Uitgelicht

Soms willen we graag je aandacht trekken naar een bijzonder artikel. Die vind je dan tijdelijk in de uitgelichte artikelen sectie van onze site. Hier zie je alle huidige uitgelichte berichten.

Occitane Vendée Globe

Warmdraaien voor de Vendée Globe met 10 videos

Zin in de Vendée Globe? Hier 10 gave video’s die goed zijn voor uren kijkplezier voorafgaand aan de start op 6 November.

Lees verder

Clarisse Cremer Vendée Globe

Dit zijn de 6 vrouwen in de Vendée Globe 2020

De zeilsport is een gemixte sport. Toch doen er aan de komende Vendée Globe maar zes vrouwen mee, terwijl er 27 mannen meedoen. Tijd om die powervrouwen te leren kennen!

Lees verder

Hallberg Rassy onder zeil

Hallberg-Rassy Connectie, liefde voor Zweedse kwaliteit

Nederland telt veel verenigingen, zeilverenigingen met clubhuis en meer specifieke verenigingen zonder clubhuis. Wij namen een kijkje bij zo’n vereniging zonder clubhuis, de Hallberg-Rassy Connectie. Een vereniging voor Hallberg-Rassy zeilers die een duidelijke gezamenlijke liefde hebben voor hun boot.

Lees verder

Fotowedstrijd winnaar thema beweging - Erik de Jong

Fotowedstrijd winnaar: Erik de Jong

De winnaar van het lastige thema ‘beweging’ is bekend. Erik de Jong maakte een prachtplaat in de Bering Straat tussen Alaska en Rusland. Lees snel wat de jury zegt over de verschillende foto’s.

Lees verder

Erik Aanderaa video

Video: Solo rond de Noorse Zee met Erik Aanderaa

Erik Aanderaa maakt YouTube-video’s die écht over zeilen gaan. Hij houdt van bikkelen in kou, veel wind en gelukkig ook van mooie video’s maken. Nu is hij bezig met een meerdelige serie over een indrukwekkende tocht rond de Noorse Zee.

Lees verder

Vandersmissen Pride of the Fleet

Pride of the Fleet: Op pad met Victor Vandersmissen

Op 19 september wordt er voor Den Helder door twaalf Drascombes gestreden om winst in de ‘Pride of the Fleet’ tocht. Victor Vandersmissen zeilt op de gelijknamige boot, beroemd geworden door de avonturen van zijn vader Hans. Het is zijn eerste wedstrijd. Zeilwereld redacteur Riemer Witteveen vaart met hem mee.

Lees verder

knrm

Hulp op het water: Verandert er iets?

Sinds 17 augustus 2020 komt de KNRM niet meer automatisch naar je toe in een hulpsituatie. De kustwacht bepaalt of de KNRM écht nodig is. Maar eigenlijk verandert er in de praktijk niet veel en dat is niet voor iedereen goed nieuws.

Lees verder

Sailaway Figaro 3

Sailaway: echt zeilen, vanuit je stoel

Vanuit je stoel zeilen alsof je midden op zee zit. Het kan met Sailaway, een zeilsimulator waarmee je in alle rust lekker kunt gaan zeilen. Zonder hiervoor de deur uit te hoeven of je complete zeilpak aan te trekken!

Lees verder