DutchSail doet goede zaken in Italië

Op het Gardameer in Italië waren Robin Becker, Lars van Stekelenborg, Eva Asbeek Brusse en Scipio Houtman de competitie te slim af! Zij wonnen de 69Fsailing Revolution Cup in aanloop naar de Youth America's Cup.

Door Riemer Witteveen | 12 augustus 2020

DutchSail America's Cup

DutchSail doet goede zaken in Italië

Door Riemer Witteveen | 12 augustus 2020

Advertentie

De échte America’s Cup werd niet gehaald, maar DutchSail is present in de strijd om de Youth America’s Cup met niet één, maar met twee teams! Deze week streden ze op het Gardameer voor de winst, en met succes.

Team Dutchsail Orange pakte de winst over alles in de 69F Revolution Cup. Het team DutchSail Blue wist een mooie vijfde plaats te bemachtigen. Coach Pieter-Jan Postma: “Ja de oranje boot zat er heerlijk bij. Helaas heeft de tweede boot, het blauwe team op deze tweede dag niet gevaren. De wind was te zwak voor het race comité om meer dan de gezeilde twee wedstrijden te starten. In totaal zit je op zo’n dag dan meer dan vijf uur op het water voor uiteindelijk één wedstrijdje. Maar alle complimenten voor deze jonge mannen en vrouwen en hoe ze daar mee omgaan. Niemand laat zich gek maken, iedereen doet lekker zijn ding. Er is veel respect en iedereen wil graag leren van elkaar. Dat is zo bijzonder, ik heb veel teams meegemaakt in mijn carrière, maar zo’n open, constructieve en leergierige cultuur heb ik nog niet vaak gezien. ” (Bron: DutchSail.com)

👨‍✈ "We have lift-off" Started our first regatta the 69Fsailing Revolution Cup at Lake Garda, Italy.

Geplaatst door DutchSail op Dinsdag 11 augustus 2020
Zeilen met de kleine foilers geeft voor zowel de zeiler als de toeschouwer een flinke adrenalinekick.

Teamwork

“Het was een kwestie van teamwork,” vertelt de Nederlandse stuurman Lars van Stekelenborg. “De mentale instelling van het team heeft vandaag het verschil gemaakt. De races zijn op een heel hoog niveau en het heeft ons laten zien dat als we goed voorbereid in Nieuw Zeeland aan de start willen verschijnen, we flink moeten pushen. De laatste race was lastig; er was weinig wind en we moesten nadenken over onze tactiek en hoe we een gat konden slaan om te winnen. We vonden onszelf uiteindelijk op de juiste positie op het juiste moment en daar hebben we volop gebruik van gemaakt.” (Bron: 69fsailing.com)

Team DutchSail op het podium. Met vlnr. achterste rij Robin Beckers, Lars van Stekelenborg, Pieter-Jan Postma, Scipio Houtman, Rutger Vos en vlnr. op de voorste rij: Ismene Usman, Eva Asbeek Brusse, Cas van Dongen, Emma Siewers.
(c) Persico 69F/Studio Borlenghi

Dit zijn de zeilers in het Oranje en Blauwe team van DutchSail:
Team DutchSail Orange:
Robin Becker, Lars van Stekelenborg, Eva Asbeek Brusse, Scipio Houtman
Team DutchSail Blue:
Cas van Dongen, Ismene Usman, Emma Siewers, Rutger Vos

Meer lees je op de website van DutchSail (DutchSail.com) en de website van 69Fsailing (69gsailing.com).

Bronnen: DutchSail.com & 69Fsailing.com.
Omslagfoto: Persico 69F/Studio Brolenghi

Lees meer zoals dit:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.