Willem van der Kaaij in de Spotlight

Na een voorbereiding van iets meer dan 4 jaar, zijn Willem en Miranda sinds 1 juli onderweg met hun Ocean Monkey. Waar naar toe en voor hoe lang weten ze zelf ook nog niet. Ze zetten zeil voor een "Endless Summer".

Door Redactie | 10 augustus 2021

IMG_5308

Willem van der Kaaij in de Spotlight

Door Redactie | 10 augustus 2021

Advertentie

Het is altijd een bijzondere ervaring als je Biskaje op eigen kiel bent overgestoken. De meest voor de hand liggende aanloophaven is A Coruña. Hier komen de ‘Vertrekkers’ samen in de haven. Er hangt dan ook altijd een enerverend sfeertje. Een steigerborrel met andere zeilers is dan ook al snel gepland. Via een app-groep hebben we al een tijdje contact met meerdere ‘Vertrekkers’ en zo ontmoeten we Hans en Annette van de Janjorem en Willem en Miranda van de Ocean Monkey in de gezellige stadshaven. Hoe leuk is het dat we Hans al eerder in de spotlight hebben gehad. We praten honderd uit. Willem heeft een paar uur in de mast gehangen om het AIS signaal te verbeteren. Hij verdient wel een lekker biertje. Samen met Miranda is hij onderweg voor een fantastische zeilreis.

We leggen de 10 vragen uit de Spotlight graag aan hem voor.

Hoe oud was jij toen je voor het eerste besefte dat zeilen echt jouw passie zou gaan worden en waarom?

Om eerlijk te zijn, mijn eerste passie is de oceaan. Dat is het al vanaf jongs af aan. De zee, golfsurfen en reizen vormen een rode draad in mijn leven en door dat te combineren met zeilen hebben we onze passies mooi gecombineerd! En ja, natuurlijk geniet ik intens als de boot met 15 knopen wind heerlijk over zee loopt. 

Wat voor boot heb je en is dit jullie droomschip?

Wij hebben nu een Beneteau Oceanis 37 en na al de upgrades die we gedaan hebben, tikt deze aardig wat boxes. Mogelijk dat we in de toekomst een slagje groter willen varen.

De Ocean Monkey, een Beneteau Oceanis 37

Welke aanpassing zou je graag nog doen aan jullie boot?

Oef… ik zou het echt niet weten, ik vrees dat we alles hebben wat ons hartje begeert. 

Wat is de naam van de boot, en heeft deze nog een speciale betekenis?

Ocean Monkey, wij houden van de oceaan en van apen 😉  Nee, zonder gekkigheid geen specifieke betekenis, maar we wilden ons onderscheiden door een originele niet traditionele naam. Met als voordeel dat we de enige Ocean Monkey zijn te vinden op Marine traffic/Vesselfinder.

Hoeveel dagen per jaar ben jij aan boord?

Zoveel mogelijk, dat is normaal gesproken (tijdens het seizoen) bijna elk weekend. En vanaf 1 juli j.l. Is dat full time, we zijn tenslotte vertrokken ‘vertrekkers’!

Wat is je allermooiste ankerplek of haven waar je bent geweest en waarom is deze plek je zo bijgebleven?

Heb je even? Er is zoveel moois dat ik bijna niet kan kiezen, o.a. Honfleur, Saint Vaast de Isle of Wight of misschien wel La Coruña. Maar voor nu kies ik Bembridge op de Isle of Wight. Dit was ons eerste echte zeilavontuur met de Ocean Monkey.

De Ocean Monkey op weg naar Isle of Wight

Wat is het mooiste vaargebied waar je ooit hebt gevaren?

Het lijkt er nu op dat dat Galicië is, we zijn er nu bijna twee weken maar het kan nu al niet meer stuk. De natuur, cultuur, het eten en de talloze mooie ankerplekjes. Heerlijk.

Heb je nog plannen voor een droomreis? 

Daar zitten we midden in, we zijn een maandje onderweg en de bestemming en de duur van de reis is onbekend, maar we steken dit jaar sowieso de Atlantic over! Je kan onze avonturen volgen op onze website www.oceanmonkey.nl of Instagram.

Miranda hijst de vlag bij aankomst in Spanje

Heb je een product aan boord, dat je maar bij weinig zeilers zal aantreffen, maar die voor jouw echt helemaal top is?

Wat voor ons momenteel een top accessoire is, is de Hydrovane windvaan. Dit in het kader van betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

De handige accessoire die we veel gebruiken is de plotter met AIS. Dat zou eigenlijk elke zeezeiler moeten hebben.

Heb je nog een gouden tip aan de lezers van Zeilwereld?

Dromen, durven, doen!! Je leeft maar één keer.

Net als spotlight Willem een keer hier staan?

Ben jij net als Willem gek op zeilen en wil je ook eens op deze plek in de spotlight staan? Of ken je een zeiler die best een in de spotlight mag komen? Neem contact op met redactie@zeilwereld.nl, of vul het formulier onder deze link in.

Andere spotlight artikelen lezen op Zeilwereld? Kijk op deze pagina!

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Toerzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.