aan de linkerkant mooi het zeil van de 666 als voorgrond, aan de rechterkant een boogje jollen. Hoofdonderwerp ligt mooi op 1/3 van onder en links en mooie reflecties over het water, beeld is mooi gevuld.”

Licht
Eize: “Met wat eenvoudige nabewerking had de foto wat sprankelender gemaakt kunnen worden, maar het kan een keuze zijn om dat niet te doen zodat het grauwe weer duidelijk zichtbaar is.”

Lees het volledige juryrapport van de foto’s rondom het thema ‘windstil’ hier

Jouw mening

Wietske zit in de finale van de fotowedstrijd, laat ons weten wat jij van haar foto vindt via het volgende formulier!

Bekijk hier de overige finalisten

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.