Jeanine van Leeuwen in de spotlight

In de spotlight zien we deze keer Jeanine Leeuwen. Ze leest altijd de Zeilwereld nieuwsbrief met daarin deze spotlight. Nu is het haar tijd hier eens in te staan. Maak kennis met Jeanine!

Door Redactie | 28 juni 2022

Jeanine Leeuwen in de spotlight

Jeanine van Leeuwen in de spotlight

Door Redactie | 28 juni 2022

Advertentie

De passie voor het zeilen begon in haar eigen Optimist, nu droomt ze van grote reizen over de Atlantische Oceaan, naar Denemarken en op eigen kiel naar Bonaire. Onderweg maakt ze graag foto’s van al het moois dat ze tegenkomt. Ze wilde graag haar verhaal vertellen, trok de stoute schoenen aan en stuurde ons een mail. We leren dat Jeanine Leeuwen een echte genieter is op het water. Daarom deze keer Jeanine van Leeuwen in de spotlight.

Jeanine Leeuwen in de spotlight
Jeanine van Leeuwen in de spotlight

Wanneer ben je begonnen met zeilen?

De eerste keer dat ik in een zeilboot stapte was toen ik zes jaar was, ik stapte toen in een Optimist. Omdat mijn ouders een zeiljacht hadden moest de kleine meid het ook maar leren. Vreselijk vond ik het, met dikke tranen naar zeilles! Maar na een aantal lessen ging ik het leuk vinden. Ik kreeg mijn allereerste zeilbootje ‘Niasje’ en daar was een grote passie geboren. Van het Gooimeer naar de Atlantische Oceaan.

Leren zeilen in de Optimist
Mijn eerste zeilbootje Niasje

Waar moet jouw volgende droomschip aan voldoen, en heb je al een type schip op het oog?

Ik ben momenteel mijn zoektocht begonnen naar mijn eigen zeilboot. Erg spannend en vooral heel leerzaam, ik bekijk veel zeilboten en daardoor weet ik precies wat ik allemaal wel en vooral niet zoek in een zeilboot. Ik heb al wel een prachtig scheepje op het oog, kortom this story continues!

Wat is jouw ultieme zeilbestemming?

Mijn familie heeft een huis op Bonaire, aan zee. Het lijkt mij zo ontzettend tof om daar aan te komen op eigen kiel. Elke keer als ik op Bonaire ben en de zeiljachten rustig achter hun mooring zie liggen droom ik weg naar een heerlijke dagdroom. ‘Ooit lig ik daar ook’. 

Wat is het meest hachelijke moment wat je op het water hebt meegemaakt, en wat heb je ervan geleerd?

Ik ben 6 jaar bemanning geweest aan boord van een reddingboot van de KNRM, daar heb ik een aantal vervelende momenten meegemaakt. Daarvan heb ik vooral geleerd dat de meeste hachelijke momenten ontstaan door slecht/ achterstallig onderhoud en een slechte voorbereiding. 

KNRM reddingboot Nikolaas Wijsenbeek
Achter het roer van reddingboot ‘Nikolaas Wijsenbeek’

Heb je nog plannen voor een droomreis?

Op dit moment geen plannen voor een hele grote lange reis, dromen natuurlijk wel. Ik sta op het punt om helemaal alleen een eigen zeilboot te kopen, een heel nieuw en spannend avontuur waar ik ontzettend naar uitkijk. De plannen zijn om Nederland solo te gaan verkennen. De eerste keer solo op eigen kiel aankomen op Vlieland mijn favoriete eiland dat is voor nu mijn versie van een droomreis. 

Dromen doe ik ook hoor, zo wil ik graag nog een keer terug naar de Atlantische Oceaan. Hier ben ik eenmaal geweest tijdens een zeilreis van IJmuiden naar Gibraltar. Puur geluk voelde ik en de passie en droom om in de toekomst terug te keren naar die mooie oceaan is echt nooit meer weggegaan.

De haveningang van Vlieland bij zonsopkomst

Wat heb jij altijd in je zeiltas zitten?

Ik maak graag foto’s en filmpjes van het zeilen, de natuur, zonsondergangen en mooie bestemmingen. Ik heb dus altijd mijn fotocamera bij me. 

Heb je nog een gouden tip aan de lezers van zeilwereld?

Geniet, volop! Zeilen is een vorm van vrijheid, en op bijzondere plekken komen waar je alleen met eigen zeilboot kunt komen.

Zonsondergang Pampus Haven
Prachtige zonsondergang achter ons anker in Pampus Haven

Net als Jeanine van Leeuwen in de spotlight?

Wil jij jouw zeilleven ook met ons delen door het beantwoorden van een aantal vragen? Of ken je een zeiler die wel eens in de spotlight gezet mag worden? Stuur ons een mail via redactie@zeilwereld.nl met een korte introductie en wie weet sta jij over twee weken wel in de spotlight!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.