Stellendam regatta in startblokken: “Graag inschrijven!”

De inschrijving voor de seizoensopener in Stellendam is open. Of de wedstrijd door kan gaan, is onzeker. De organisatie staat in ieder geval in de startblokken. Hun belangrijkste motto: Als de zeilers maar kunnen zeilen!

Door Anke Haadsma | 09 maart 2021

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2021

Stellendam regatta in startblokken: “Graag inschrijven!”

Door Anke Haadsma | 09 maart 2021

Advertentie

De Van Uden Reco Stellendam Regatta is de seizoensopener voor veel zeilklassen. Door de legendarische feestjes na de wedstrijden is het ook de plek waar de zeilers elkaar voor het eerst weer ontmoeten na het winterseizoen. Vorig jaar kon de regatta geen doorgang vinden, of dat dit jaar wel gaat gebeuren vragen we aan Martine Vos, organisator van dit evenement.

“Op dit moment mogen we niets”, geeft Martine duidelijk aan. “Maar wij hebben wel de inschrijving geopend omdat we heel graag willen weten wat de intentie van de zeilers is. Als de regels tegen die tijd versoepelen, kunnen we daar direct op inspelen. Als we met de inschrijving wachten tot bijvoorbeeld twee weken voor het evenement, dan lukt het ons nooit meer om alles op te tuigen.”

Gaan we dit beeld komende april weer zien bij Stellendam? Foto: Laurens Morel

Nu inschrijven, later betalen

Vorig jaar moest de organisatie het evenement last minute afblazen. Die kans zit er dit jaar ook in, daar is niets aan te doen. Maar de organisatie heeft wel aangegeven dat je niet direct bij inschrijving hoeft te betalen. “De zeilers hoeven pas last minute te betalen, als we zeker weten dat de wedstrijden doorgaan. Maar daarom is het wel noodzakelijk dat iedereen die wil en kan zeilen in april, zich inschrijft. Dus nu inschrijven, later betalen.”

Dat late inschrijven is een issue in de zeilerswereld waar organisaties al langer tegenaan lopen. Samen met het Watersportverbond en de Noordzee Club wordt er ieder jaar weer opgeroepen op tijd in te schrijven. Martine: “Ik word wel gebeld door zeilers die me vragen of de regatta doorgaat. Zij hebben hem al in hun agenda staan, maar schrijven zich vervolgens niet in zodra het kan. Voor ons zou het zoveel makkelijker zijn als we een goede inschatting kunnen maken van het aantal boten. Daar kunnen wij bijvoorbeeld al onze wedstrijdbanen op organiseren.”

Wacht dus niet langer, en schrijf je hier direct in!

Coronaproof feestje

Hoe de regatta er op 23, 24 en 25 april uit komt te zien, dat weet Martine zelf ook nog niet. “Dat ligt helemaal aan de dan geldende maatregelen. Die blijven wij natuurlijk in de gaten houden en volgen. Het is nu afwachten wat er na 31 maart gebeurt, of er dan weer versoepelingen komen.”

“Het wordt sowieso niet het feestje dat je van ons gewend bent, dat is gewoon niet mogelijk. Maar het belangrijkste is dat de zeilers kunnen zeilen. We hebben afgelopen oktober ook de seizoen afsluiter in Medemblik georganiseerd. Hier hadden we ook geen walprogramma, en zelfs het hele race office zat thuis. We regelden alles online, en dat werkte goed.” Zo heeft de Van Uden Reco al een soort testrun gehad en weten ze dus hoe ze coronaproof zeilwedstrijden kunnen organiseren.

Coronaproof wedstrijden varen, het is mogelijk! Foto: Laurens Morel

Alternatieven Stellendam regatta

De organisatie blijft ook reëel en kijkt wat voor alternatieven er zijn wanneer ze de wedstrijden toch af moeten lassen. “Hier zijn we vorig jaar ook al mee bezig geweest in samenwerking met de Noordzee Club en andere wedstrijdorganisaties. We kijken nu ook al wel wat er mogelijk is in de kalender en naar welke datum we kunnen verplaatsen. Iedereen heeft in ieder geval hetzelfde motto: Als de zeilers maar kunnen zeilen!”

Schrijf je hier in voor de Van Uden Reco Stellendam Regatta

Omslagfoto: Laurens Morel

Lees meer zoals dit:

Anke Haadsma heeft heel weinig met het toerzeilen, zij vaart het liefst om de boeien in haar Laser of bindt de zeilstrijd aan in grotere boten. Althans, als ze niet aan het werk is om wedstrijden te organiseren. Op Zeilwereld wil ze vooral verhalen brengen over het wedstrijdzeilen.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.