Podcast

Hier vind je alle Podcast afleveringen die we tot nu toe gemaakt hebben, maar ook interessante podcasts van andere media. Geniet van stoere verhalen en hartverwarmende interviews.

Luister naar onze podcast op jouw platform

Staat jouw favoriete platform er niet bij? Laat het ons weten!

Anke Haadsma Jolbert van Dijk Hiswa Podcast

HISWA te Water 2023: De Podcasts!

Niet naar de Hiswa te Water kunnen gaan? Luister hier onze vijf presentaties terug. Vijf leuke podcasts over wereldzeilen, navigeren, foilen en koken.

Lees verder

Atlantic Rally Cruisers

Oversteken met de ARC: De podcasts

Een oceaan oversteken doe je niet zomaar. Het vereist de nodige voorbereidingen. Gelukkig helpt de World Cruising Club (WCC) je daarbij als je meedoet met de ARC (Atlantic Rally for Cruisers). In Las Palmas waren we vlak voor de start getuige van de laatste voorbereidingen en ontmoetten we hele diverse teams.

Lees verder

Angela Brandsma

Podcast met Angela Brandsma: Manager op de Oceaan

Met heel wat mijlen en oversteken achter de rug is de ARC voor Angela Brandsma niet heel spannend meer. Als schipper helpt ze haar negenkoppige bemanning de oceaan over, als een manager.

Lees verder

Jelmer van Beek

Podcast: Jelmer van Beek: “Ik wil gewoon die Kaap Hoorn Tattoo!”

Nu de Ocean Race voor Team NextGen niet doorgaat, is er een gat ontstaan in de agenda van Jelmer van Beek. Stilzitten daar doet hij niet aan. De Ocean Race heeft nog altijd prioriteit.

Lees verder

Rosalin Kuiper Malizia

Rosalin Kuiper: “Zeilen is het makkelijke gedeelte” (Podcast)

Ze bleef niet hangen bij de Nederlandse teams, maar koos haar eigen weg. Na vele internationale mijlen komt haar droom nu echt uit. Meedoen aan de Ocean Race op een IMOCA 60. Volgende week gaat de nieuwe boot te water.

Lees verder

Vaan Yachts

Podcast met Vaan Yachts: Stijlvolle luxe uit schroot

De R4 van Vaan Yachts is niet zomaar een catamaran. Ze is gebouwd van oude kozijnen, verkeersborden en nummerplaten. Dat zou je niet zeggen met alle luxe aan boord. Een podcast met visionairs Nienke en Igor over duurzaam boten bouwen.

Lees verder

Bouwen aan een droom met Murphy (Podcast)

We staan voor een loods in Harlingen, opzoek naar Riemer en zijn boot, Murphy. We horen wat gerinkel en gekinkel. De garagedeur gaat met geweld open. Achter de deur staat Riemer in zijn kluskleding, onder het stof, met een prachtige blauwe, kale boot achter zich. De bouwlamp schemert door de romp van de boot heen.

Lees verder

Uma Elektrische varen

Podcast: Elektrisch varen, iets voor jou?

Denk jij er wel eens over na om je dieselmotor de deur uit te doen en een elektrische motor te plaatsen? Kika en Dan van Sailing Uma zeilen al jaren elektrisch. Ze vertellen over hun ervaringen en dat er wel een andere mindset voor nodig is.

Lees verder

Saillife Podcast

Sail Life: Schuren met 100 duizend toeschouwers

Mads Dahlke is de ware zeilboot-kluskoning van YouTube. Hij maakte al meer dan 400 video’s over de refits van zijn Albin Ballad en Warrior 38 op het kanaal ‘Sail Life’. De Ballad werd verkocht en op Athena zeilt hij nu met zijn verloofde Ava. Tijd voor een gesprek!

Lees verder

Waarschip 900 Petten stranding

Gestrand, geplunderd en gered

Tijdens de eerste trip op zee met hun nieuwe boot, worden Stefan en Imke overvallen door een enorme golf. Waarschip ‘Puur’ slaat plat en Stefan verdwijnt in het water. Het stel krijgt naderhand hulp van het Zeilersforum en vindt weer moed om de boot snel zeilklaar te maken. Een podcast met Stefan en Imke.

Lees verder

Pieter Heerema Vendée Globe

Podcast: Pieter Heerema, buitenbeentje in de Vendée Globe 2016

De Vendée Globe 2020 is in volle gang. Met Pieter Heerema en Florian Rooz bespreken we hoe ingewikkeld die boten zijn, dat die foils niet alleen maar voordelen hebben en wat er voor nodig is om aan de start te verschijnen van een race die gedomineerd wordt door de Fransen.

Lees verder

Ysbrand Endt Christa ten Brinke

Nederlanders op weg naar Vendée Globe 2024

Wat is er allemaal voor nodig om als Nederlandse zeiler deel te nemen aan de grote shorthanded races op internationaal niveau? Met profzeilers Ysbrand Endt en Christa ten Brinke maakten we er een podcast over.

Lees verder

Paul de Groot

Zeilen naar de sneeuw: In gesprek met Paul de Groot

Paul de Groot kocht zonder noemenswaardige ervaring een boot en vertrok. Op zoek naar de mooiste, onontdekte skigebieden reisde hij in twee maanden van Nederland naar Sicilië. Een podcast over ‘gewoon gaan’.

Lees verder

Vandersmissen Pride of the Fleet

Pride of the Fleet: Op pad met Victor Vandersmissen

Op 19 september wordt er voor Den Helder door twaalf Drascombes gestreden om winst in de ‘Pride of the Fleet’ tocht. Victor Vandersmissen zeilt op de gelijknamige boot, beroemd geworden door de avonturen van zijn vader Hans. Het is zijn eerste wedstrijd. Zeilwereld redacteur Riemer Witteveen vaart met hem mee.

Lees verder

Kika Dan Sailing Uma

Beroemde vloggers in Nederland: Maak kennis met Sailing Uma

Kika en Dan zijn van Sailing Uma, bekendheden op Youtube, zijn in Nederland. Riemer sprak ze aan boord van hun boot Uma, en kreeg een uitgebreide rondleiding in het door hun zelf opnieuw ingerichte schip.

Lees verder

The Ocean Race Bouwe Bekking

Ocean Race nummer negen voor Bouwe Bekking?

Onze collega’s van Yachtracing.life spraken Bouwe Bekking over zijn indrukwekkende zeilcarrière. Ze kijken terug op de carrière van Bekking tot nu toe, praten over de positie van de on-board reporters en ‘Capey’ passeert de revue. Natuurlijk komt ook de volgende The Ocean Race aan bod met de IMOCA’s en de campagne van het Zweedse Team Childhood 1 waar Bouwe Bekking…

Lees verder

podcast Erik van Vuuren

Professioneel wedstrijdzeiler Erik van Vuuren

Professioneel wedstrijdzeiler, meervoudig Nederlands Kampioen, Double Handed zeiler en eigenlijk Nederlands meest complete zeiler. Erik van Vuuren bezoekt de Zeilwereld podcast studio voor een gesprek over zijn zeilcarriere.

Lees verder

Anna Margaretha Schoener

Noeste arbeid: zelf een schoener bouwen

Het rekensommetje is niet mals. Dertien jaar lang, twintig uur per week: dat is zeker 13.000 uur. Het zegt iets over de toewijding van Ricco Veldkamp en dat is te zien ook. Zijn Anna Margaretha, een Shpountz 38/40 naar ontwerp van Daniël Z. Bombigher, ziet er buitengewoon mooi uit. In gesprek In Volendam spreken we met Ricco en zijn vrouw…

Lees verder

Podcast Warnow

De Warnow: Een schip, een man een droom

Op 16 april 2013 verdween zeilschip Warnow van de radar op de Noordzee. NRC-Journalist Hans Steketee raakte in de ban van het schip. In zijn zoektocht naar wat er is gebeurd met het schip en haar bemanning, schrijft hij een indrukwekkend boek.

Lees verder