OVER ZEILWERELD

Zeilwereld heeft de ambitie jouw favoriete zeilplatform te worden. Wij geloven dat het lezerslandschap flink aan het veranderen is, maar we geloven ook dat er nog steeds behoefte is aan mooie verhalen. Dat is wat Zeilwereld wil brengen, mooie zeilverhalen. Naast de actualiteit, kijken we graag een beetje verder. We gaan met zeilers in gesprek om te ontdekken wat er nu echt speelt in de zeilwereld.

Het vertellen van de verhalen doen wij dan ook net even anders. Zeilwereld gaat voor een human interest boodschap. We behandelen alle aspecten van het zeilen, van voorbereiding op een toertocht of wedstrijd, tot de tocht of wedstrijd zelf en de uiteindelijke finish.

Zeilwereld is afhankelijk van inkomsten van adverteerders en wil de samenwerking aangaan met andere zeilmedia. Hierdoor krijgen we, naast onze unieke eigen content, ook featured items op de website. Deze worden duidelijk aangemerkt als featured item.

Met ervaren redacteuren en de inzet van freelance medewerkers gaan wij voor jou aan de slag.

Wij zijn Zeilwereld.nl

Wij zijn Zeilwereld.nl, het nieuwste zeilplatform voor iedere zeilliefhebber. Of je nu de hele wereld over zeilt, lekker in Nederland vaart of actief bent in het wedstrijdzeilcircuit. Voor iedere zeiler bieden we mooie verhalen. Het lezerslandschap is de laatste jaren veranderd, dit heeft de watersportmedia gemerkt. Succesvolle en veel gelezen magazines, stopten ermee. Toch geloven wij dat er nog steeds behoefte is aan mooie verhalen en achtergrondartikelen. Die verhalen vind je bij Zeilwereld, online en vrij te lezen.

We hebben alle vier een passie voor zeilen, ieder vanuit een andere invalshoek.

Riemer Witteveen (riemer@zeilwereld .nl) ken je misschien als oud-redacteur van Zeilen. Tegenwoordig managet hij de content voor de METS. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en blijven er interviews en verhalen met zeilers uit zijn pen stromen. Zelf zeilt hij ook, liefst solo of shorthanded. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

 

 

 

Herco Tibboel (herco@zeilwereld .nl) droomt ervan de trossen van zijn Hallberg Rassy (Morgane of Sark) los te gooien om samen met zijn vrouw grotere zeilreizen te maken. Hij geniet dan ook van alle vertrekkersverhalen in Zeilen en het voormalige Zilt Magazine. Herco heeft mooie vernieuwende ideeën om die vertrekkersverhalen een goed podium te geven op Zeilwereld.

 

 

 

Anke Haadsma (anke@zeilwereld .nl) heeft juist heel weinig met het toerzeilen, zij vaart het liefst om de boeien in haar Laser of bindt de zeilstrijd aan in grotere boten. Althans, als ze niet aan het werk is om wedstrijden te organiseren. Anke mist een heel groot stuk van dit wedstrijdzeilen in de huidige media en hoopt hier met Zeilwereld verandering in te brengen.

 

 

 

Paul Pekelharing (paul@zeilwereld .nl) heeft vroeger veel gezeild met zijn catamaran Hydra. Tegenwoordig zeilt hij niet meer, maar hij heeft zeker wel een staat van dienst opgebouwd in de zeilwereld. Hij was de advertentieman van Zilt Magazine. Na het stoppen van dit magazine koos Paul ervoor om -naast zijn werkzaamheden voor de Zilt Meteo Nieuwsbrief en Spiegel der Zeilvaart- samen met Herco, Anke en Riemer Zeilwereld op te zetten en uit te bouwen tot een breed en vernieuwend platform voor zeilliefhebbers.