Musto viert 60 jaar innovatie met Nederlandse topzeilers

Musto viert dit jaar haar zestig-jarig bestaan. In de geschiedenis van het merk hebben diverse Nederlandse zeilers een belang-rijke rol gespeeld bij product-innovaties en ontwikkeling van Musto's zeilkleding. Een aantal Nederlandse topzeilers vertellen over hun memorabele Musto-momenten in een speciale video.

Door Redactie | 18 juni 2024

Musto viert zestigjarig bestaan

Musto viert 60 jaar innovatie met Nederlandse topzeilers

Door Redactie | 18 juni 2024

Advertentie

Musto, het gerenommeerde merk voor zeilkleding, viert dit jaar haar zestigjarig bestaan. In de geschiedenis van het merk hebben diverse Nederlandse zeilers een belangrijke rol gespeeld bij productinnovaties en ontwikkeling van Musto’s high performance zeilkleding. Musto heeft deze geschiedenis vastgelegd in een video waarin ze spreken met een aantal Nederlandse topzeilers die vertellen over hun ervaringen en memorabele Musto-momenten.

Odile van Aanholt en Annette Duetz

Odile van Aanholt en Anette Duetz wonnen dit jaar het wereldkampioenschap 49er-FX in Lanzarote. Voor Annette is dit de vierde wereldtitel in de de 49er-FX en voor Odile de derde. De dames zijn absolute kanshebbers voor een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen deze zomer in Marseille. Naast hun olympische campagne maken ze beiden ook onderdeel van Team JAJO Dutchsail waarmee ze in oktober deelnemen aan de Puig Women’s America’s Cup in Barcelona. Odile en Annette varen al jaren in zeilkleding van Musto en vertellen waarom zij graag Musto kleding dragen.

Odile van Aanholt:

“Het is heel belangrijk ons vrij te voelen op het water. Lichamelijke vrij helpt ons om betere prestaties neer te zetten. We voelen ons heel vrij in Musto kleding, dus dat is mooi.”

Na het winnen van de wereldtitel dit voorjaar maakten wij een profiel van deze topzeilster. Lees deze hier terug.

Roy Heiner

Roy Heiner debuteerde in 1988 op de Olympische Spelen in de Finn klasse. Hij kwam in totaal maar liefst vier keer uit voor Nederland. Twee keer in de Finn klasse, waarvan hij de tweede keer een bronzen mediale won en twee keer in de Soling. Naast olympisch zeiler is Heiner ook een doorgewinterde oceaanzeiler. Hij was schipper aan boord van de Brunel Sunergy in de Whitbread Round the World Race de vroegere Ocean Race) in 1997/1998 , was de eerste etappe van de Volvo Ocean Race 2000/2001 schipper van Assa Abloy en hij was technical sailing director voor Team ABN AMRO tijdens de Volvo Ocean Race 2005/2006. In 1996 richtte hij zijn eigen bedrijf Team Heiner in Lelystad op, waarin topsport en bedrijfsleven elkaar op professionele wijze ontmoeten. Al ruim 36 jaar heeft Roy ervaring met de zeilkleding van Musto, zowel voor zichzelf als voor zijn klanten bij Team Heiner.
Voor de Olympische Spelen van Savannah ontwierp Musto een speciaal wetsuit dat bestand was tegen de hitte in Savannah.

Roy Heiner

Het pak bestaat tot op de dag van vandaag nog steeds, je kunt er nog steeds in zeilen. Het is niet kapot te krijgen en waanzinnig koel!

Roy Heiner is geen onbekende van Zeilwereld, wij spraken hem vorig jaar nog over de toekomst van het oceaanzeilen. Benieuwd naar zijn mening? Lees dan hier ons interview.

Simeon Tienpont

Simeon Tienpont werd bekend door zijn deelname aan de Volco Ocean Race 2005/2006 als bemanningslid op ABN AMRO two. Hij behoorde samen met Gerd-Jan Poortman tot een internationale groep van acht die was overgebleven uit een een selectie van 80 kandidaten. Een paar jaar later stapte Simeon in 2010 over naar de America’s Cup als grinder aan boord van BMW Oracle Racing. Met dat team won hij de prestigieuze America’s Cup twee keer. In 2015 keerde hij terug in de Volvo Ocean Race 2014/2015 en voer hij de laatste twee etappes aan boord van Team Vestas Wind. Tegenwoordig is Simeon als bestuurder en directeur van Dutchsail betrokken betrokken bij de nieuwe generatie offshore zeilers en bij kennis- en innovatie trajecten.

Simeon Tienpont

In 2015 kwam ik bij Team Vestas halverwege de Volvo Ocean Race. Ik was onwijs blij dat ze Musto kleding hadden want dan wist ik dat ik in ieder geval droog zou blijven die laatste etappes. Ik zag wel dat er heel veel veranderd was. Heel tof om te zien dat ze altijd zo open hebben gestaan voor ontwikkeling.

Lees hier ons laatste artikel over Youth- en Women’s America’s Cup campagne van Dutchsail.

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.