Uitgelicht

Soms willen we graag je aandacht trekken naar een bijzonder artikel. Die vind je dan tijdelijk in de uitgelichte artikelen sectie van onze site. Hier zie je alle huidige uitgelichte berichten.

Jouke en Pleuni in de spotlight

Ze zeilen zoals de wind waait, althans, dat is wat het Instagramaccount van Jouke en Pleuni ons vertelt. Met al verschillende zeilreizen op hun SV Olim, hebben ze eerder dit jaar hun werk opgezegd en zijn ze vertrokken voor een lange reis. We zetten Jouke en Pleuni graag in de spotlight.

Lees verder

Duurzame zeilsport

Hoe duurzaam is de zeilsport eigenlijk?

We maken ons allemaal zorgen om de plastic soep. Maar hoeveel dragen we hier zelf eigenlijk aan bij?

Lees verder

Marit Bouwmeester brons EK

Teaser: Marit Bouwmeester over topsport en moederschap

Ze combineert haar leven als topsporter met het moederschap. Wint brons op het EK en richt haar speren op Parijs 2024. Hoe ze dit allemaal doet, lees je binnenkort in onze winterspecial. Hierbij alvast een korte teaser.

Lees verder

Doorzetten

Doorzetten, een kwestie van volhouden

Doorzetten kun je leren en zeilen heeft alles in zich om van jou een echte doorzetter te maken. In dit verhaal legt Martin een verband tussen zeilen en het vermogen om doelen dichterbij te brengen.

Lees verder

Quelinda voor anker

Zestien

Tijdens een van haar wachten midden in de nacht krijgt Charlotte te maken met de nodige verleidingen. Niet alleen van haarzelf maar ook van anderen..En samen met Paul gaan ze op verkenning op Porto Santo.

Lees verder

Havens Brabant

Leukste havens in Brabant

Deze maand staat de provincie Brabant centraal in onze tocht langs de Nederlandse havens. Op Instagram kun je iedere maand stemmen op jouw favoriet.

Lees verder

Henk de Velde

Henk de Velde: Een persoonlijke herinnering van Klaas Jan Hoeve

Henk de Velde was een beroemdheid. Klaas Jan Hoeve, bekend van o.a. L.J. Harri en WatersportMedia kende Henk als geen ander. Het nieuws van Henks overlijden valt Klaas Jan zwaar. Hij vertelt over zijn vriend Henk.

Lees verder

Fabrice Amedeo

Verslag: Fabrice Amedeo ziet IMOCA in vlammen opgaan en zinken

Fabrice Amedeo ziet vanuit zijn reddingsvlot hoe zijn IMOCA in 30 minuten als vuurbal in het water zinkt. Het einde van een droom om aan de start te verschijnen van de Vendée Globe in 2024. Amedeo doet verslag van de bizarre gebeurtenissen.

Lees verder

Metstrade

METSTRADE 2022: Weer op volle toeren

De Marine Equipment Tradeshow (METSTRADE) is weer in volle gang. Als vanouds! Het is gezellig druk op de beurs en er worden goede zaken gedaan. We kijken vanaf de beursvloer naar enkele innovatieve producten.

Lees verder

EK ILCA - Niels Broekhuizen

Tien Team Allianz zeilers op EK ILCA in Frankrijk

Met tien zeilers van Team Allianz en enkele zeilers uit de talentgroep, is Nederland ruim vertegenwoordigd op het EK ILCA komende week in Hyeres, Frankrijk. Wat kunnen we verwachten van de zeilers en hoe volg je dit EK?

Lees verder

Henk de Velde

Henk de Velde (1949-2022): Zeiler, Filosoof en Wereldburger

Henk de Velde, de meest bekende Nederlandse zeezeiler, is afgelopen donderdag 3 november op 73 jarige leeftijd overleden. Hij heeft veel voor de Nederlandse zeilsport betekend.

Lees verder

America's Cup Netflix

Kijktip: The Race of the Century (Netflix)

Gave zeilfilms en documentaires zijn vrij schaars op de bekende streamingplatforms. Gelukkig is sinds kort The Race of the Century te zien op Netflix. Een schitterend verhaal over de America’s Cup.

Lees verder

Rob van Ree Randmeer

Rob van Ree in de spotlight

Velen zullen bij het horen van zijn naam aan de Randmeer denken. Niet zo gek, hij zeilde deze boot 25 jaar en schreef er een boek over. Maar de passie van Rob van Ree wat betreft zeilen gaat verder dan alleen de Randmeer.

Lees verder

Victor Vandersmissen

Victor helpt: Je boot in een bv, doen of niet?

Je boot in een bv, is dat een goed idee? Advocaat Victor Vandersmissen legt uit wanneer dit wel en wanneer dit niet handig is. Zo voorkom jij gedoe.

Lees verder

Nazomer Oktober

Nazomeren in oktober: Even een blokje om

Begin oktober is het mooi weer. Mijn vriend Theo Hin heeft drie dagen vrij en vraagt of ik mee wil zeilen op zijn Hanse. Even een blokje om met de boot. Eigenlijk had ik geen tijd, maar werken kan altijd nog.

Lees verder

Baken 5 Doen

Kun je de zee oversteken door naar het water te staren?*

Je eerste storm, iedere zeiler krijgt er vroeg of laat mee te maken. Martin en Lisa kwamen in hun eerste storm tijdens een tocht van Sicilië naar Sardinië. Ze trekken er hun lessen uit.

Lees verder

Jelmer van Beek

Podcast: Jelmer van Beek: “Ik wil gewoon die Kaap Hoorn Tattoo!”

Nu de Ocean Race voor Team NextGen niet doorgaat, is er een gat ontstaan in de agenda van Jelmer van Beek. Stilzitten daar doet hij niet aan. De Ocean Race heeft nog altijd prioriteit.

Lees verder

Vissen in Portugal

Beetnemen

In Portugal gaat Charlotte, tot frustratie van Paul, aan de slag met een nieuwe hobby. Vissen. Het gaat niet zonder slag of stoot, maar er komt zeker wel vis aan boord!

Lees verder

Spotlight Marloes Andreas

Marloes Andreas in de spotlight

Op hun derde date gingen ze een weekend zeilen. Het was de eerste keer op een kajuitboot voor Marloes Andreas. Sindsdien is ze verkocht, ze viel niet alleen voor Niels maar ook voor het zeilen. Inmiddels zeilen ze al vijf jaar samen!

Lees verder

Zee van Tijd

Film Zee van Tijd: Nachtmerrie van elke zeiler

Er draait weer een film in de bioscoop waarin onze hobby een grote rol speelt. Of je ‘Zee van Tijd’ wilt zien is echter nog maar de vraag.

Lees verder

Maxime Jonker behaalt A-status

WK ILCA6: Comeback Marit Bouwmeester en A-status Maxime Jonker

Het was een zwaar WK voor de Nederlandse ILCA6 zeilsters. Een toernooi die begon met weinig wind en eindigde met veel wind. Het was close racing en een Nederlandse podiumplaats blijft uit. Maar ontevreden zijn de zeilsters ook niet.

Lees verder

Spotlight Manon Bolhuis

Manon Bolhuis in de spotlight

Als twintiger je eigen zeilboot kopen, dat is toch wel heel bijzonder. Manon droomt al zeilend verder over haar droomboot, maar geniet vooral van haar zeilersleven.

Lees verder

Havens Zeeland

Leukste havens in Zeeland

Deze maand staat de provincie Zeeland centraal in onze tocht langs de Nederlandse havens. Op Instagram kun je iedere maand stemmen op jouw favoriet.

Lees verder

Zeiler van het jaar

Volgens traditie gaan de stembussen weer open

De diverse sportawards geven jaarlijks een mooi overzicht van de sportieve prestaties en hoogtepunten dat jaar. Maar voor een sporter gaat het toch vooral om de medailles?

Lees verder

Victor uit de brand geholpen

Fundamentalist af

Victor Vandersmissen helpt mede zeilers graag uit de brand, maar ook hij blijkt wel eens geholpen te zijn onderweg. Een mailwisseling tussen twee zeilers over een voorval jaren geleden.

Lees verder

Baken van incasseren

Incasseren: tegenvallers als nieuwe kansen

Je krijgt er in het leven mee te maken, tegenvallers. Als zeiler komen ze soms in de meest benarde situaties. Deze keer gaat Martin in op incasseren en laat zien hoe je deze tot nieuwe kansen kunt omzetten.

Lees verder

Boot uit het water

Alle boten in de lucht!

Er zijn twee dagen in het jaar waarop je alles moet laten vallen waar je mee bezig bent. De ene is de dag dat de boot uit het water wordt getakeld voor de winterstalling, en de andere is de dag dat ze weer te water wordt gelaten. Niet alle zeilers kijken uit naar dezelfde dag. We laten het aan jou over op welke dag jij de slingers ophangt.

Lees verder

Vrijheid aan de start

Lattenbouwboot die kan vliegen – 75 jaar Vrijheid

75 jaar Vrijheid – Een lattenbouwboot die kan vliegen bestaat 75 jaar. Hoe actueel en relevant is de Vrijheidsklasse nu nog?

Lees verder

Geert-Jan Reuvekamp in de spotlight

Na een van hun eerste dates waren Geert-Jan en Anne verkocht. Niet alleen aan elkaar maar ook aan het zeilen.

Lees verder

Boek Fransche Gaatje

‘Het Fransche Gaatje’: Boek vol hilarische en vernuftige kolder

Watersportboeken zijn er genoeg te vinden. Maar soms komt er een boek voorbij dat op het oog weinig met de zeilerij te maken heeft, maar uiteindelijk een parel blijkt te zijn in je boordbieb. Het Fransche Gaatje is zo’n pareltje.

Lees verder

Dag

Onverwachts moet Charlotte haar reis voor even staken en vliegt ze naar Nederland. Weer terug aan boord weet ze dat ze juiste beslissing heeft genomen, leef je leven nu.

Lees verder

Ankeren aan rots in Zweden

De Oostkust van Zweden

Annelinde Mulder en haar vriend Jan hebben het geluk dat ze midden in de zomer drie maanden vrij konden krijgen van werk. Ze besluiten te zeilen in Scandinavië. Annelinde neemt ons mee voor het tweede deel van hun reis.

Lees verder

Locatie onafhankelijk werken

Zeilend de wereld over en onderweg blijven werken, hoe dan?

Het is een droom van velen, maar vaak pas ná het pensioen. Elvira besloot niet te wachten en reist nu al zeilend de wereld rond terwijl ze onderweg gewoon doorwerkt.

Lees verder

Julie & Greg in de spotlight

De Belgische Julie & Greg wonen sinds een maand aan boord van hun El Burro. Ze zijn hun wereldreis net gestart met een bezoek aan Nederland. Ze hebben een bijzondere missie om onderweg zoveel mogelijk afval op te ruimen. Zij vertellen hun verhaal in deze spotlight.

Lees verder

Wereldkampioen 49er en 49erFX

Opnieuw wereldkampioen worden: “Het wordt nooit gewoon”

Tijdens het Wereldkampioenschap skiff zeilen in Canada worden de Nederlandse heren kampioen in de 49er en de Nederlandse dames in de 49erFX. We spreken beide teams kort over deze wereldtitel.

Lees verder

Monnickendam Medemblik en Terug

Seizoensafsluiter: Monnickendam-Medemblik en Terug

Nog één keer gas geven voordat de boot het water uit gaat. Met de nieuwe wedstrijd Monnickendam-Medemblik en Terug kun je in het laatste weekend van september ervaren dat het Markermeer nog altijd leuk varen is.

Lees verder

Star Sailors League Nederland

Column: Zeilen in voetbaltenue

Jelmer is van veel markten thuis op zeilgebied, waar hij tegenwoordig zijn vaste basis vind aan boord van VO65 Janssen de Jong, stapt hij nu ook met een sterrenteam aan boord van een SL47 in de Star Sailors League.

Lees verder

TV kijken op de boot zonder Wifi

Je zeilvakantie gebruik je om te ontspannen en op te laden. Even offline zijn, maar wanneer je ’s avonds in een haven ligt, is het soms ook juist wel lekker ontspannen om je favoriete serie te kijken. Dan is TV aan boord toch wel handig!

Lees verder

Rondje Flevopolder Rinze en Randolf

Uitdaging: Met een Nacra F18 door de sluizen van de Flevopolder

Het is een rondje dat je niet snel zou verwachten. Met een Nacra F18 rondom de Flevopolder, de enige provincie waar je omheen kunt zeilen. Rinze Vellinga deed het en slaagde, zijn verhaal.

Lees verder

Baken van vertrouwen

Een baken van vertrouwen

Martin en Lisa leven het leven van hun dromen. Aan boord van hun zeilboot Marín combineren ze werken, reizen en wonen op de Canarische Eilanden. Ze begeleiden individuen en stellen bij het realiseren van kleine en grote veranderwensen. Aan de hand van 9 bakens, waaronder vertrouwen.

Lees verder

Charlotte disfrutalo

Disfrútalo!

Charlotte voelt zich thuis in Spanje. Comfortabel met de plots veranderende windomstandigheden en de Spaanse delicatesse. Zelfs de naam van de boot past in het land.

Lees verder

Drie maanden zeilen Scandinavie

3 maanden op weg, linksom naar Stockholm!

Annelinde Mulder en haar vriend Jan hebben het geluk dat ze midden in de zomer 3 maanden vrij konden krijgen van werk. Ze besluiten te zeilen in Scandinavie.

Lees verder

UKHO Papieren Kaarten Navigatie

Einde papieren kaarten in zicht?

Moet je over vier jaar verplicht een plotter hebben aan boord omdat papieren kaarten simpelweg niet meer bestaan? Zo’n vaart zal het niet lopen, denkt Jan Maat van Harri Trading.

Lees verder

Abhilash Tomy GGR

Abhilash Tomy: “Solo non-stop de wereld rond is verslavend”

Vier jaar na zijn bijna fatale ongeluk gaat Abhilash Tomy het nog een keer proberen: de Golden Globe Race. We spraken de zeiler in Den Oever, kort voor zijn kwalificatie.

Lees verder

Glow

Charlotte en Paul zijn inmiddels in Spanje met hun Quelinda. De oversteek van Biskaje was geen gemakkelijke. Charlotte neemt ons mee in de ervaren magie, het gemis daaraan en hoe ze deze beruchte zeeboezem ervaren hebben.

Lees verder

Havens Groningen

Leukste havens van Groningen

Deze maand staat de provincie Groningen centraal in onze tocht langs de Nederlandse havens. Op Instagram kun je iedere maand stemmen op jouw favoriet.

Lees verder

Kapitein Eendracht

Kapitein op een Tall Ship: “Het voelt als een warm bad”

Racen met een Tall Ship, het is een bijzondere gebeurtenis. Aan boord van Eendracht wordt er niet perse getraind voor een race, dat kan niet met zoveel opstappers. Maar de vaste crew is goed op elkaar ingespeeld en vult elkaar goed aan.

Lees verder

Vieren succesen overwinningen

Vier je overwinningen en successen!

Martin en Lisa leven het leven van hun dromen. Aan boord van hun zeilboot Marín combineren ze werken, reizen en wonen op de Canarische Eilanden. Tijdens een zesdaags boost-programma begeleiden ze individuen en stellen met loopbaan- en levensvragen bij het realiseren van kleine en grote veranderwensen.

Lees verder

Overspoeld

Charlotte neemt ons mee in de eerste paar weken van haar vertrek. Er is zoveel om op te noemen, te beschrijven dat ze het amper kan omvatten in een blog. Overspoeld worden met indrukken dat is dan ook de strekking van dit nieuwe verhaal. Het is genieten en wennen aan dit andere leven aan boord! 

Lees verder

Aangepast zeilen

Cliché maar waar, zeilen betekent vrijheid

Zeilen met een beperking kan heel verantwoord en veilig. Zo bewijst Sailability Nederland al 20 jaar. We praten met Sylvia en Wilma, beide vanaf het eerste uur betrokken bij deze stichting. Daarbij is Wilma ook een actief wedstrijdzeilster, met een beperking.

Lees verder

Belafonte Landvastveer

Zo maak je je eigen landvastveer

Met stormachtige wind kan het behoorlijk oncomfortabel worden aan boord. Van een oude zeiler uit België krijgen Pieter en Julien een gouden tip om rustiger te liggen: de landvastveer!

Lees verder

Jeanine Leeuwen in de spotlight

Jeanine van Leeuwen in de spotlight

In de spotlight zien we deze keer Jeanine Leeuwen. Ze leest altijd de Zeilwereld nieuwsbrief met daarin deze spotlight. Nu is het haar tijd hier eens in te staan. Maak kennis met Jeanine!

Lees verder

Martin en Lisa werken en wonen op een zeilboot

Van wegwerpdroom naar werkelijkheid

Ze gooiden het roer volledig om en volgden een interessante reis. Zowel een innerlijke als een fysieke reis met camperbus en boot. Hoe de dagelijkse fietstochtjes naar het werk van Martin en Lisa veranderden in een levens veranderende beslissing en zij nu hun droomleven leven.

Lees verder

Hanseclub

Hanseclub: Jong en lekker gewoon

Achter elk merk schuilt een groep trouwe fans die zich verenigen. Achter het Duitse merk Hanse zit in Nederland de Hanseclub. Een leuke, sociale club waar kennis wordt gedeeld, maar ook lekker wordt gemopperd.

Lees verder

Afscheid aan de kade

Vertrek

Eindelijk is het zover. Na maanden van voorbereidingen hebben Charlotte en haar man Paul de trossen los gegooid. Met hun schip Quelinda gaan zij op wereldreis voor vijf jaar. Ze zijn nu officieel vertrokken!

Lees verder

Odile van Aanholt en Annette Duetz gaan samen verder

Odile en Annette over vertrouwen en lekker hard varen in 49erFX

Ze vormen nog maar net samen een team en pakken direct al hun eerste goud op een World Cup in eigen land. We spreken het duo over een samenwerking die nu al vertrouwd voelt.

Lees verder

Veranderen bootnaam Limoncello

Straft Neptunus na het veranderen van je bootnaam?

De legende gaat dat het veranderen van je bootnaam ongeluk brengt. Brend en Silke zijn net bijgekomen van hun eerste grote avontuur op hun nieuwe boot. Aangezien ze al zoveel ongeluk hadden gehad, durven ze het nu wel aan de naam alsnog te veranderen. Gaat dat goed?

Lees verder

Pointer 30

Pointer 30: bouwen voor de eeuwigheid

Bij Jachtwerf Heeg wordt volop gebouwd, niet alleen de nieuwe Pointer 30, ook de loods is vernieuwd en gemoderniseerd.

Lees verder

Gouden medailles Nederland zeilen Allianz Regatta

Nederlands goud op World Cup Hempel in eigen land

Voor het eerst vond de Allianz Regatta plaats in Almere en Lelystad als onderdeel van de World Cup Hempel. Nederlandse zeilers genoten van de wedstrijden op eigen water, en pakten zelfs vijf keer een gouden medaille!

Lees verder

Rosetta Vuurschepen Race

Jan (15) stapt in vaders team tijdens Vuurschepen Race

Samen met je vader de Vuurschepen Race van Nederland naar Engeland varen. De 15-jarige Jan deed het. Hij vertelt over zijn ervaringen van zijn eerste lange overtocht.

Lees verder

Overpeinzing Herco

Overpeinzing: De euforie

Met een gelukzalig gevoel bekijkt Herco z’n eigen boot. Hij ligt precies op de plek van de folder die op z’n kantoor hing. Na een mooie ervaring met z’n gezin in de ARC+ is het genieten in de Carieb. Een nieuwe overpeinzing.

Lees verder

Zeilen Suezkanaal Jelmer van Beek

Column: Vastlopen in Suezkanaal door taalbarrière

Jelmer van Beek schippert de VO65 Janssen de Jong door het Suezkanaal richting Egypte. Met het jonge team maakt hij zo een bijzondere tocht mee. In deze eerste column van Jelmers hand neemt hij ons mee in zijn persoonlijke avontuur.

Lees verder

Vaan Yachts

Podcast met Vaan Yachts: Stijlvolle luxe uit schroot

De R4 van Vaan Yachts is niet zomaar een catamaran. Ze is gebouwd van oude kozijnen, verkeersborden en nummerplaten. Dat zou je niet zeggen met alle luxe aan boord. Een podcast met visionairs Nienke en Igor over duurzaam boten bouwen.

Lees verder

Vertrekkersstress

De eerste blog van Charlotte vanaf hun nieuwe thuis Quelinda. Inmiddels is de stress rondom het vertrekken toegeslagen. Maar ze maken een pas op de plaats en gaan nog even een weekje op vakantie.

Lees verder

Koosje voor Thalassa

Hoe verbreed je als vijftienjarige je horizon?

Ieder jaar organiseert School at Sea een zeilreis voor jongeren uit de laatste klassen van de middelbare school. Een unieke kans voor een 15-jarige om iets van de wereld te zien en intussen aan school te werken. Maar hoe ziet het leven van zo’n jongere eruit, en hoe kom je aan boord van een Tall Ship?

Lees verder

Dutch Water Week

Zeil- en watersport zichtbaar tijdens Dutch Water Week

In Almere en Lelystad kunnen watersporters zich straks ruim een week lang vermaken met allerlei watersporten. Vooral veel zeilen, maar er is ook ruimte voor bijvoorbeeld de urban sports en andere side events op en aan het water.

Lees verder

Havens Flevoland

Leukste havens van Flevoland

Wat zijn jouw favoriete havens in Flevoland? Ik vroeg het aan onze Instagram volgers, zij reageerden volop. Ik neem je mee in de leukste reacties, en schrijf ook mijn eigen ervaring op!

Lees verder

Klaas Smit roer palingaak

Klaas Smit in de spotlight

Een houten boot fanaat die in een plastic Scanmar 33 vaart. We leggen Klaas Smit een aantal vragen voor om te ontdekken hoe dit zo gekomen is. Maar ook om deze zeiler en schrijver eens in de spotlight te zetten.

Lees verder

Zeilen naar Scandinavië met Wilson

De lente is begonnen!

De warme lente was erg welkom aan boord van Wilson. Annelinde en Jan hebben volop genoten van het mooie weer en de kans gegrepen om flink te klussen aan boord. Niet voor niets, ze vertrekken komende zomer voor 3 maanden naar Scandinavië!

Lees verder

NextGen Ocean Race Nederland

Nederlandse topzeilers in aankomende Ocean Race

The Ocean Race begint over minder dan een jaar. Het rommelt al flink op Nederlandse bodem want we doen weer mee! Wie zien we straks terug?

Lees verder

Garmin Quatix 7

Quatix 7: Koning der zeilhorloges

De Garmin Quatix 7 is gewoon het meest complete zeilershorloge dat je op dit moment kunt vinden. Een vette smartwatch met alles wat je zeilershartje begeert.

Lees verder

Pim van Vugt solo klasse

Pim van Vugt stapt moeiteloos over van 49er naar Solo-klasse

Na een zesde plaats op de Olympische Spelen, gingen Bart en Pim uit elkaar. Pim vaart nu met Scipio in de 49er, maar we zien hem ook vaak in andere boten varen en zelfs Nederlands Kampioen worden. Wat drijft deze veelzijdige zeiler en wat is nu eigenlijk zijn favoriete zeilklasse?

Lees verder

Reddingsvlot huren of kopen

De laatste toevlucht: het reddingsvlot

Je hoopt hem nooit te gebruiken, maar je wilt er wel één aan boord hebben zodra je buitengaats gaat. Het reddingsvlot kun je kopen én huren. Wat is wanneer de betere optie?

Lees verder

Havens Zuid-Holland Numansdorp

Leukste havens in Zuid-Holland

Deze maand staat de provincie Zuid-Holland centraal in onze tocht langs de Nederlandse havens. Op Instagram kun je iedere maand stemmen op jouw favoriet.

Lees verder

Zeilen naar Engeland

Zeilen naar Engeland: Schuitje varen, Pintje drinken

Op zoek naar een leuke bestemming voor een lang weekend? Engeland is weer een optie. De papierwinkel is klein, en zeker de moeite waard om weer een lekker écht Engels ontbijtje te scoren.

Lees verder

Mariëlle van Bork in de spotlight

Mariëlle leerde pas op latere leeftijd zeilen maar is inmiddels helemaal bevangen door het zeilvirus. Haar Nauticat 44 Walk of Life wordt helemaal onder handen genomen en klaar gemaakt voor een lange reis naar de Middellandse Zee.

Lees verder

Charlotte's blog - quelinda aan de steiger vertrekkersdag

Saamhorigheid

Charlotte en Paul bereiden zich voor op hun wereldreis en daar hoort het bijwonen van de vertrekkersdag van Zeilen natuurlijk bij. Ervaringen en plannen worden uitgewisseld. Charlotte en Paul zijn nu echt onderdeel van de vertrekkers community.

Lees verder

Pocket Rocket overtocht Engeland

Project Pocket Rocket op missie naar Engeland

Een lekker leesverhaal over een overtocht naar Engeland. Bart en Sietske varen met de Kustzeilers mee over een bijzonder rustige zee. Althans, tot de zon achter de horizon verdwijnt. Lees en vaar mee met hun Pocket Rocket!

Lees verder

Instagram instasailmeeting

Instasailmeeting: De zeilers achter Instagram

Instagram is meer dan alleen plaatjes kijken. Het is ook een manier om elkaar te volgen, te inspireren en natuurlijk om elkaar te ontmoeten. We gingen mee naar een Instasailmeeting in Lelystad!

Lees verder

Bart Desaunois

Bart Desaunois in de spotlight

Al 46 jaar aan het zeilen, en nog vermaakt hij zich met volle teugen. Bart Desaunois vaart op alles wat drijft, maar geniet vooral van snelle wedstrijdboten. Lees Bart zijn verhaal in deze spotlight!

Lees verder

Uma Elektrische varen

Podcast: Elektrisch varen, iets voor jou?

Denk jij er wel eens over na om je dieselmotor de deur uit te doen en een elektrische motor te plaatsen? Kika en Dan van Sailing Uma zeilen al jaren elektrisch. Ze vertellen over hun ervaringen en dat er wel een andere mindset voor nodig is.

Lees verder

Gieterse punter zeiler Cor Maat

Cor Maat in de spotlight

Hij is altijd al op en om het water te vinden, als kind vooral spelend met bootjes, daarna gestart met windsurfen. Vanaf zijn vijftiende stapte hij op een zeilboot, en is hier sindsdien niet meer van af te slaan. We zetten Cor Maat in de spotlight.

Lees verder

Rob Ramsey in de spotlight

De wereld bezien vanuit een LFP-accu

In zes artikelen heeft Rob Ramsey ons meegenomen in de wereld van de LFP-accu. Een complex onderwerp, daarom schreef Rob nog een laatste artikel waarin hij zijn ontwerp filosofie met ons deelt.

Lees verder

Jelmer van Beek

Professioneel zeiler Jelmer van Beek heeft nog veel te dromen

Hij begon in de Laser, maar besloot al snel in te stappen in de leerschool van Roy Heiner. Sindsdien vaart Jelmer van Beek voornamelijk op grote boten en droomt hij van grote zeilcampagnes. We spreken de professionele zeiler over zijn doelen en dromen.

Lees verder

Mooi bootleven

Wat is het bootleven toch mooi!

We vergeten soms wel eens hoeveel geluk we hebben als zeilers. Klaas Smit helpt ons in dit artikel weer even herinneren wat een mooi leven we eigenlijk hebben, zodra je aan boord stapt beleef je keer op keer een mini vakantie. Zelfs wanneer je je werk meeneemt aan boord. Zit, lees en geniet!

Lees verder

Buiskap zelf maken

Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Nancy en Jonathan klussen zoveel mogelijk zelf aan de boot. Ze willen zelfvoorzienend zijn als ze er later mee op reis gaan. Zo kent de naaimachine van Nancy geen geheimen meer voor haar en heeft ze zélf de buiskap gemaakt, en nog veel meer…

Lees verder

LifePo4 Accu

Installatie LiFePO4 op zeiljacht Tosca

Het laatste artikel van de LiFePO4 accu serie op Zeilwereld door Rob Ramsey. Hier komt alles samen en vertelt Rob over zijn installatie aan boord van zeiljacht Tosca.

Lees verder

Winter aan boord

Winter in Nederland op Wilson

Nederlandse winters zijn niet te voorspellen, het ene jaar vriest het, het andere jaar waait het. Annelinde maakt haar tweede winter aan boord mee op Wilson en beschrijft twee totaal verschillende situaties.

Lees verder

Bernard Moitessier

De schim van Moitessier

Op Mindelo staat Riemer oog in oog met een schim van zijn zeilheld Bernard Moitessier. Zo zou de Franse zeiler eruit hebben moeten zien.

Lees verder

Cyriel van den Hoff in de Spotlight

Cyriel van den Hoff is een echte duizendpoot op het water. Van optimist tot polyvalk en van Friesland tot Amerika. Ze huurt graag zeilboten op onbekend vaarwater.

Lees verder

Lithium Accu

Hoe vol zijn de LiFePO4 accu’s?

Het is handig om te weten hoe vol je accu’s aan boord nog zijn. Maar hoe meet je dit eigenlijk accuraat? Rob Ramsey legt het uit in deel 5 van deze LFP-accu serie.

Lees verder

Nancy en Jonathan gooien het roer om

Nancy en Jonathan belandden een beetje per toeval (opnieuw) in de zeilwereld. Het begon bij een wandeling langs het IJsselmeer, inmiddels hebben ze een eigen boot en leren ze zoveel mogelijk klussen zelf te doen. Op die manier zijn ze op hun zeilreizen zoveel mogelijk zelfvoorzienend.

Lees verder

49er Bart Lambriex en Floris van de Werken WK 2021

Hoe gaat het met de voorbereidingen voor Parijs 2024?

De Olympische Spelen, een half jaar na Tokio en 2,5 jaar voor Parijs. We praten bij met Jaap Zielhuis die ons meeneemt in de olympische campagnes die eraan komen. Hierbij neemt de zeilploeg geleerde lessen mee uit Japan.

Lees verder

Wonen aan boord

Wonen aan boord

Annelinde heeft met haar vriend Jan een boot gekocht. Ze zijn van plan om er op te gaan wonen. Na het inbouwen van een nieuwe motor zijn ze nu klaar voor hun eerste zeiltocht!

Lees verder

Het roer om in de spotlight

Martin Hordijk in de spotlight

Zeeziekte, een gebroken been en een dochter die weer thuis komt wonen. Het zat Martin en Lisa niet mee toen ze het roer omgooiden en wilden vertrekken. Ze leerden door deze tegenslagen flexibel te zijn en wonen inmiddels fulltime aan boord. Martin vertelt hun verhaal in deze spotlight.

Lees verder

Maan Oversteek

Het touwtje van de maan

Tijdens een oversteek over de Atlantische Oceaan komt Riemer er tot zijn grote onvrede achter dat de maan niet altijd fijn gezelschap biedt op zee.

Lees verder

LifePo4 Accu

LiFePO4 accu’s laden met alternatieve laadbronnen

Kun je verschillende bronnen tegelijkertijd gebruiken om je accu’s op te laden? Rob Ramsey geeft in de vierde serie van zijn LFP-accu serie het antwoord!

Lees verder

Saffier Se 33 Life

Boot van het jaar: Saffier Se 33 Life

Wederom valt het Nederlandse Saffier Yachts in de prijzen! De Saffier Se 33 Life wint de European Yacht of the Year award in de categorie ‘Special Yacht’. Wat is dit voor boot?

Lees verder

Petra Mommersteeg in de spotlight

Petra Mommersteeg in de spotlight

Ze heeft net de ARC+ gevaren samen met haar man met een Halberg Rassy 43. Ze hebben geen vast omlijnd plan, maar zeilen lekker de wereld rond, zonder einddatum. Toch is zeilen nooit helemaal haar passie geworden. Petra staat in de spotlight!

Lees verder

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht: