Prada America’s Cup World Series: AC75’s eindelijk in actie

Eindelijk! De boten van de 36e America's Cup strijden eindelijk tegen elkaar. De Prada America's Cup World Series in Auckland vinden plaats. Kijk mee!

Door Riemer Witteveen | 18 december 2020

Prada America's Cup World Series

Prada America’s Cup World Series: AC75’s eindelijk in actie

Door Riemer Witteveen | 18 december 2020

Advertentie

De Prada America’s Cup World Series in Auckland zijn van start gegaan op 17 December. Drie dagen lang racen de AC75’s tegen elkaar gevolgd door de Prada Christmas series op 20 december (afgelast, zie beneden). Het heeft zo’n drie jaar geduurd sinds het laatste America’s Cup geweld in Bermuda. Met één romp minder vliegen de America’s Cup boten nu over het parcours.

Terugkijken Prada America’s Cup World Series

De races vinden aan de andere kant van de wereld, in Nieuw Zeeland plaats. Helaas betekent dat voor de Nederlander dat er een wekker gezet moet worden om midden in de nacht de races te bekijken. Gelukkig zet de organisatie de races integraal online, zo kun je de volgende dag in alle rust de races bekijken. Geen zin om urenlang te kijken? Ook een video met de highlights is beschikbaar.

Dag 1: American Magic maakt indruk

De eerste racedag was dé dag voor de Amerikanen. Ze wisten twee races te winnen, waaronder de race tegen de verdedigers, de Kiwi’s. Het Britse team INEOS werd geplaagd door pech en zag na een verlies in de tweede wedstrijd zelfs afhaken in de derde wedstrijd tegen de Italianen.

Video’s Dag 1

Alle races van dag 1 in hun geheel. (3 uur)
De highlights van dag 1. (26 minuten)

Dag 2: Kiwi’s bijten terug

DIt keer niet tweemaal winst voor de Amerikanen. De Kiwi’s winnen beide races. INEOS weet z’n tegenstanders nog steeds niet af te troeven en de Italianen gaan uiteindelijk met één winst naar huis en staan dus derde.

Video’s dag 2

Alle races van dag 1 in hun geheel. (3 uur)
De highlights van dag 2. (26 minuten)

Dag 3: Defender pakt de winst

Met tweemaal winst voor de Kiwi’s is er een einde gekomen aan de Prada AMerica’s Cup World Series. Morgen, 20 december vinden de Christmas Series nog plaats, maar de kans lijkt klein Britten het voor elkaar krijgen om competitiet te zijn. Zij verloren alle races in de afgelopen drie dagen.

Alle races van dag 1 in hun geheel. (4 uur)
De highlights van dag 3. (26 minuten)

Geen Prada Christmas Race

Op 20 december zou de Prada Christmas Race plaatsvinden. Na de eerste start, waarbij de verdedigers (de Kiwi’s) het tegen de Britten opnamen, werd duidelijk dat er te weinig wind stond. Het bleek onmogelijk om de boot op de foils te houden. Vlak voordat Emirates Team New Zealand kon finishen, verstreek het tijdslimiet waardoor de races van die dag werden afgeblazen. We zullen de AC75’s dus ‘pas’ weer in 2021 tegen elkaar zien racen.

Lees ook:
Interview met Carlo Huisman: “Focus op winnen”
Luna Rossa: 20 jaar Italiaanse America’s Cup

Foto: Stefano Gattini/AC36

Lees meer zoals dit:

Riemer Witteveen zeilt zelf het liefst solo of shorthanded. Interviews en verhalen met zeilers blijven uit zijn pen stromen. Met zijn videoskills en zijn liefde voor zeilen zet hij zich in voor Zeilwereld.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.