Beroemde vloggers in Nederland: Maak kennis met Sailing Uma

Kika en Dan zijn van Sailing Uma, bekendheden op Youtube, zijn in Nederland. Riemer sprak ze aan boord van hun boot Uma, en kreeg een uitgebreide rondleiding in het door hun zelf opnieuw ingerichte schip.

Door Riemer Witteveen | 02 juni 2020

Kika Dan Sailing Uma

Beroemde vloggers in Nederland: Maak kennis met Sailing Uma

Door Riemer Witteveen | 02 juni 2020

Advertentie

UPDATE: Check alle video’s van UMA in Nederland onderaan dit artikel!

Je kent ze misschien wel: Elena en Riley van Sailing LaVagabonde, of Brian en Karin van SV Delos. Het zijn vloggers die hun avonturen op film vastleggen en zo hun brood verdienen. Iets minder bekend zijn Kika en Dan van Sailing Uma. Begin mei zeilden ze van Zuid Engeland naar Nederland. Maar wat doen beroemde vloggers in Nederland? Is het niet veel mooier zeilen in de Carieb? We stapten bij Durgerdam bij ze aan boord, kregen een tour door hun huisje en hadden een leuk gesprek.

Vijf jaar en 300 videos

Kort na hun afstuderen kochten ze voor een prikkie een Pearson 36 uit 1972. Ze zochten naar iets kleiners, maar een laag bod werd geaccepteerd en sindsdien is Uma hun huisje. Vijf jaar geleden zetten ze de eerste video online die inzoomde op het motto van het stel: ‘Don’t buy a couch’ (koop geen bank). Het idee is dat als je een bank koopt, je ook een tv koopt, je een kast voor je tv nodig hebt en uiteindelijk met een huis vol onnodige spullen zit. In de onderstaande video kun je zien dat hoewel 36 voet niet veel is voor een woning, het genoeg kan zijn als je maar handig omgaat met ruimte en niet meer dan het broodnodige meeneemt. Inmiddels zijn ze bijna 300 video’s verder en tikken ze bijna 200 duizend abonnee’s aan!

Zeilen in Nederland

Sailing Uma bij Durgerdam
Uma voor anker bij Durgerdam

Als Kika en Dan aankomen in Nederland is het weer boven verwachting mooi. Vanuit IJmuiden varen ze richting Amsterdam, waar ze een kleine week in de Sixhaven liggen om hun accu’s bij te laden en even bij te komen. Daarna zoeken ze snel een ankerplekje, want zelfvoorzienend zijn vinden ze erg belangrijk. Voor Durgerdam liggen ze voor anker en met het heerlijke weer dat de maand Mei aan Nederland schonk was dat zeker geen straf.

Podcast

podcast Uma
In de kuip maakten we een podcast. Met een biertje erbij was het aangenaam vertoeven.

Met Kika en Dan praten we over het leren zeilen, de plannen, de reis naar het noorden, maar ook de reizen die ze al hebben gemaakt. Over hoogtepunten, het leven aan boord, een boot verbouwen en over het vloggen als werk tijdens een reis. De podcast is uiteraard in het Engels, ook al doen Kika en Dan hun best om wat Nederlands op te pikken. ‘Goedemorgen’,  ‘stroopwafels’ en ‘rauwkostsalade’ zijn woorden waar ze al mee in aanraking zijn gekomen. Maar die stroopwafels, die kunnen ze niet meer zien:

Luister je liever op Spotify? Dat kan ook! Klik hier om naar Spotify te gaan.

Zeilwereld Boottour: Sailing Uma

Voor een boot van bijna 50 jaar oud ziet Uma er fantastisch uit. In de afgelopen vijf jaar zijn Kika en Dan bijna continu bezig geweest om de boot te verbeteren. Van een afstandje ziet de boot er bijna nieuw uit. Buiten is de boot fink aangepakt, maar vooral binnen wordt het interessant. Anders dan bij de meeste zeilboten van die leeftijd, is er aan de binnenkant bijna geen hout te vinden. Vooral de lichte kleuren en vernuftige oplossingen maken de boot ‘one of a kind’:

Bekijk de boot tour die Dan en Kika ons gaven.

Vlogs van Sailing Uma in Nederland:

Uma ligt nu alweer in Noorwegen. Nog niet zo lang geleden zijn Kika en Dan vanaf Vlieland vertrokken richting het noorden. Maar ze hebben in die tijd in Nederland 11 vlogs gemaakt! Dat is overigens exclusief algemene video’s over hun boot. Hieronder vind je een lijst met die 11 vlogs op volgorde

Uma in Nederland 1/11: Over de Noordzee naar Nederland
Uma in Nederland 2/11: Uma in Amsterdam!
Uma in Nederland 3/11: Strandzeilen met Nederlandse Patreons
Uma in Nederland 4/11: Saildrive Check-up met OceanVolt in Enkhuizen
Uma in Nederland 5/11: Elektrische motor vergelijken met een Diesel (Enkhuizen)
Uma in Nederland 6/11: Zeilen naar de Markerwadden in 360 graden
Uma in Nederland 7/11: Rondkijken op de Markerwadden
Uma in Nederland 8/11: Spelevaren in Makkum
Uma in Nederland 9/11: In een reddingsvlot bij Makkum
Uma in Nederland 10/11: Het Wad op, naar Vlieland
Uma in Nederland 11/11: Op bezoek bij de KNRM

 

Beluister ook deze podcasts:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.