Professioneel wedstrijdzeiler Erik van Vuuren

Professioneel wedstrijdzeiler, meervoudig Nederlands Kampioen, Double Handed zeiler en eigenlijk Nederlands meest complete zeiler. Erik van Vuuren bezoekt de Zeilwereld podcast studio voor een gesprek over zijn zeilcarriere.

Door Anke Haadsma | 08 april 2020

podcast Erik van Vuuren

Professioneel wedstrijdzeiler Erik van Vuuren

Door Anke Haadsma | 08 april 2020

Advertentie

In de Zeilwereld podcaststudio, natuurlijk op 1,5 meter afstand, mochten we Erik van Vuuren ontvangen. Professioneel wedstrijdzeiler met een grote passie voor de sport. Onlangs won hij met zijn Team van Vuuren, de Double Handed Award voor hun prestaties in 2019 met die gele HUBO raceboot.

Podcast Erik van Vuuren
De HUBO W36 met Erik van Vuuren en Yvonne Beusker – Credits: Clubracer.be

Erik wordt Nederlands meest complete zeiler genoemd. Na het luisteren van deze podcast snap je waarom. We praten met hem over het zeilen met zijn ouders, sleutelen aan de boot met zijn broertje, zijn carrière vóór het zeilen en natuurlijk praten we ook over zijn HUBO-project, die gele raceboot.

Mixed two person offshore keelboat 2024

In 2024 staat er voor het eerst in de geschiedenis van het Olympisch zeilen een Mixed Two Person Offshore Keelboat event op het programma van de Olympische Spelen. Als fervent double handed zeiler -hij won dit jaar nog de Double Handed Award voor zijn prestaties in 2019- is hij hier natuurlijk ook nauw bij betrokken. Er bestaat zelfs een kans dat hij degene is die in 2024 voor Nederland naar de Olympische Spelen gaat met zijn partner Yvonne Beusker: “Het zou super mooi zijn als Nederland met een heel goed duo aan de start komt op de Olympische Spelen in Parijs. Wie dat zijn, maakt me niet uit, als het maar de besten zijn. Als in 2023 blijkt dat Yvonne en ik dat zijn, dan zou het zomaar kunnen dat wij het moeten doen.”

Luister de podcast met Erik van Vuuren

https://soundcloud.com/user-793548249/podcast-met-erik-van-vuuren

Dit is de tweede podcast van Zeilwereld. Vorige maand spraken we nog met Hans Steketee, schrijver van het boek de Warnow.

Beluister die podcast hier

Van Vuuren in ‘Alle hens aan dek’

Na het opnemen van de podcast werd bekend dat Erik van Vuuren onderdeel zou worden van het tv-programma ‘Alle hens aan dek’ op SBS6. Afgelopen voorjaar voeren ze de Noordelijke Oceaan route van Las Palmas naar Nederland aan boord van Kings’ Legend. Wij spraken schipper Hans Bouscholte vlak na deze reis over zijn ervaringen.

Kings Legend in Alle hens aan dek op SBS6
Kings’ Legend met vijf BN’ers, een TV-crew en drie ervaren zeilers bij terugkomst in Scheveningen

Beluister ook deze podcasts:

Anke Haadsma heeft heel weinig met het toerzeilen, zij vaart het liefst om de boeien in haar Laser of bindt de zeilstrijd aan in grotere boten. Althans, als ze niet aan het werk is om wedstrijden te organiseren. Op Zeilwereld wil ze vooral verhalen brengen over het wedstrijdzeilen.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.