Pitou

Volg de zeilreis van zeilschip Pitou.

Is ‘vertrekken’ wel altijd een feestje…?

Jaren droom je erover en vaak gaan er jaren voorbereiding aan vooraf. En dan komt dat moment dat je echt gaat vertrekken, aan je droomreis. Aan dit feest zit echter ook een keerzijde. Niet alles is even leuk en makkelijk. En er komt vaak ook “stress” bij kijken.

Lees verder

Klussen onderweg aan Pitou

Klussen onder de zon

Liselotte en Machiel hebben veel geklust aan hun boot. Zij zijn er in 2,5 jaar rond de wereld zeilen achter gekomen dat er altijd wel iets te klussen is onderweg. Ze nemen ons mee in de lessen die zij hieruit hebben geleerd.

Lees verder

hamsteren fourageren pitou

Hamsteren aan boord!

Als je eenmaal een lange reis hebt gemaakt, kan je nooit meer normaal door een winkel lopen. Je ogen struinen de schappen af om te zien wat ze wel en niet hebben en wat het kost. Schaarse artikelen worden gelijk massaal ingekocht. Pitou deelt hun ervaringen met foerageren (hamsteren).

Lees verder

Pitou wereldreis met en zonder kinderen

Wereldzeilen mét en zonder kinderen

Machiel en Liselotte Hermans hebben 20 jaar geleden een wereldreis op de zeilboot gemaakt met hun kinderen. Nu varen ze zonder. Ze kijken terug op de ervaringen van toen met kinderen, en nu zonder kinderen.

Lees verder

Pitou wereldreis communicatie onderweg

Communicatie aan boord

Onderweg vinden wij het heel belangrijk goed te kunnen communiceren met het thuisfront, onze kinderen, familie en vrienden. In dit blog onze belangrijkste communicatiemiddelen aan boord.

Lees verder

Uitrusting schip voor wereldreis

Pitou op wereldreis: Schip uitrusten voor wereldreis

Een schip uitrusten voor een wereldreis is een hele onderneming. Wat wil je wel aan boord en wat niet. Wij zijn inmiddels ruim 1,5 jaar onderweg met Pitou. Deze keer kijken we terug op een aantal uitrustingskeuzes die we gemaakt hebben. Waar zijn we blij mee en waarmee niet. Tekst door: Machiel Hermans Lees hier het eerdere verhaal vanaf Pitou…

Lees verder

Op wereldreis: de creatie van je droomboot

Pitou op wereldreis: de creatie van je droomboot

Liselotte en Machiel maken met hun schip Pitou een wereldreis. Voor Zeilwereld schrijven ze over hun avonturen. In 2018 hebben ze de trossen losgegooid en zijn ze begonnen aan hun droomreis. In dit eerste blog nemen ze ons mee naar het begin van hun reis, de aankoop van het droomschip Pitou. Machiel gaat met ons terug naar mei 2015. Tekst en…

Lees verder