Video: Solo rond de Noorse Zee met Erik Aanderaa

Erik Aanderaa maakt YouTube-video's die écht over zeilen gaan. Hij houdt van bikkelen in kou, veel wind en gelukkig ook van mooie video's maken. Nu is hij bezig met een meerdelige serie over een indrukwekkende tocht rond de Noorse Zee.

Door Riemer Witteveen | 03 oktober 2020

Erik Aanderaa video

Video: Solo rond de Noorse Zee met Erik Aanderaa

Door Riemer Witteveen | 03 oktober 2020

Advertentie

Erik Aanderaa is inmiddels goed ingeburgerd als bekende vlogger en is in één adem te noemen met andere populaire en succesvolle YouTube-vloggers. De Noor maakt van zijn video’s geen standaard reisvlogs, maar het échte zeilen staat centraal. Geen gelul, alleen maar zeilen (No Bullshit, Just Sailing luidt de naam van zijn kanaal).

Voor 2020 had hij een groots plan in gedachten: zeilen naar Groenland. Het weer zat hem niet mee, maar een bijzondere en bewonderenswaardige reis langs de uithoeken van de Noorse Zee wel. Vanaf zijn thuishaven in Haugesund voer hij naar de Lofoten, vanaf daar naar het slecht toegankelijke Jan Mayen, toen door naar IJsland en via de Shetlands weer terug naar Haugesund. Een flinke trip!

Deel 1: Haugesund – Lofoten

Met weinig wind ploetert Erik Aanderaa 670 mijl richting het noorden van Noorwegen. Gelukkig zit het weer hem redelijk mee en kan hij zelfs binnen de poolcirkel een verfrissende duik nemen! Hoewel er redelijk veel op de motor wordt gevaren is dit eerste deel van het epos rond de Noorse Zee niet te missen!

Deel 1 duurt bijna 50 minuten!

Deel 2: Lofoten – Jan Mayen

Erik gaat nog verder Noord. 470 mijl om precies te zijn. Over Jan Mayen konden we eerder al lezen in de boeken van zeilschrijver Eerde Beulakker. Een mythisch eiland dat meestal niet goed aan te doen is vanwege ruige weersomstandigheden. Erik heeft mazzel en krijgt zelfs een privérondleiding over het spectaculaire eiland.

Deel 2 duurt iets langer dan een half uur.

Meer Erik Aanderaa: volgt!

De komende weken is Erik Aanderaa bezig met het monteren van de overige video’s. We kijken er met smart naar uit. Hou een oogje op onze website om de video’s snel te kunnen kijken.

Bekijk ook:

Lees meer zoals dit:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 2 keer per maand de nieuwste artikelen in je mailbox!
!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uw advertentie hier? Neem contact op.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Uw advertentie hier? Neem contact op.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.