Uitgelicht

Soms willen we graag je aandacht trekken naar een bijzonder artikel. Die vind je dan tijdelijk in de uitgelichte artikelen sectie van onze site. Hier zie je alle huidige uitgelichte berichten.

Aarden elektriciteit

Aarden: Ligt je boot veilig in de jachthaven?

Roel Slob is weer een ervaring rijker. Hij schrijft over zijn ervaringen en opgedane kennis. Deze keer gaat dit over het aarden van elektra. Een ongeluk zit hierbij in een wel heel klein hoekje!

Lees verder

Teakdek schoonmaken

Je teakdek schoonmaken: hoe doe je dat?

Puristen zijn er dol op: een dek volledig belegd met teak. Maar een teakdek vergt onderhoud, anders wordt het snel grauw en vies. Een teakdek schoonmaken, hoe pak je dat aan? Marc ging op onderzoek uit en stroopte zijn mouwen op.

Lees verder

Laser zeilers Tokio naar Parijs

Nederlandse Laser zeilers van Tokio naar Parijs

Duko Bos en Niels Broekhuizen kwamen net tekort voor een Olympisch ticket naar Tokio in de Laser. Beide in verschillende campagnes. Na even flink balen is het tijd om nu naar Parijs te kijken.

Lees verder

Nieuw aan boord bij Zeilwereld

Twee nieuwe, zeilende, redactieleden op de werkvloer bij Zeilwereld. Wie zijn ze, wat doen ze en wat zeilen ze?

Lees verder

SolarPuff Lantaarn

Winactie: Het leukste lampje voor aan boord

Win een SolarPuff! Wil jij dit te gekke, leuke lampje aan boord? Meld je aan voor onze gratis tweewekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans op één van de 10 SolarPuffs die we in samenwerking met Sailspecials weggeven deze maand. Nog geen abonnee? Schrijf je dan snel in! Ben je al abonnee? Ook dan doe je mee! Schrijf je in…

Lees verder

Lofoten ebook Maarten IngenHousz

Gratis ebook: Zeilen naar de Lofoten

Droom je van een tocht richting het hoge noorden? Maarten IngenHousz ging gewoon. Hij schreef een boek over zijn avonturen. Hier te downloaden, gratis en voor niets!

Lees verder

Kustzeilers Jubileum

75 jaar Kustzeilers: Zeemanschap en Inspiratie

De Kustzeilers bestaan 75 jaar! Een goede reden om met voorzitter Ed Megens te spreken over de bijzondere vereniging en de mooie plannen voor dit bijzondere jaar.

Lees verder

zeilboot kopen

Tweedehands zeilboot kopen: 10 tips

Op zoek naar een tweedehands boot? Met deze 10 tips zorg je ervoor dat je geen miskoop begaat en je straks kunt wegvaren met je droomboot!

Lees verder