Mijn favoriete plek aan het water is….

Met de Olympische Spelen nog kersvers in het geheugen, hebben we bij Zeilwereld een nieuwe rubriek bedacht, een soort estafette. We geven elke week de zogenaamde helmstok door aan iemand die ons vertelt over zijn of haar favoriete plek aan of bij het water in Nederland.

Door Femke van Straten | 11 augustus 2021

Walvis Terschelling

Mijn favoriete plek aan het water is….

Door Femke van Straten | 11 augustus 2021

Advertentie

Die favoriete plek aan het water kan een restaurant op de haven zijn, een terras aan de kust of een bankje ergens langs de waterkant. De schrijver nomineert zelf iemand aan wie hij/zij de helmstok doorgeeft. We gooien de trossen los voor het eerste verhaal van ons redactielid Femke. 

Eigenlijk heb ik heel veel favoriete plekjes aan het water. Ik ben namelijk altijd wel op of rond het water te vinden. Ik kan uren kijken naar de golven die steeds weer veranderen van vorm en kleur, de wind die onrust uit mijn hoofd blaast en de zon die haar warmte als een deken over me heen legt. Ik word rustig van water en tegelijkertijd krijg ik er ook energie van. Het is dan ook moeilijk kiezen tussen al die mooie plekken aan het water. Iedere plek heeft iets bijzonders. Toch is er één plek dat favoriet is bij ons hele gezin..

Waddeneilanden favoriete plek

Tien jaar geleden verloor ik mijn hart aan het Wad. Als kind was ik vroeger wel op diverse Waddeneilanden geweest maar kon me er weinig van herinneren. Hoogzwanger van de eerste, bepakt en bezakt met auto, fiets en weet ik al niet meer, vertrokken we met de veerboot. Eigenlijk ben ik direct na aankomst op slag verliefd geworden op het eiland met de gevarieerde natuur, de prachtige stranden en de gezellige dorpjes.

Nog geen half jaar later waren we er weer. Een kind rijker, de auto achtergelaten in Harlingen maar wederom bepakt en bezakt met van alles wat een jonge ouder meeneemt tijdens de eerste vakantie met een baby. Een beetje spannend was het wel, maar Terschelling voelde als thuiskomen. We namen onze zoon in de bakfiets overal mee naar toe en besloten dat we minimaal 1 keer paar jaar terug zouden gaan.

Die belofte hebben we gehouden. Extra speciaal was de eerste keer dat we niet met de veerboot naar Terschelling voeren, maar er zelf, met twee kleine kinderen aan boord, naar toe zeilden. Het biertje smaakte nog nooit zo lekker!

Inmiddels zijn we ook op Texel, Vlieland en Schiermonnikoog geweest en ontdekken we met ons gezin steeds meer nieuwe mooie plekken. Maar we zijn het er unaniem over eens dat De Walvis op Terschelling ons favoriete plekje is. Het uitzicht is prachtig en is elke keer anders door het tij. Je kijkt uit over het Wad, het Groene Strand, maar ook over de aanloop naar de haven. Er is altijd wat te zien. Ook bij slecht weer is het in de serre prima vertoeven. En mocht je er voor de eerste keer naar toe gaan; bestel dan vooral de garnalenkroketjes!

Waddeneilanden favoriete plek aan het water
Het uitzicht vanaf de Walvis over het Groene Strand

Femke geeft de helmstok door aan Hester Ozinga. Freelance communicatie en pr professional in de watersport. Hester heeft fanatiek gezeild op een J22, surft, supt en kan niet ‘vitamin sea’. Wij zijn erg benieuwd naar haar favoriete plek aan het water.

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.