Zeilwereld fotowedstrijd winnaar schetst Hollands plaatje

Marchien Klappe wint de Zeilwereld fotowedstrijd. Haar foto werd door het publiek gekozen als beste op diverse punten. Een feest der herkenning, en daar kunnen wij ons eigenlijk alleen maar bij aansluiten.

Door Anke Haadsma | 02 februari 2021

Winnaar fotowedstrijd november thema herfst

Zeilwereld fotowedstrijd winnaar schetst Hollands plaatje

Door Anke Haadsma | 02 februari 2021

Advertentie

Ze maakte afgelopen november een laatste herfstrondje voor de boot in winterslaap ging. Niet wetende dat ze met dit rondje een fotowedstrijd ging winnen. Marchien Klappe is door het publiek gekozen als Zeilwereld fotowedstrijd winnaar. In november kozen juryleden Klaas Wiersma en Eize Hoekstra haar foto al als maandwinnaar. Hiermee veroverde ze direct een plekje in de finale.

“Een echt Nederlands plaatje”, “heel herkenbaar beeld” en “een feest van herkenning, het vaarwater, de kajuitopening in de boot, de stilte en spanning. De wind wordt zichtbaar en tastbaar gemaakt, en dat is knap.” Dat zijn enkele van de oordelen die we binnenkregen in de finaleronde van jullie, het publiek. En zo is het ook, een zeiltocht op de Friese wateren, met een molen op de achtergrond en rustig water. Met het herfstzonnetje erbij maakt het ook een heel fijn Hollands plaatje.

“Geeft een goed gevoel”

De jury oordeelde destijds als volgt: “Je oog wordt langs bekende elemenenten naar het bijzondere het beeld, de molen en zijn reflectie, geleid. Dat geeft een goed gevoel.” Dat laatst is misschien ook wel de reden dat deze foto zoveel reacties opleverde, het geeft een goed gevoel. Als zeiler kunnen we ons allemaal goed verplaatsen in de persoon op de foto, genietend van de omgeving en de rust van het zeilen. Een ultiem momentje aan boord!

Winnaar fotowedstrijd herfst is Zeilwereld fotowedstrijd winnaar
Zeilwereld fotowedstrijd winnaar is Marchien Klappe met bovenstaande foto

Marchien schreef zelf over de foto: “De foto is vorig weekend gemaakt (zaterdag 7 november). Die dag voeren wij ons laatste rondje van 2020. Het was een typische herfstige dag, niemand op het water, koud en toch een klein zonnetje. De foto is gemaakt in Súdwest-Fryslân, in de Dolte.” Haar dochter (die op hetzelfde moment ook een foto maakte, vanuit een iets ander perspectief), wist dat gevoel heel goed te omschrijven: “We varen hier door De Dolte, volgens ons een heel bijzonder slootje en misschien wel het mooiste stukje Friesland. Zeker op zo’n herfstige dag met een herfstzonnetje, niemand anders om ons heen behalve de vogels. Rust, stilte.”

Zeilwereld fotowedstrijd winnaar

Helemaal blij mailt ze ons wanneer ze hoort dat zij de winnaar is: “Wat een ongelooflijk mooi nieuws, we winnen nooit wat!” De GoPro 8 Hero gaat haar kant op, wij hopen dat hier nog veel van dit soort mooie beelden vandaan gaan komen. De andere deelnemers reageren ook positief op de uiteindelijk winnaar, zo mailt Wietske van Soest ons: “Een terechte winnaar, Hollandser, intiemer kan bijna niet! Hierin zullen vele watersporters zich in herkennen.”

Bekijk de foto’s van de andere finalisten. Volg ons daarnaast ook op social media, hier lichten wij de komende tijd nog meer foto’s van deelnemers uit:

Volgende wedstrijd

Deze fotowedstrijd is goed ontvangen door jullie. We hebben veel positieve reacties gekregen en goede feedback. De redactie van Zeilwereld gaat aan de slag om weer een leuke wedstrijd voor jullie te bedenken, mocht je nog leuke tips of ideeën hebben, die zijn altijd welkom! Mail dan naar redactie@zeilwereld.nl.

Wil jij op de hoogte blijven van een volgende wedstrijd? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief (aan de rechterkant van dit artikel), en volg ons op social media. Hier houden wij jullie op de hoogte van nieuwe acties, wedstrijdjes en natuurlijk lees je dan ook als eerste onze nieuwste artikelen, verhalen en interviews!

Lees meer zoals dit:

Beste foto 2020 fotowedstrijd

Emoties en ultieme zeilgevoel in één foto

Door Anke Haadsma op 16 december 2020
Wildcard fotowedstrijd Dieter de Smet bij Spitsbergen

Op expeditie naar Spitsbergen

Door Redactie op 13 januari 2021
Zwaar weer fotowedstrijd - Opgejaagd

Opgejaagd

Door Redactie op 23 maart 2021

Anke Haadsma heeft heel weinig met het toerzeilen, zij vaart het liefst om de boeien in haar Laser of bindt de zeilstrijd aan in grotere boten. Althans, als ze niet aan het werk is om wedstrijden te organiseren. Op Zeilwereld wil ze vooral verhalen brengen over het wedstrijdzeilen.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

1 reactie

  1. Carla Domburg op februari 10, 2021 om 9:32 pm

    Gefeliciteerd nr 1
    Wie was nr 2 en 3.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Aan boord:

1 reactie

  1. Carla Domburg op februari 10, 2021 om 9:32 pm

    Gefeliciteerd nr 1
    Wie was nr 2 en 3.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.