Door de lens bekeken - de finale

Breng nu je stem uit!

Camera zoekt watersportfotograaf

Door de lens van professionele watersportfotografen is het altijd weer genieten. De meest spectaculaire beelden van zeilers met hun boot komen voorbij. De waterspetters zie je letterlijk vliegen en die weerspiegeling van het water is adembenemend. Watersportfotografie is een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Zeilwereld is op zoek naar de amateur watersportfotograaf van Nederland.

Heb jij het in je om precies die actie op het water vast te leggen? Kun jij omgaan met de vele bewegingen van het water die continu bewegingsonscherpte oplevert door je lens? Weet jij om te gaan met de rondvliegende spetters die enorm schadelijk zijn voor je elektronica? En maak jij dan ook nog eens de mooiste foto’s? Laat het ons zien! Professionele watersportfotografen Klaas Wiersma en Eize Hoekstra fungeren als jury in deze zoektocht en beoordelen de inzendingen op diverse vlakken.

Ze kijken met hun technische oog naar de foto:

  • Compositie
  • Scherpte
  • Licht

Maar ook beoordelen ze de inzendingen op spanning en het verhaal achter de foto. Want hoewel een foto meer zegt dan 1.000 woorden, gaat er achter iedere foto een mooi verhaal schuil.

De finale: Stemmen kan nu!

Een half jaar lang hebben we gezocht naar dé amateur fotograaf van Nederland. Aan de hand van wisselende thema's per maand hebben vele fotografen zich bij ons gemeld. De mooiste foto's zijn ingestuurd, en iedere maand was het aan de jury om de allerbeste eruit te zoeken. Nu is het tijd om uit die 6 winnaars, de ultieme amateur fotograaf te kiezen. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!*

Geef aan ons door welke foto jij het beste vindt aan de hand van de punten: compositie, scherpte en licht in de foto. Vul jouw juryrapport in voor 31 januari 2021. Daarna gaan de stembussen dicht en wordt de eindwinnaar gekozen.

* Per foto kun je slechts 1 maal stemmen. Bij meerdere inzendingen, telt alleen je eerste inzending. Je mailadres gebruiken we alleen voor communicatie over de fotowedstrijd.

GoPro Hero 9 Action Cam

De hoofdprijs is een GoPro Hero 8, inclusief een cursus Sport- en Actiefotografie. Een gave action cam waarmee hij of zij nog verder kan experimenteren met fotografie.

De finalisten

Hieronder vind je alle finalisten! Klik op de foto voor het verhaal bij de foto en het juryrapport.