Niet Terschelling of Kroatië, maar Thailand

Weinig is zo jaloersmakend als anderen die heerlijk zeilen in de warme zon, terwijl jij binnen zit en de stormen Ciara, Dennis en Ellen moet verdragen terwijl je boot siddert op haar bok. Kortgeleden hadden wij weer zo’n jaloers momentje toen we een artikel lazen van Noël van Bemmel op Volkskrant.nl over zijn zeiltrip in…

Door Redactie | 22 februari 2020

ThailandBootjes_1

Niet Terschelling of Kroatië, maar Thailand

Door Redactie | 22 februari 2020

Advertentie

Weinig is zo jaloersmakend als anderen die heerlijk zeilen in de warme zon, terwijl jij binnen zit en de stormen Ciara, Dennis en Ellen moet verdragen terwijl je boot siddert op haar bok. Kortgeleden hadden wij weer zo’n jaloers momentje toen we een artikel lazen van Noël van Bemmel op Volkskrant.nl over zijn zeiltrip in Thailand.

De schuld van James Bond

Er wordt geankerd en gezwommen, maar wat het meest jaloersmakend was, waren de nachten die de auteur op de trampoline doorbrengt. Probeer dat maar eens op het IJsselmeer! Bovendien zijn er geen scenes van klassieke James Bond-films opgenomen in de koude wateren van Nederland. Misschien is dat ook wel goed als je het stuk moet geloven:
‘Het is de schuld van James Bond’, zegt bewoner Pai Silp. De zestiger met grijze baard en sarong zag na de film The Man with the Golden Gun (1974) de eerste toeristen langsvaren, richting filmlocatie Ko Ta Pu, een losstaande toren van kalksteen. ‘Sindsdien is ieder huis een lunchrestaurant of een winkeltje.’

Klik hier voor het artikel op Volkskrant.nl

Disclaimer: Zeilwereld heeft dit artikel over een zeiltrip in Thailand overgenomen omdat het een goed beeld geeft van een chartervakantie op een minder gebruikelijke bestemming. Sunsail, de in het stuk genoemde verhuurder, heeft niet betaald voor het benoemen van het artikel van de Volkskrant op deze website.

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.