Scheveningen op zijn best op tweede dag WK Zeilen

De tweede dag van het Allianz Wereldkampioenschap Zeilen 2023 in Den Haag gaf veel wind en golven. Lees hier het persbericht van de tweede wedstrijddag!

Door Redactie | 13 augustus 2023

WK zeilen dag 2

Scheveningen op zijn best op tweede dag WK Zeilen

Door Redactie | 13 augustus 2023

Advertentie

Lees hieronder de informatie uit het persbericht van deze dag

De Noordzee vormde vandaag het gedroomde strijdtoneel voor het Allianz WK Zeilen. De krachtige wind, uitdagende golven en doorgebroken zon schilderden het perfecte plaatje. Het was ook de dag waarop Bart Lambriex en Floris van de Werken de koppositie overnamen, Laila van der Meer en Bjarne Bouwer de onoverwinnelijke Italianen versloegen en ook Odile van Aanholt en Annette Duetz scoorden heel goed. Helaas werd de huidige wereldkampioen in de laatste race, waarin ze als derde eindigden, gediskwalificeerd.

Perfecte condities voor perfecte resultaten

Al voordat Bart Lambriex en Floris van de Werken het water opgingen gaven ze al aan dat dit de dagen zijn waarvoor je uit je bed komt als topzeiler. En dat lieten ze zien. Van de drie races scoorden ze een tweede plaats en de andere twee wedstrijden wonnen ze. Daarmee klimmen ze naar plek één op de ranglijst. Ze vlogen over de wilde Noordzee en gaan nu aan de leiding in een veld met 83 deelnemers. Maar daar is het tweetal zelf vrij nuchter over.

“Veel beter dan dit wordt het inderdaad niet. Het was echt rammen.”

Bart Lambriex, 49er

“Veel beter dan dit wordt het inderdaad niet. Het was echt rammen. Dat moet je durven. Vooral voor de wind. Daar hebben we vandaag het verschil gemaakt. We gaan nu aan de leiding maar straks wordt het veld een stuk sterker. Dit is nog maar de kwalificatiereeks (eerste paar dagen in gemengde velden red.) Dit betekent nog niet alles”, zei Lambriex.

WK zeilen dag 2
Bart Lambriex en Floris van de Werken in de 49er in strijd met het Nieuw-Zeelandse team
Foto: Sailing Energy / World Sailing.

Nederlanders doorbreken Italiaanse overmacht

In de mixed Multi Hull klasse laten Laila van der Meer en Bjarne Bouwer vandaag ook van zich horen. Ze wonen de eerste race van de dag in een indrukwekkend gevecht met de absolute favorieten, Tita en Banti uit Italië. Bouwer neemt ons meer door de dag.

“Voorlopig zijn we de enigen die de Italianen hebben verslagen”

Bjarne Bouwer, Nacra 17

“Zon en wind en golven, dit was Scheveningen op zijn best. Het ging echt goed, we hebben de Italianen vandaag verslagen. Voorlopig zijn wij de enigen die dat gelukt is. Van de zes wedstrijden hebben ze er vijf gewonnen”, zei Bouwer met een grote grijns.

“Vandaag hebben we weinig fouten gemaakt en we gingen echt heel hard. De laatste race hadden we niet eens een superstart en we konden toch nog helemaal naar voren varen en werden we drie. Het was moeilijk om de boot op snelheid te houden met de golven. We vliegen boven het water en die golven gaan onder de boot door en verstoren de hele tijd je foils. Gewoon echt moeilijk om de boot stabiel te houden.”

In de internationale media gaf Caterina Banti toe dat de thuisploeg tot nu toe indruk op hen had gemaakt. Ze zei: “Het jonge Nederlandse team was snel, ze zien er echt goed uit.”

WK Zeilen dag 2 Nacra 17
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer in de Nacra 17 op het WK Zeilen op Scheveningen.
Foto: Sailing Energy / World Sailing

Volg het Allianz WK Zeilen:

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.