Tips van SV Fram

Afgelopen week namen Amanda en Arjen van SV Fram ons instagram account over. Tijdens de tien jaar dat ze samen zeilen hebben ze al heel wat meegemaakt en geleerd. Een aantal tips delen ze graag met de lezers van Zeilwereld.

Door Redactie | 28 juli 2021

Tips voor samen zeilen SV Fram

Tips van SV Fram

Door Redactie | 28 juli 2021

Advertentie

Arjen en Amanda zijn én zeilen deze zomer al tien jaar samen. Arjen is het zeilen met de paplepel ingegoten. Hij zat als baby al in de Maxi-Cosi achterop het dek. Amanda ging voor het eerst zeilen toen ze Arjen leerde kennen. Sindsdien wil ze niets anders.

Hun gezamenlijke zeilavontuur begon op een knalgele Compromis 720, gebouwd in 1978. Daar werd vroeger altijd op gezeild door de opa en oma van Arjen. Sinds 2019 zijn ze trotse eigenaren van SV Fram, een Friendship 28 gebouwd in 1983. Met hun twee zonen, Daan en Sascha, hebben ze al flink wat mijlen gemaakt en waardevolle lessen geleerd. Ze delen hun tips voor samen zeilen hieronder.

Zeilen met kinderen
Arjen, Daan, Sascha en Amanda

Zorg dat iedereen comfortabel is

Tip 1: Het allerbelangrijkste is dat iedereen zich lekker voelt aan boord. Houd altijd rekening met de minst ervaren passagier. Toen we 10 jaar geleden voor het eerst gingen zeilen, was het voor Amanda helemaal nieuw, terwijl Arjen al jaren en jaren ervaring had. Als je wil genieten moet je kiezen voor routes en koersen die voor iedereen comfortabel zijn. Bouw dit langzaam op. 

Dit geld ook zeker voor kinderen aan boord. Wanneer zij geen plezier hebben is het voor niemand leuk. 

Korte tochten met kinderen

Tip 2: Tochten met kinderen proberen we niet langer te doen dan 5 a 6 uur. Tijdens het zeilen zoeken we allemaal bezigheden. Leren knopen is een hele leuke! En in noodgevallen hebben we natuurlijk altijd nog de tablet.

Tips van SV Fram
Wees lief voor elkaar!

Iedereen doet zijn best

Tip 3: Wees lief voor elkaar bij het afmeren! Iedereen doet z’n best. Dat gevloek en getier onderling is nergens voor nodig. Wij hebben jaren nodig gehad om goed op elkaar ingespeeld te raken. En nog wordt er weleens iets onaardigs gezegd.

De grote droom van Arjen en Amanda is om al hun spullen te verkopen, een grotere boot te kopen en de wereld te gaan ontdekken. Tot die tijd zijn ze nog aan het sparen en de kinderen groot brengen. Op dit moment zijn ze bezig met een tocht van 5 weken. Ze vertellen er alles over als ze weer terug zijn aan wal.

SV Fram tips voor samen zeilen
SV Fram onderweg

Tips voor samen zeilen?

Zeil jij ook al langer samen met je partner en/of kinderen en heb je aanvullende tips? Deel ze met ons in de comments hieronder! Vinden niet alleen wij leuk, ook onze lezers kunnen hier nog iets van opsteken.

Instagram take over

Amanda en Arjen namen onlangs ons Instagram account over, hier gaven ze ons een kijkje in hun leven aan boord met de kinderen. Hieruit is dit artikel met tips voor samen zeilen ontstaan. Lijkt het jou ook leuk jouw avonturen rondom jouw zeilen te delen met onze volgers? Stuur ons dan een mail waarin jij je voorstelt en de link naar jouw Instagram account. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Mail naar: redactie@zeilwereld.nl

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.