Rob Ramsey in de spotlight

We hebben weer een leuke nieuwe spotlight voor je klaarstaan. Deze keer vragen we Rob Ramsey de oren van zijn hoofd. Zijn antwoorden zijn bescheiden, maar zijn passie voor zeilen is goed terug te zien.

Door Redactie | 04 mei 2021

Rob Ramsey in de spotlight

Rob Ramsey in de spotlight

Door Redactie | 04 mei 2021

Advertentie

Hij woont op zijn boot, ligt in IJmuiden, maar vertrekt regelmatig voor korte tripjes naar het buitenland. Zijn favoriete plekjes vinden we in Nederland en ver vooruit plannen is hij niet zo van. Rob Ramsey houdt van het simpele zeilen met zijn Beneteau. Deze keer staat hij in de spotlight.

Hoe oud was jij toen je voor het eerste besefte dat zeilen echt jouw passie zou gaan worden en waarom?

Ik was 11 toen ik begon met zeilen. Maar het bleef voor mij nog even bij slechts een hobby. Ik was toen namelijk ook op nationaal niveau bezig met waterskiën.

Wat voor boot heb je en is dit jouw droomschip?

Ik heb een Beneteau Oceanis 500 Clipper. Er is natuurlijk altijd wat mooiers te vinden, maar voor mij is deze boot precies goed. Ze is groot genoeg en tegelijkertijd goed te behappen voor twee personen. Ze heeft mooie lijnen en zeilt lekker. Het is geen racer, maar wel comfortabel en voorzien van goede elektronica. 

Wat is de naam van je boot, en heeft deze nog een speciale betekenis?

De naam van mijn boot is Tosca. Die had ze al toen ik haar kocht, en ik vind het een mooie naam. Het is ook een makkelijke naam aan de marifoon als je deze drie keer moet zeggen. Ze heeft zelfs haar eigen logo die prominent op haar kont staat.

Tosca Beneteau Oceanis 500 Clipper
Het logo van Tosca is hier duidelijk te zien

Wat is je volgende grote investering aan je boot?

Ik heb net afgelopen jaar een grote investering gedaan. Tosca heeft een refit gehad. Op dit moment is er niets dat ik nog zou willen veranderen.

Hoeveel dagen per jaar ben jij aan boord?

Ik woon op Tosca, samen met mijn vrouw en hond. We liggen in IJmuiden op het zout. Als het weer ernaar is dan gaan we lekker naar buiten. Voor een lang weekend zijn Engeland, de Wadden en Denemarken zo te bezeilen. Als we verder weg willen hebben we iets meer vakantietijd nodig. 

Wat is je allermooiste ankerplek of haven waar je bent geweest en waarom is deze plek je zo bijgebleven?

De mooiste haven vind ik, gek genoeg, Hoorn. Het is hartstikke leuk om hier midden in het oude centrum te liggen. De havenmeesters zijn ook superaardig. De haven biedt daarbij ook voldoende faciliteiten, hoewel wij zelf eigenlijk alles op Tosca hebben.

Wedstrijden vaar ik niet, wel doe ik soms mee met het Rondje om Noord-Holland.

Rob Ramsey in de spotlight en zijn vrouw Betty
Betty aan het navigeren tijdens het zeilen

Wat is het mooiste vaargebied waar je ooit hebt gevaren?

Dat zijn toch de Wadden. Ik ben een keer van de Razende Bol tot Fanø gevaren. Hierbij gingen we langs alle Waddeneilanden. Het is gewoon echt een prachtig gebied!

Heb je nog plannen voor een droomreis?

Volgend jaar willen wij naar het zuiden afzakken. Maar de precieze bestemming weten we nog niet, dat zien we dan wel. Ik hou niet zo van strak uitgestippelde reizen.

Wat vind jij nu echt een handige accessoire in het zeilen die je veel gebruikt?

Dat moet mijn Pinta zijn van Columbus goes Digital. Het is een navigatiesysteem waarmee ik overal op het schip een scherm kan hebben. Ik kan plannen met een laptop, meekijken met mijn telefoon en voor aan de stuurstand in het volle zonlicht gebruik ik een e-reader. Mijn opstappers kunnen ook inloggen en meekijken op hun eigen telefoon.

Heb je nog een gouden tip aan de lezers van Zeilwereld?

Hou het simpel. Alles gaat een keer stuk, dan moet het makkelijk zijn om het te maken of vervangen. Al die mooie elektronica die je laat inbouwen laat je een keer in de steek, en wat doe je dan?

Hond aan boord bij Rob Ramsey
Met hond Zara in de kuip

Ook zoals Rob Ramsey spotlight worden bij ons?

Ben jij net als Rob gek op zeilen en wil je ook eens op deze plek in de spotlight staan? Of ken je een zeiler die best een in de spotlight mag komen? Stuur jouw contactgegevens naar redactie@zeilwereld.nl, of vul het formulier onder deze link in.

Andere spotlight artikelen lezen op Zeilwereld? Kijk op deze pagina!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.