Samen maar toch alleen zeilen in Griekenland

Zon, zee en zeilen. Je vindt het allemaal in Griekenland! Ga mee met een flottielje en beleef een heerlijke vakantie met je eigen familie/vrienden en ontspan 's avonds met nieuwe vrienden op de mooie eilanden van Griekenland.

Door Redactie | 19 oktober 2021

Sunny Sailing Griekenland

Samen maar toch alleen zeilen in Griekenland

Door Redactie | 19 oktober 2021

Advertentie

Zon, zee en zeilen in Griekenland, dat klinkt als een heerlijke vakantie. Samen met een flottielje langs de mooiste stranden, afgelegen baaien en idyllische kustdorpjes van het gastvrije Griekenland. Dat is genieten met een hoofdletter G.

Flottielje zeilen Griekenland betekent overdag lekker op eigen tempo de dagroute varen en volop genieten van zon, zee, zeilen en de heerlijke Griekse zon. Doorkruis het heldere, blauwe water met ‘je eigen boot’ of ga voor anker in een van de vele ongerepte baaitjes, waar je rondom de boot heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Lees een boek op het dek, of stap aan wal en ontdek de Griekse wereld grenzend aan de flonkerende zee.

Flottielje Zeilen Griekenland
Genieten op de Griekse wateren!

Flottielje zeilen Griekenland: verslavend

Je hebt alle tijd, want je hebt vakantie. Als je rond zes uur maar weer bij de volgende haven (of baai) bent aangekomen, waar je de andere families/schepen van je flottielje treft. Andere schepen, families en vriendengroepen? Zeker, want dat is flottielje zeilen, waar je ‘samen met anderen’ overdag in eigen tempo je dag invult en ’s avonds met een grotere groep vakantiegangers samenkomt. Als je dit wilt tenminste, je kunt er ook voor kiezen je lekker terug te trekken aan boord met je familie of vriendengroep, of ergens anders aan wal te gaan dineren.

Sunny Sailing, een organisatie die flottielje reizen organiseert, geeft aan dat de ervaring leert dat nagnoeg iedereen samen met alle andere zeilliefhebbers uit het flottielje aan tafel schuift. Er wordt dan samen gegeten, gedronken en (sterke) verhalen over de eigen beleefde zeildag uitgewisseld.

Baai Griekenland
Aan het einde van de dag lig je gezellig samen met de groep en heb je ruimte om bij te kletsen over je zeildag

Eigenaren Sunny Sailing

Wat begon als een zeilvakantie in 2004, in Griekenland, is uitgegroeid tot een mooi zeilbedrijf van Pim Bastiaanssen en Joyce Corbée. “Wie had dat gedacht, toen we zestien jaar geleden besloten het roer om te gooien. Door in onze droom te blijven geloven, zijn we nu in Lefkas beland, waar we een mooie Bavaria-vloot hebben liggen bij Restaurant 12 Gods in Sivota. We hebben in de loop der jaren al heel veel mooie zeilvakanties mogen begeleiden, veel lieve gasten mogen begroeten en veel goede herinneringen opgebouwd en we zijn het nog lang niet zat! We kijken nog steeds elke week uit naar onze gasten die we mogen meenemen in ons flottielje om ze de mooiste plekjes van het gebied te laten zien!”

Zeilervaring

Vaak wordt gemeld dat je als beginnende zeiler makkelijk mee kan in een flottielje. Sunny Sailing is van mening dat IJsselmeer ervaring zeker volstaat. Zeil je vaak op binnenwater op open boten, sta er dan wel bij stil dat je nu op zee vaart op een ander type jacht. Daarbij kan het in Griekenland ook weleens windkracht 6 waaien. Heb je wél zeilervaring, maar is die ervaring een beetje weggezakt, of ben je de enige in je gezelschap met zeilervaring en wil je graag een back-up voor als er iets tegenzit, overweeg dan een schipper/instructeur voor een aantal dagen aan boord mee te nemen. Beschik je over een vaarbewijs (Vaarbewijs 1 of 2) neem deze dan mee op vakantie. Het is altijd goed om een formeel vaarbewijs op zak te hebben.

Flottielje Zeilen Griekenland
Je komt de mooiste baaien tegen in Griekenland

Geen zeilervaring?

Wil je graag eens op zeilvakantie, maar kun je zelf niet zeilen? Geen probleem! Bij Sunny Sailing kan je meezeilen met de leadboat zodat je alsnog kunt genieten van een ontspannen vakantie op het water. Je zeilt op een luxe zeilboot met andere meezeilers. Voor singles, gezinnen of eenoudergezinnen, vrienden, maar ook voor koppels is dit de ideale kans om op zeilvakantie te gaan omdat de schipper en co-schipper de leadboat totaal onder controle hebben.

Zelf eens zeilen? Dat kan op de leadboat, het is tenslotte een meezeilvakantie. Geen zin om te zeilen? Geen probleem; geniet op het dek van de Griekse zon, ga zwemmen, of lees een goed boek; alles mag en kan. Jullie schipper en co-schipper brengen jullie naar de mooiste baaien en naar pittoreske Griekse dorpjes. Onderweg is er alle tijd om een duik te nemen in het heldere blauwe water. Elke dag doe je een ander Grieks havenplaatsje aan. De meezeilboot is ook de leadboat van het flottielje. Dit houdt in dat je in de namiddag, naast je eigen crew, ook andere mensen treft. De leadboat vertrekt als eerste uit de haven en komt als eerste weer aan.

Zeilen met kinderen

Zeilen alleen geschikt voor volwassenen? Welnee! Ook met kinderen kan je een fantastische zeilvakantie beleven. Zelfs met de allerkleinsten. Voor kinderen is het een hele ervaring om de vakantie op zee door te brengen, het zal iets zijn waar ze heel hun leven met plezier op terugkijken. Bovendien: in het gebied van de Ionische zee is het water doorgangs kalm, de wind rustig en zijn er altijd havens en baaien dichtbij. Er is dus genoeg ruimte om het anker uit te gooien, zodat de kinderen even lekker kunnen zwemmen of snorkelen in het heldere blauwe water.

Griekenland met kinderen
Overdag genieten de kinderen van de zeiltocht, bij aankomst in een baai of haven vermaken ze zich al snel met andere kinderen

Tijdens een flottielje maken de kinderen vaak al snel vrienden met de kinderen op de andere boten. Bij aankomst in de haven zoeken ze elkaar op om samen te zwemmen, krabbetjes te zoeken of met hengels en visnetten te gaan vissen. Zon, zee, zeilen, (samen) spelen, welk kind wil dat nou niet?

Varen op de Ionische Zee

“We varen op de Ionische Zee, gelegen aan de westkant van Griekenland. Hier varen we standaardroutes van één of twee weken. Hoewel we ook wel eens afwijken indien de weersomstandigheden, of mogelijke drukte in de haven, ons hiertoe dwingt. De Sunny vloot bestaat uit Bavaria’s 31 t/m 45. Alle schippers en ook de flottielje leiding zijn Nederlandstalig en hebben veel ervaring op het gebied van zeilen in Griekenland.”

Pim Bastiaanssen en Joyce Corbée zijn als eigenaren en beheerders van de vloot het hele seizoen ter plaatse en zijn ook het aanspreekpunt voor de kwaliteit van de vloot. Naast hun eigen boten kunnen zij ook andere type jachten inhuren, bijvoorbeeld grotere jachten met meer dan drie hutten. Deze jachten huren ze o.a. in Nidri en Lefkas (Marina) in.

Niet met anderen, maar alleen

Bij Sunny Sailing mag alles en moet niks. Ben je een zeer ervaren zeiler en zeil je liever alleen, dan kan dat. Bareboat, noemen ze dat. Lekker weg, je eigen route, je eigen tijd, je eigen gezelschap. Dat kan als ervaren zeiler, maar ook met een schipper aan boord. Die dan natuurlijk wel, gedurende de week of twee weken dat jullie willen zeilen, ook bij jullie aan boord slaapt. Iets wat bij het flottielje zeilen niet het geval is. Dan vaart de schipper alleen met jullie mee wanneer er gevaren moet worden, en stapt hij/zij van boord zodra het schip weer in de haven ligt. Overnachten doet de schipper dan op de leadboat, zodat jullie ’s avonds de privacy hebben die je op een vakantie toch ook graag wilt.

Flottielje zeilen griekenland
Samen of alleen varen in Griekenland met Sunny Sailing

Bareboat, flottielje, als single of stelletje meezeilen met de leadboat in het flottielje; alles kan en alles mag. Kies het beste van twee werelden. Vrijheid, blijheid en ’s avonds ongekende gezelligheid. Niet alleen een ideale vakantie voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen.

Let op: Dit is een gesponsord artikel. Meer informatie over Sunny Sailing vind je op hun website.

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.