Podcast

Hier vind je alle Podcast afleveringen die we tot nu toe gemaakt hebben, maar ook interessante podcasts van andere media. Geniet van stoere verhalen en hartverwarmende interviews.

Luister naar onze podcast op jouw platform

Staat jouw favoriete platform er niet bij? Laat het ons weten!

Waarschip 900 Petten stranding

Gestrand, geplunderd en gered

Tijdens de eerste trip op zee met hun nieuwe boot, worden Stefan en Imke overvallen door een enorme golf. Waarschip ‘Puur’ slaat plat en Stefan verdwijnt in het water. Het stel krijgt naderhand hulp van het Zeilersforum en vindt weer moed om de boot snel zeilklaar te maken. Een podcast met Stefan en Imke.

Lees verder

Pieter Heerema Vendée Globe

Podcast: Pieter Heerema, buitenbeentje in de Vendée Globe 2016

De Vendée Globe 2020 is in volle gang. Met Pieter Heerema en Florian Rooz bespreken we hoe ingewikkeld die boten zijn, dat die foils niet alleen maar voordelen hebben en wat er voor nodig is om aan de start te verschijnen van een race die gedomineerd wordt door de Fransen.

Lees verder

Ysbrand Endt Christa ten Brinke

Nederlanders op weg naar Vendée Globe 2024

Wat is er allemaal voor nodig om als Nederlandse zeiler deel te nemen aan de grote shorthanded races op internationaal niveau? Met profzeilers Ysbrand Endt en Christa ten Brinke maakten we er een podcast over.

Lees verder

Paul de Groot

Zeilen naar de sneeuw: In gesprek met Paul de Groot

Paul de Groot kocht zonder noemenswaardige ervaring een boot en vertrok. Op zoek naar de mooiste, onontdekte skigebieden reisde hij in twee maanden van Nederland naar Sicilië. Een podcast over ‘gewoon gaan’.

Lees verder

Vandersmissen Pride of the Fleet

Pride of the Fleet: Op pad met Victor Vandersmissen

Op 19 september wordt er voor Den Helder door twaalf Drascombes gestreden om winst in de ‘Pride of the Fleet’ tocht. Victor Vandersmissen zeilt op de gelijknamige boot, beroemd geworden door de avonturen van zijn vader Hans. Het is zijn eerste wedstrijd. Zeilwereld redacteur Riemer Witteveen vaart met hem mee.

Lees verder

Kika Dan Sailing Uma

Beroemde vloggers in Nederland: Maak kennis met Sailing Uma

Kika en Dan zijn van Sailing Uma, bekendheden op Youtube, zijn in Nederland. Riemer sprak ze aan boord van hun boot Uma, en kreeg een uitgebreide rondleiding in het door hun zelf opnieuw ingerichte schip.

Lees verder

The Ocean Race Bouwe Bekking

Ocean Race nummer negen voor Bouwe Bekking?

Onze collega’s van Yachtracing.life spraken Bouwe Bekking over zijn indrukwekkende zeilcarrière. Ze kijken terug op de carrière van Bekking tot nu toe, praten over de positie van de on-board reporters en ‘Capey’ passeert de revue. Natuurlijk komt ook de volgende The Ocean Race aan bod met de IMOCA’s en de campagne van het Zweedse Team Childhood 1 waar Bouwe Bekking…

Lees verder

podcast Erik van Vuuren

Professioneel wedstrijdzeiler Erik van Vuuren

Professioneel wedstrijdzeiler, meervoudig Nederlands Kampioen, Double Handed zeiler en eigenlijk Nederlands meest complete zeiler. Erik van Vuuren bezoekt de Zeilwereld podcast studio voor een gesprek over zijn zeilcarriere.

Lees verder

Anna Margaretha Schoener

Noeste arbeid: zelf een schoener bouwen

Het rekensommetje is niet mals. Dertien jaar lang, twintig uur per week: dat is zeker 13.000 uur. Het zegt iets over de toewijding van Ricco Veldkamp en dat is te zien ook. Zijn Anna Margaretha, een Shpountz 38/40 naar ontwerp van Daniël Z. Bombigher, ziet er buitengewoon mooi uit. In gesprek In Volendam spreken we met Ricco en zijn vrouw…

Lees verder

Podcast Warnow

De Warnow: Een schip, een man een droom

Weg. Naar het noorden, het noorderlicht bekijken. Dat is de droom van Arnoud, de hoofdpersoon in het boek ‘De Warnow’. Op een oude, omgebouwde loodsboot vertrekt hij met vrienden uit Schiedam. Het is erg vroeg in het seizoen en Arnoud is amper voorbereid op wat hem en zijn bemanning te wachten staat. In Schotland stappen vijf vrienden af. Arnoud blijft…

Lees verder