Nederlanders in top 3 Dart 18 Gold Cup

Het WK Dart 18 wordt gevaren in La Rochelle, Frankrijk. Nicolette van Gorp is een van de deelnemers en houdt ons op de hoogte van de Nederlandse prestaties.

Door Anke Haadsma | 28 juli 2021

WK Dart 18 La Rochelle

Nederlanders in top 3 Dart 18 Gold Cup

Door Anke Haadsma | 28 juli 2021

Advertentie

Het WK dart 18 in La Rochelle wordt gevaren van 24 tot en met 30 juli 2021. Diverse Nederlanders komen hier in actie. Onder andere Nicolette van Gorp, wij spraken haar onlangs over het open Dart evenement op Scheveningen. Hier vertelde ze over dit WK, wij stelden voor haar te volgen gedurende deze week.

“Samen met drie andere teams reizen wij af naar La Rochelle. Een week voor het evenement zitten wij hier al om te trainen met Han Beverwijk.” Han is hoofdcoach van het (Famed) Coach4SailingTeam voor optimistzeilers. Daarnaast begeleidt hij ook regelmatig zeilers op internationale evenementen. Waaronder nu dus drie Nederlandse teams in La Rochelle voor het WK.

Training WK Dart 18
Trainen voor het WK Dart 18 in La Rochelle

“Het evenement was overigens bedoeld als WK. Maar omdat niet alle zeilers kunnen reizen vanwege Covid19 en we hierdoor wat nationaliteiten missen, is er nu een Gold Cup van gemaakt”, legt Nicolette uit.

Trainen in hete omstandigheden

Na de eerste drie trainingsdagen op het Franse water stuurt ze ons een update: “Wij hebben inmiddels drie trainingsdagen gehad. Vandaag hebben we een rustdag en hebben we leuke plekjes van La Rochelle verkent. Onder andere het eeuwenoude stadhuis waar op zaterdag de opening van het evenement zal plaatsvinden.” Zo is de ploeg niet alleen aan het trainen, ze genieten ook van de mooie plekjes in het plaatsje.

“Het is hier overdag erg warm, 30+ graden. Gelukkig stond er alle dagen voldoende wind: 12 tot 18 knopen. We hebben onder andere onze manoeuvres zoals tacks, gijpen, boeirondingen en versnellen tijdens starts, geoefend. Han is de stroming aan het ontleden. We gaan volgende week dus goed voorbereid het wedstrijd water op.”

La Rochelle stadhuis
Cultuursnuiven op rustdagen, hier het eeuwenoude stadhuis waar tevens de opening van het WK Dart 18 plaatsvond.

Nederland start goed aan WK Dart 18

Zondag 15 juli stonden de eerste wedstrijden op de planning. Nicolette stuurt over deze eerste dag: “We hebben de eerste twee races gevaren. We wonnen de eerste en werden in de tweede race tweede. Daarmee staan we op een gedeeld eerste plaats. Onze twee teamgenoten staan nu op een derde en vierde plaats! Nederland doet het dus erg goed!”

Na drie dagen varen ziet dit klasseent er al heel anders uit. In de top 3 zien we nog steeds twee Nederlandse teams op een eerste en derde plaats met respectievelijk 20 en 29 punten. Nicolette en Ruud zijn naar een elfde plaats gezakt met 50 punten. “Ons doel is de top 5 te halen. Het leukste is dan als je ook af en toe voor de toekomstige wereldkampioen weet te blijven.”

Nicolette en Ruud op het WK Dart 18
Nicolette en Ruud genieten!

Voor die top 5 moet het Nederlandse duo nog even aan de bak. Maar voor de wereldkampioen blijven dat lukt ze wel aardig met twee keer een eerste plaats en een tweede plaats.

Updates WK Dart 18 via Facebook

Op Facebook geeft coach Han Beverwijk regelmatig een korte update over de prestaties van de Nederlandse zeilers. Inclusief fijn beeldmateriaal! Volg Han en blijf helemaal up to date. Na afloop van het evenement volgt hier een uitgebreide nabeschouwing met Nicolette.

Lees meer zoals dit:

We konden geen vergelijkbare berichten vinden.

Anke Haadsma heeft heel weinig met het toerzeilen, zij vaart het liefst om de boeien in haar Laser of bindt de zeilstrijd aan in grotere boten. Althans, als ze niet aan het werk is om wedstrijden te organiseren. Op Zeilwereld wil ze vooral verhalen brengen over het wedstrijdzeilen.

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.