Gesponsord artikel

Gesponsorde artikelen zijn publicaties van en over onze partners. Zij betalen Zeilwereld voor deze content. Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over de oorsprong van artikelen, vandaar dat je altijd zult zien welke berichten gesponsord zijn.

boot Dusseldorf 2024

Veel ruimte, veiligheid en comfort voor een prettige tijd aan boord en onvervalst zeilgenot

Van 20 tot 28 januari 2024 vindt de grootste watersportbeurs ter wereld weer plaats in Dusseldorf. Welke trends zijn er op het gebied van de zeilboten?

Lees verder

Noblesse Hallowe'en

Meezeilen op een échte klassieker in de Middellandse zee!

Ooit al eens willen meezeilen op een échte klassieker? Grijp nu je kans! Samen met Noblesse Yachts kun je nu een machtig zeilavontuur beleven. En via Zeilwereld krijg je korting!

Lees verder

Reddingsvest keuren

Het seizoen begint; laat je reddingsvest keuren!

Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat je reddingsvest helemaal in orde is. Nu met het seizoen voor de deur is het een goed moment om je reddingsvest te laten keuren.

Lees verder

TV kijken op de boot zonder Wifi

Je zeilvakantie gebruik je om te ontspannen en op te laden. Even offline zijn, maar wanneer je ’s avonds in een haven ligt, is het soms ook juist wel lekker ontspannen om je favoriete serie te kijken. Dan is TV aan boord toch wel handig!

Lees verder

De kracht van dromen met LE300 lithium accu

De kracht van dromen

Dat er vaak meer voorbereiding in je droomreis zit dan verwacht, daar komt de familie Jürgens ook achter. Ze hebben mooie dromen, maar hebben hier wel de juiste accu’s voor nodig. Terwijl de familie oplaadt op de witte stranden op Panama, krijgt hun catamaran ook een aardige upgrade.

Lees verder

Sunny Sailing Griekenland

Samen maar toch alleen zeilen in Griekenland

Zon, zee en zeilen. Je vindt het allemaal in Griekenland! Ga mee met een flottielje en beleef een heerlijke vakantie met je eigen familie/vrienden en ontspan ’s avonds met nieuwe vrienden op de mooie eilanden van Griekenland.

Lees verder

Vaarwijzer IJsselmeer

Vaarwijzer IJsselmeer: Genieten op Hollands zoet

Met een kaart of goede app kom je het IJsselmeer en Markermeer wel rond. Maar dat ene beetje extra informatie kan het leuker, maar ook veiliger maken om over de voormalige Zuiderzee te zeilen. Daar is de vaarwijzer IJsselmeer voor.

Lees verder

Wacaco Nanopresso

Nanopresso: De lekkerste koffie onderweg

Een écht lekkere bak koffie aan boord is veel makkelijker dan je denkt. Heet water, koffie, een Nanopresso en je dag is goed. Win ‘m nu!

Lees verder

Blue Water App havens Nederland

Deze 5 havens wil je deze zomer zeker een bezoek brengen

Welke Nederlandse havens ga jij deze zomer aandoen? Hierbij vijf tips van noord naar zuid Nederland. We spreken de havenmeesters en geven meer informatie over de voorzieningen.

Lees verder

SuperSailStore

Nieuwe generatie zeilen, aan boord merk je het verschil

NordicSails past het PYB-design tool toe op nieuwe zeildoeken. Dit is speciale software om het ontwerp van het zeil te vergelijken met een groot aantal ontwerpen van vergelijkbare schepen. Het best presterende ontwerp wordt dan gekozen. Dit verschil merk je aan boord.

Lees verder

OpenCPN met Columbus goes digital

Navigeren met gratis software: OpenCPN

Gratis navigatiesoftware, is dat wat? In dit artikel kijken we naar OpenCPN, een bekend programma met talloze mogelijkheden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en hoe maak je het jezelf gemakkelijk?

Lees verder

Foto Zhik Seaboot

Review: Zhik Seaboot 900 zeillaars

Als je zweert bij een bepaald merk is je keuze vaak snel gemaakt, maar als je blanco op zoek bent naar een nieuwe laars ben je vaak wel even bezig. Alle zeilers hebben zo hun voorkeuren en oordelen over andere laarzen. De ene is duur, de andere niet waterdicht, de ene is lelijk en de andere heeft een slechte pasvorm….

Lees verder