Spotlight

Elke twee weken zetten we een zeiler in de spotlight. We stellen elke zeiler dezelfde vragen, en krijgen daarbij steeds verrassende antwoorden. Bekijk alle spotlight artikelen hier.

Joost Schlatmann in de Spotlight

Deze keer hebben we Joost Schlatmann in de Spotlight. Opgegroeid met kleine open bootjes en met zijn gezin vaak een boot gehuurd. Maar Joost had altijd een grote wens om ooit met zijn eigen zeilboot er op uit te kunnen trekken.

Lees verder

Anne Wildenberg in de Spotlight

Een zeilreis voor lange tijd, Anne en Marcel hebben de grote sprong gewaagd. Terwijl Anne nog maar enkele jaren zeilervaring heeft, tijd om haar beter te leren kennen in deze spotlight.

Lees verder

Linda Mercedes in de spotlight

Op haar zestiende zeilde Linda voor het eerste de oceaan over. Nu heeft ze haar eigen boot, haar eigen YouTube-kanaal en bereidt ze zich voor op een soloreis naar de Caribbean in 2022. Lees hier ons interview met haar.

Lees verder

Cyriel_spotlight

Cyriel Gaemers in de spotlight

Cyriel Gaemers kocht onlangs op zijn 29e zijn eerste zeilboot. Zonder enige zeilervaring.. Hij knapte de Sturgeon 22 helemaal op. Samen met zijn vriendin leert hij nu al doende de fijne kneepjes van het zeilen.

Lees verder

Willem van der Kaaij in de Spotlight

Na een voorbereiding van iets meer dan 4 jaar, zijn Willem en Miranda sinds 1 juli onderweg met hun Ocean Monkey. Waar naar toe en voor hoe lang weten ze zelf ook nog niet. Ze zetten zeil voor een “Endless Summer”.

Lees verder

Sietske Cnossen in de spotlight

Voormalig bestuurslid van de Kustzeilers, Sietske Cnossen, staat deze keer in de spotlight. Ze is samen met haar man gek van zeilen, wil graag nog een keer een rondje UK doen en een snackbox onder de buiskap is volgens haar onmisbaar aan boord!

Lees verder

Spotlight Meriam Winterink

Meriam Winterink in de spotlight

Meriam Winterink bereidt zich voor op een grote reis van vier jaar. Een rondje om de wereld ligt voor de hand. Zij vertelt ons hoe ze besmet is geraakt met het zeilvirus en op welke boot ze dit rondje gaat varen.

Lees verder

José Driessen in de spotlight

José Driessen is zo’n enthousiaste zeiler die niet uitgepraat raakt over haar grote hobby. Al sinds haar jeugd is ze groot fan van zeilen en alles wat met bootjes te maken heeft.

Lees verder

Jacqueline Evers in de spotlight

Solo een wereldreis maken per boot. Het is niet een alledaagse droom. Voor Jacqueline is het wel een droom, en eentje die ze waar gaat maken. Wij zetten haar in de spotlight!

Lees verder

Toine en Mira in de spotlight

Toine en Mira in de spotlight

Toine en Mira Straathof varen met een Hallberg Rassy 48. Sinds februari wonen ze fulltime aan boord en worden de plannen voor een wereldreis bijna werkelijkheid!

Lees verder

Lianne in de spotlight

Lianne van der Hoff in de spotlight

Deze keer staat Lianne in de spotlight. Zij zeilt met haar Oostzeejol, genaamd Vitamientje, over de Nederlandse wateren. Genieten doet ze vooral van de Waddenzee, maar je komt haar ook tegen in de Brabantse Biesbosch.

Lees verder

Rob Ramsey in de spotlight

Rob Ramsey in de spotlight

We hebben weer een leuke nieuwe spotlight voor je klaarstaan. Deze keer vragen we Rob Ramsey de oren van zijn hoofd. Zijn antwoorden zijn bescheiden, maar zijn passie voor zeilen is goed terug te zien.

Lees verder

Thijn Kaesehagen in de spotlight

Thijn Kaesehagen in de spotlight

Thijn Kaesehagen (17) is een fanatiek Laser zeiler. Hij zeilt sinds zijn vijfde en begon, zoals velen, in de Optimist. Ook vaart hij graag op de Bavaria van zijn ouders.

Lees verder

Spotlight Margo Gonggrijp

Margo Gonggrijp in de spotlight

Veel zeilers kiezen voor warme oorden, niet Margo Gonggrijp en haar man Joris. Zij zeilen het liefst richting het noorden met hun Centurion 32. Margo vertelt over hun reizen, dromen en schetst de mooiste plekjes in deze spotlight.

Lees verder

Zeilwereld bemanning in de spotlight

Zeilwereld bemanning in de spotlight

Het werd hoog tijd dat de bemanning van Zeilwereld zelf eens in de spotlight werd gezet. Daarom presenteren wij jullie deze keer: Riemer, Paul, Anke en Herco in de spotlight!

Lees verder

Kelly Bontje spotlight

Kelly Bontje in de spotlight

Sinds 2018 zeilt ze fulltime rond op de Atlantische Oceaan. Kelly Bontje koos jaren geleden al voor zichzelf, reisde al kitesurfend de wereld over en vind zichzelf nu wonend op een prachtige Amel met partner David. Kelly in de spotlight!

Lees verder

Spotlight Indian Summer

In de Spotlight: Madeleine en Harald

Een spotlight gemaakt op locatie! In zuid Bretagne worden Madeleine en Harald, eigenaren van Indian Summer ondervraagd over boten, mooie plekken, dromen en ideeën.

Lees verder

Wedstrijdzeilen in de Splash met Timme Staal

Timme Staal in de spotlight

Jarenlang racete Timme Staal over het water in zijn Splash. Sinds kort vaart hij samen met vrienden de Yngling. Het was tijd voor wat anders. Timme staat deze keer in de spotlight en vertelt over zijn ervaringen in het wedstrijdzeilen.

Lees verder

Comfortina 38 in de spotlight

Anne Hiske en Jan Daniël in de spotlight

Anne Hiske en Jan Daniël zijn in het bezit van een Comfortina 38. Het is hun vijfde zeilboot, en samen hebben ze al veel avonturen beleefd op hun zeiltochten. Prachtige verhalen in deze spotlight!

Lees verder

Spotlight Wessel

Wessel Hissink in de spotlight

In de spotlight staat Wessel Hissink met zijn Shrimper 21 en vriendin Willemien. Een prachtige Engelse Cornish Crabber, prachtig om naar te kijken. En op te varen, aldus Wessel. Lees het in deze spotlight!

Lees verder

Spotlight Angelien en Eugene

Angelien en Eugene in de spotlight

Ruim 13 jaar geleden zeilde gezin Motzheim in hun Friendship 35 richting Scandinavië. Een gelukkige ontmoeting in een haven bleek een ommekeer in hun leven. Ze kregen een baan aangeboden bij de Najad werf. Huis en haard werden verkocht en enige maanden later woonden ze op het prachtige Orust, het Mekka van de Zweedse scheepsbouw.

Lees verder

Jeroen en Jessica in de spotlight

Jeroen en Jessica in de spotlight

Ze stellen niet meer uit, maar gaan komend jaar hun droom achterna. Jeroen en Jessica vertrekken met hun Harmony 47 op een wereldreis, samen met hun twee jonge kinderen. Lees in deze spotlight welke afwegingen ze maakten voor ze dit besluit namen.

Lees verder

Spotlight Andries Bik

Andries Bik in de spotlight

Hij zeilt op zijn Seahorse de wereld rond, leerde zeilen op een zelf geknutseld oranje zeilbootje en stapte een tijdlang over op windsurfen. Na een zwaar ongeluk besloot hij weer op een boot te stappen, sindsdien zijn wij fan van Andries Bik en zijn altijd vrolijke vlogs. Daarom zetten we hem graag in de spotlight.

Lees verder

Janneke Dijkhuis in de spotlight

Janneke Dijkhuis in de spotlight

Janneke Dijkhuis heeft geen eigen boot en zeilt eigenlijk pas sinds vijf jaar. Toch heeft ze al een aantal hele mooie zeilervaringen op haar naam staan. Daarom staat ze deze keer in de spotlight!

Lees verder

Hans de Man in de spotlight

Hans de Man in de spotlight

De zeiler in de spotlight is deze keer Hans de Man. Hij vaart op een C-Yacht 1250, genaamd Janjorem. Een enthousiast zeiler die graag vertelt over zijn zeilplannen.

Lees verder

Ada en Akko, zeiler in de spotlight

Ada en Akko in de spotlight

Ada en Akko beantwoorden deze keer de vragen voor de zeiler in de spotlight. Met hun White Haze hebben ze in 6 jaar tijd de hele wereld gezien, en klaar met zeilen zijn ze nog lang niet.

Lees verder

Spotlight Rony Grooten

Rony Grooten in de spotlight

Rony Grooten vaart met zijn vrouw op een Kaskelot waar ze mooie vakantietochten mee varen. Rony houdt ervan ook zonder motorgebruik te varen, onder zeil de haven uit. Zo krijg je veel vertrouwen in je schip en eigen kunnen geeft hij aan.

Lees verder

Mike Dingemans in de spotlight

Mike Dingemans in de spotlight

Mark Dingemans zeilt met zijn vrouw Petra op een Bavaria 40 cruiser. Hun volgende reis is naar Noorwegen en de Oostzee. Ook de Middelandse Zee staat nog op de planning.

Lees verder

Anita Kempers in de spotlight aan boord van Pharousa in Schotland

Anita Kanters in de spotlight

Anita Kanters raakte besmet met het zeilvirus toen ze kinderen kreeg. Het was dé perfecte oplossing voor een avontuurlijke vakantie met een baby. Nu tijdelijk even geen eigen boot, maar in deze spotlight praat ze al wel weer over een volgend schip.

Lees verder

Frank du Mosch in de spotlight

Frank du Mosch in de spotlight

Frank du Mosch is dit jaar met zijn snelle Grand Soleil ‘Barista’ naar Belle-Île-en-Mer gevaren samen met zijn gezin. Wij ontmoeten hem hier heel toevallig. Frank vertelt ons waar zijn passie voor zeilen vandaan komt en over zijn dromen.

Lees verder

Jelmer Bouw in de spotlight

Jelmer Bouw in de spotlight

Jelmer Bouw staat deze keer in de spotlight. Jelmer is de eigenaar van zeilmakerij Quantum Sails Nederland. Niet verrassend dus dat hij een sail repair kit een handige accessoire aan boord vindt!

Lees verder

Ank Reitsma in de spotlight

Ank Boersma in de spotlight

Ank Boersma vaart met haar man Keimpe op een Sigma 41. Ze hebben al drie keer een rondje Atlantic gemaakt. Ank deelt met ons haar favoriete plekjes om te zeilen en te ankeren.

Lees verder

Yoya Braams met Breehorn 44 in de spotlight

Yoya Braams in de Spotlight

Yoya Braams is opstapper, en heeft dus geen eigen boot. Desondanks heeft ze al zeilend veel van de wereld gezien. Ze vaart regelmatig op een Breehorn 44.

Lees verder

Spotlight - Guido Neijmeijer

Guido Neijmeijer in de Spotlight

Deze keer zetten we Guido Neijmeijer in de ‘Spotlight’. Vanaf zijn jonge kinderjaren is Guido al actief op en rond het water. Nu zeilt hij met zijn vrouw (en voorheen ook frequent met zijn kinderen) op de Aquavite, een snel en sportief zeilschip uit Finland.

Lees verder

Spotlight Cees Swart

Cees Swart in de spotlight

De spotlight staat deze keer op Cees Swart met zijn Genet. Hij leerde het zeilen door een jeugdliefde. De verkering is uit, maar zeilen is altijd zijn grote passie gebleven.

Lees verder

Spotlight Madelon Voets

Madelon Voets in de Spotlight

Madelon Voets heeft geen eigen zeilboot, maar vaart wel bijna ieder weekend wedstrijden. In deze editie van de spotlight vertelt deze fervente wedstrijdzeilster over haar zeilcarrière.

Lees verder

Eline Tibboel-Suichies zeilt op een Hallberg Rassy 352

Eline Tibboel-Suichies in de Spotlight

Ze bezit een Hallberg Rassy 352, maar zeilt ook regelmatig op een Laser en een J/70. Eline Tibboel-Suichies staat deze editie in de spotlight.

Lees verder

Spotlight Zeilwereld: Klaas Jan Hoeve

Klaas Jan Hoeve in de Spotlight

De Spotlight van deze keer belicht een bekend figuur uit de zeilwereld. Hij heeft van zijn grootste hobby zijn werk weten te maken. Na een carrière bij Hollandia en Zeilen kennen we hem nu vooral van die boekenwinkel in de Schreierstoren in Amsterdam. Klaas Jan Hoeve zeilt al zijn hele leven en heeft ook diverse boeken gepubliceerd over deze hobby….

Lees verder

Jos Schrier MoneyPenny

Jos Schrier in de Spotlight

Na omzwervingen in meerdere wedstijdklassen heeft Jos Schrier vanaf 1989 tot 2000 actief in de Star-Klasse gezeild. Samen met stuurman Mark Neeleman heeft hij deelgenomen aan twee Olympische spelen: Barcelona (1992) en Sydney (2000). Daarna is de Star ingeruild voor sportieve kajuitzeiljachten, waar hij met zijn vrouw Andrea frequent op zeilt. Ook zijn twee dochters zijn nog vaak aan boord…

Lees verder

In de spotlight - Antoinette van Lier

Antoinette van Lier in de spotlight

Antoinette van Lier zeilt zelf nog niet zo lang. Zij trof het een man te ontmoeten die groot zeilfanaat bleek te zijn. Het duurde niet lang of zij was ook overstag en klaar voor een mooi zeilavontuur!

Lees verder

Spotlight Cesar Sierhuis

César Sierhuis in de spotlight

In het Laser circuit kent nagenoeg iedereen hem wel. César Sierhuis zeilt sinds zijn jonge jaren in kleine bootjes en al sinds 1986 in de Laser. In die tijd heeft hij ongeveer iedere wedstrijd in Nederland wel gevaren, en ook binnen Europa kent hij de meeste wedstrijdwateren goed.

Lees verder

Frits Groosjohan spotligt

Frits Groosjohan in de spotlight

Lange reizen maken doet hij het liefst, maar wel alleen in de zomer. ’s Winters gaat zijn boot (een X-412) de stalling in. In deze spotlight vertelt Frits over zijn liefde voor zeilen.

Lees verder

Liselotte en Machiel in de spotlight

Liselotte en Machiel in de spotlight

Pitou is een stalen 51 voet one off. Haar eigenaren, Liselotte en Machiel, maken een wereldreis en vertellen in deze spotlight hoe ze hier zijn gekomen.

Lees verder