Mijn favoriete plek aan het water is…Heeg!

Rep Boonstra droeg de helmstok over aan Frederik Rutten. De twee studenten zeilden samen, bouwden een afstandsbestuurbaar bootje en werden door hun gedeelde passie vrienden voor het leven. Frederik vertelt ons over zijn vriendschap en uiteraard over zijn favoriete plek aan het water.

Door Redactie | 17 november 2021

RS500 op het Heegermeer

Mijn favoriete plek aan het water is…Heeg!

Door Redactie | 17 november 2021

Advertentie

Ik neem de helmstok over van mijn trouwe bemanning en goede vriend Rep. Wij varen de laatste jaren (helaas) steeds minder samen, nu we niet meer studeren in Delft en beide aan het werk geslagen zijn. Tijdens onze jaren in Delft hebben wij veel mogen leren over aero- en hydrodynamica en hebben zelfs samen een eigen boot(je) gebouwd! 

Vrienden voor het leven

Dat bootje was op afstand bestuurbaar, maar desalniettemin een waar kunstwerk! Op deze opleiding heb ik Rep leren kennen en de zeiler die erachter zat. Het prachtige aan de zeilsport is dat je nergens sneller een band lijkt te scheppen dan op het water. Door samen te varen op een prachtige zonnige dag, of door te overleven in zware stormachtige omstandigheden. Zo hebben Rep en ik in korte tijd, door samen te trainen en wedstrijden te varen, een levenslange vriendschap, dat weet ik nu al!

Ondanks een stevige bodem van theoretische kennis was het op de opleiding niet moeilijk om de ‘echte’ zeilers te onderscheiden van de rest. Toch heerste er bij deze studenten een intrinsieke motivatie die zijn oorsprong had in een leven lang zeilervaring. 

Fryslân Boppe

Ik was zelf niet de beste student, ik staarde uit het raam een dacht aan de lange golven van het Heegermeer in Friesland. Hier ben ik zelf groot geworden en jaarlijks een paar maanden gaan zeilen. Vanaf de optimist groeide ik door naar de Laser. Ik ging lesgeven op de zeilschool en tegenwoordig zeil ik graag met mijn RS500 door heel Europa. Op de Friese meren, sta grond van skûtjses, schakeltjes en ander “oud hout” en een waar ruimteschip. Maar ieder zo zijn trots! 

Dit gebied heb ik zo vaak mooie zomeravonden mogen beleven. Ik deed als jonge jongen niets liever dan op een mooie avond de zonsondergang tegemoet te zeilen in onze Laser, het liefst alleen. In de hang-banden en mijn ogen op de horizon gericht maakte ik lange rakken. Het was voor mij pure ontspanning. Ik zag aan de blik van mijn moeder altijd een lichte opluchting als ik weer terugkwam aan wal, maar ook een klein beetje trots. Het houdt je ten slotte van de straat zo’n zeilverslaving.

Zeilen in Heeg

Als ik, tot op de dag van vandaag denk aan puur zeil genot, ontspanning. Dan denk ik aan Friesland bij Heeg. Ik kan het iedereen aanraden om hier eens langs te varen en te genieten van al het moois wat Nederland ons te bieden heeft!

De favoriete plek van Rep Boonstra gemist? Lees het hier terug!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.