De Warnow: Een schip, een man een droom

Op 16 april 2013 verdween zeilschip Warnow van de radar op de Noordzee. NRC-Journalist Hans Steketee raakte in de ban van het schip. In zijn zoektocht naar wat er is gebeurd met het schip en haar bemanning, schrijft hij een indrukwekkend boek.

Door Riemer Witteveen | 11 maart 2020

Podcast Warnow

De Warnow: Een schip, een man een droom

Door Riemer Witteveen | 11 maart 2020

Advertentie

Weg. Naar het noorden, het noorderlicht bekijken. Dat is de droom van Arnoud, de hoofdpersoon in het boek ‘De Warnow’. Op een oude, omgebouwde loodsboot vertrekt hij met vrienden uit Schiedam. Het is erg vroeg in het seizoen en Arnoud is amper voorbereid op wat hem en zijn bemanning te wachten staat. In Schotland stappen vijf vrienden af. Arnoud blijft met Tirza, zijn vriendin en een vriend Peter aan boord. Ze zetten uiteindelijk koers naar Noorwegen, maar zullen daar niet aankomen.

Op 17 april 2013 werd de Warnow voor het laatst gezien door een Noors schip. We kunnen alleen maar raden wat er daarna gebeurd is. Van Arnoud, Tirza, Peter en de Warnow is nooit meer iets teruggevonden.

Geen Spotify? Check Soundcloud:

Met schrijver Hans Steketee gingen we om tafel en spraken we over dromen, zeezeilen, veiligheid, liefde en ontzag voor de zee en natuurlijk over Arnoud en de Warnow. Hier te luisteren via Soundcloud of natuurlijk HIER op Spotify. (Achtergrondmuziek: Audionautix.com)

De Warnow – Een schip, een man, een droom

Wil je het hele verhaal lezen? Lees dan het boek!
Hans Steketee, Uitgeverij Pluim, 304 pagina’s, ISBN: 9789492928665, Prijs: €22,99

Deze pagina bevat één of meerdere ‘affiliate links’. Wanneer een lezer via deze link een product koopt, ontvangen wij hier een percentage van. Als lezer betaal je niets extra’s.

Beluister ook deze podcasts:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.