Geert-Jan Reuvekamp in de spotlight

Na een van hun eerste dates waren Geert-Jan en Anne verkocht. Niet alleen aan elkaar maar ook aan het zeilen.

Door Redactie | 21 september 2022

EBE19322-1971-4952-ABB4-EB238B12B4D7

Geert-Jan Reuvekamp in de spotlight

Door Redactie | 21 september 2022

Advertentie

Deze keer staan Geert-Jan Reuvekamp en zijn vrouw Anne in de spotlight. Ze zeilen al jaren samen. Begonnen met een Friendship 22 maar al gauw stapten ze over naar hun grotere ‘varende caravan’ Tinana. Samen met hun tweeëntwintig jaar oude kat varen ze vooral in Nederland. We stelden dit gezellige stel een aantal vragen.

Wanneer en waardoor ben je begonnen met zeilen?

In de jaren zeventig ging ik met mijn ouders, oom en tante en neef op vakantie naar de Möhnesee in Duitsland. Mijn neef, die drie jaar ouder is, had een flits en heeft mij leren zeilen op zeven jarige leeftijd. 

Toen ik mijn vrouw Anne leerde kennen in 2008 hebben we een dag een valk gehuurd op Loosdrecht en onze gezamenlijke hobby was geboren.  We hebben gespaard en samen een Friendship 22 gekocht.  

Anne en Geert-Jan genieten met een grote G aan boord van hun Tinana

Hoe lang varen jullie op deze boot en waarom hebben jullie deze gekocht?

Na drie jaar op een Friendship 22 was het genoeg, we waren toe aan wat groters en iets waar we langer op kunnen verblijven en verder mee kunnen varen. Dat is een Bavaria 32 Cr uit 2011 geworden. We hebben deze boot onder andere gekozen vanwege het grote zwemplatform.  We hebben haar gekocht voor de snelheid maar meer voor het comfort. Gekscherend noemen we het de ‘varende caravan’.

Wat is de naam van de boot, en heeft deze nog een betekenis?

De naam van de boot is Tinana. Toen we op zoek waren naar iets groters werd dit model telkens door ons aangeduid als die boot met die dikke kont. De boot had geen naam toen we haar kochten. Op een avond zijn we er eens goed voor gaan zitten. Al dollend hebben we op een bepaald moment dikke kont ingetypt in Google translate en daar kwam met een beetje spelen de naam Tinana uit.  Zoekend op Tinana kom je geen andere boot met deze naam tegen, wel lees je dat het de naam is van een van de eerste zeekano’s van de Maori’s waarmee ze naar Nieuw-Zeeland gingen.  Ook betekent het ‘lichaam’ en een boot is natuurlijk een drijvend lichaam.  Al met al een mooie naam met een diepere betekenis.

Tinana, een Bavaria 32 CR

Wie nemen jullie het liefst mee aan boord? En wie zouden jullie nog wel eens aan boord willen hebben?

Vrienden en gezellige mensen zijn altijd welkom aan boord. We hebben geen speciale wensen qua gasten. Wel is onze oude kat er altijd bij. Ze is reeds tweeëntwintig maar is niet bang op het water.

De tweeëntwintig jaar oude kat gaat altijd mee!

Wat is de mooiste bestemming waar jullie zijn geweest, en waarom?

We zijn dol op de Waddeneilanden.  Het varen op zout is lekkerder dan het stampen op het IJsselmeer. Ook is het IJsseloog een favorite plek om te ankeren. Heerlijk genieten van de geluiden van alle vogels.

Waar hopen jullie nog eens voor anker te liggen? 

Ergens op de Oostzee, onze droom is om ooit een aantal maanden op de Oostzee door te brengen. Ankeren in Åland lijkt mij het einde.

Wat is jullie grootste blunder aan boord? En wat heb je ervan geleerd?

Die zijn er te over, maar van je fouten leer je. De grootste? We misten een bolder in de sluis bij Den Oever en voordat het wisten lagen we achterste voren in de sluis. Geen schade, alleen een kras op mijn ego. We hebben er hartelijk om gelachen, wat kun je anders doen.

Hebben jullie nog een gouden tip aan de lezers van zeilwereld?

Geniet, met een hoofdletter G!

Net als Geert-Jan & Anne in de spotlight?

Wil jij jouw zeilleven ook met ons delen door het beantwoorden van een aantal vragen? Of ken je een zeiler die wel eens in de spotlight gezet mag worden? Stuur ons een mail via redactie@zeilwereld.nl met een korte introductie en wie weet sta jij over twee weken wel in de spotlight!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.