Fleur Bakelaar in de spotlight

Deze keer zetten we Fleur Bakelaar in de spotlight. Fleur is pas 10 jaar en maakt samen met haar ouders een wereldreis met hun True North.

Door Redactie | 01 juni 2022

Spotlight Fleur

Fleur Bakelaar in de spotlight

Door Redactie | 01 juni 2022

Advertentie

Fleur Bakelaar (10 jaar) is bijna een jaar onderweg met haar ouders met hun True North, een C-Yacht 1250. Onze redactie kwam haar tegen op Bonaire. We zijn heel benieuwd hoe zij deze reis ervaart en hoe zij zich vermaakt aan boord. Ook zijn we nieuwsgierig hoe je nou vriendjes maakt als je de taal niet spreekt. Voor Fleur geen probleem zo blijkt! Daarom staat deze vrolijke meid Fleur Bakelaar in de spotlight.

Hoe lang zeil je al met je ouders?

Op 1 juli 2021 zijn we uit Nederland vertrokken om met onze zeilboot True North op reis te gaan. Daarvoor huurden mijn ouders af en toe een zeilboot om mee op vakantie te gaan. Ik heb zelf samen met een vriendin zeilles gehad in een Optimist. 


Wat vind je het leukste aan het leven aan boord?

Omdat ik een echte waterrat ben vind ik het geweldig om op of in het water te zijn. Gewoon tussen de lessen door even in het water kunnen springen blijft toch wel super cool. Ook vind ik het wel speciaal dat ik dit met mijn ouders kan doen en we veel tijd hebben om samen leuke dingen te doen. Ik heb tijdens onze reis al heel veel gedaan, gezien, nieuwe vrienden gemaakt en geleerd. 


Ben je altijd aan boord? Hoe doe je dat met school?

Omdat we voor langere tijd op reis zijn ben ik 365 dagen per jaar aan boord. Dat betekent dat ik homeschooling doe en dat mijn moeder ook mijn juf is (en ze is soms best streng 😉).  Het gaat heel erg goed met mijn schoolwerk, maar soms is ook best lastig omdat er zoveel andere leuke dingen te doen zijn. 

Fleur homeschooling
Fleur werkt een paar uur per dag aan school met haar moeder als juf.


Hoe ziet een dag aan boord er uit?

Ik ben niet zo’n vroege vogel, dus ik ben nooit echt vroeg op. We beginnen de dag meestal met gezellig samen ontbijten. Daarna begin ik aan mijn schoolwerk. Omdat ik (bijna) iedere ochtend een paar uur schoolwerk doe ben ik ‘s middags lekker vrij om andere dingen te doen. Vaak ga ik zwemmen en spelen met andere kinderen of ik ga met mijn ouders op stap om leuke dingen te doen of iets nieuws te ontdekken. 


Vind je het zeilen altijd leuk?

Meestal vind ik het zeilen heel erg leuk en fijn, maar soms ben ik er ook wel eens klaar mee. Met name als we een onstuimige tocht hebben en ik last van zeeziekte heb en niet zoveel kan doen onderweg. Gelukkig ben ik niet vaak zeeziek en kan ik me onderweg prima vermaken.


Wat zijn je hobby’s naast het zeilen?

Ik vind duiken (en snorkelen) echt geweldig! Zeker nu we op Bonaire zijn. De onderwaterwereld is zó bijzonder en zó mooi. Dat wil je echt niet missen. Ik wilde al heel lang duiken, maar mocht pas op mijn tiende mijn PADI Open Water Diver gaan doen. Drie keer raden wat ik van mijn ouders voor mijn verjaardag kreeg. 
Eigenlijk heb ik best veel hobby’s. Dat komt omdat ik erg creatief ben. Ik ben dol op tekenen en aquarelleren, maar sieraden maken en bakken vind ik ook heel erg leuk. Ik wordt blij van muziek, zing en dans graag en organiseer aan boord regelmatig een filmavondje (het liefst met sushi!).

Fleur hobby duiken
Fleur is helemaal in haar element wanneer ze de onderwaterwereld al duikend mag ontdekken.


Heb je een lievelingsplek aan boord?

Eigenlijk heb ik meerdere lievelingsplekken aan boord. Zodra we een langere overtocht maken kruip ik met al m’n kussens en knuffels in de grote achterhut van mijn ouders. Dat is dan mijn chill-plek, slaapplaats, bioscoop en game-room. Ook zit ik graag buiten in een hoekje van onze kuip lekker te lezen. Als we stilliggen is mijn eigen hut toch echt het allerlekkerste plekje op de boot. 

Wat was de leukste plek die jullie hebben bezocht?

Dat is best een lastige vraag want we hebben heel veel leuke plekken bezocht. Maar Porto Santo en Madeira vond ik echt heel erg leuk. De stad was erg gezellig en we hebben daar heel veel leuke activiteiten gedaan en veel nieuwe vrienden leren kennen. Maar ook hier op Bonaire vind ik het echt te gek. Vooral omdat ik hier heel veel kan duiken en snorkelen. 

Fleur snorkelen
Even tussen de lessen door in het water springen om te snorkelen.

Wat kun je vertellen over de boot waarop jullie zeilen?

Ik heb het ontzettend naar mijn zin op True North. Het is een hele fijne, gezellige boot en ik voel me er heel veilig op. Het is een C-Yacht 1250, een boot gemaakt in Nederland. Soms zouden we wel wat meer ruimte willen hebben. Sinds dat papa mij de Vaan R4 (luister onze recente podcast over de Vaan R4, red.) heeft laten zien ben ik helemaal verliefd op die vet coole catamaran. Maar voor nu is True North mijn echte thuis. 

Wat vind je het leukste om te doen aan boord?

Als we onderweg zijn dan vind ik het leuk om te lezen of een luisterboek te luisteren. Spelletjes te spelen of te gamen. Maar ik maak ook zelf films. Met ingrediënten die ik van klei gemaakt heb, maak ik m’n eigen kookprogramma. Mini cooking met Fleur. Het allerleukste aan onze reis vind ik dat ik op heel veel mooie plaatsen kom, ik heel veel nieuwe dingen ontdek en ik veel nieuwe vrienden maak. Een geweldig avontuur met prachtige herinneringen.

Fleur en sushi
Fleur tijdens een filmavondje aan boord met sushi!

Hoe maak je vriendjes en vriendinnetjes op nieuwe plekken als jullie niet dezelfde taal spreken?

Dat gaat eigenlijk vanzelf. Ik vind het heel leuk om andere kinderen te ontmoeten en met ze te spelen. Meestal ga ik gewoon naar ze toe. Inmiddels spreek ik best goed Engels, maar als ze dat niet verstaan komen we er met handen en voeten best uit. 

Heb je een tip voor andere kinderen die met hun ouders meezeilen?

Geniet! Voor de meeste kinderen die al wat langer zeilen en op reis zijn is het bijna gewoon. Maar denk er eens goed over na hoe weinig kinderen dit kunnen doen. Het is gewoon super cool! Schrijf al je avonturen op in een dag- en/of reisboek. Te gek om later terug te lezen.

Net als Fleur Bakelaar een keer in de spotlight?

Wil jij jouw zeilleven ook met ons delen door het beantwoorden van een aantal vragen? Of ken je een zeiler die wel eens in de spotlight gezet mag worden? Stuur ons een mail via redactie@zeilwereld.nl met een korte introductie en wie weet sta jij over twee weken wel in de spotlight!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.