Lastige vierde dag op het WK Zeilen

De vierde dag van het Wereldkampioenschap Zeilen in Den Haag geeft weinig wind waardoor niet iedereen kan racen vandaag. Wel gaan de boardsporters nu ook van start.

Door Redactie | 14 augustus 2023

Luuc van Opzeeland start WK Zeilen sterk

Lastige vierde dag op het WK Zeilen

Door Redactie | 14 augustus 2023

Advertentie

Lees hieronder de informatie uit het persbericht van deze dag

Voor de wind- en kitefoilers startte het Allianz WK Zeilen op 14 augustus. Windfoiler Luuc van Opzeeland opent sterk met een overwinning in zijn eerste slalomrace. Van Opzeeland staat na vier races op de tweede plaats achter zijn Duitse rivaal en huidige Wereldkampioen Sebastiaan Kördel.

Sterke start Luuc van Opzeeland

Windfoiler Luuc van Opzeeland kwam vier in actie in de korte slalomraces van vandaag. De slalom is het beproefde type race van het wedstrijdcomité bij weinig wind. De deelnemers starten dan voor de wind en racen ‘downwind’ om een paar boeien naar de finish. Duur van de race zo een iets meer dan 10 minuten.

Van Opzeeland vertelt: “Het was heel lastig, enorm shifty op zee. In die slalom races wil je met snelheid over de lijn en bij de boot starten. Dat is in elk geval mijn favoriete plek. Dat is de kortste weg. Maar met deze omstandigheden was dat heel moeilijk.”

“Maar ik ben heel tevreden met zo een begin. De kop is eraf.  Er waren heel veel moeilijke situaties op het water waar je rekening mee moest houden. Ik heb ze allemaal genoteerd en ging er goed mee om.”

Marit Bouwmeester heeft een goede tweede dag.
Foto: Sailing Energy / World Sailing

Bouwmeester herstelt zich deels in ILCA 6

Marit Bouwmeester klimt op haar tweede dag naar de zesde plaats in het klassement, maar zal nog niet geheel tevreden zijn met de zevende en 11de plaats vandaag.  

Lammerts begint goed in Formula Kite

Kitefoiler Annelous Lammerts noteert een zesde en vierde plaats in haar vloot. De ander helft van het veld realiseerde drie races, met als gevolg nog; geen algemeen klassement bij de vrouwen in de Formula Kite.

Van der Meer en Bouwer zakken na verloren protest in Nacra17

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer bezetten de zevende plaats na een goede dag en een verloren protest in de derde race van de dag. Morgen heeft dit team een rustdag. Dan volgt nog en dag met drie fleetraces voor de Nacra17 en de medalrace op donderdag de 17de.

Weinig goede wind, veel afgelastingen

De verschillende wedstrijdcomités hebben het tot 18.00 uur geprobeerd, maar daarna ging voor een groot deel van alle deelnemers de uitstelvlag erin voor de dag. Morgen verder. De ILCA 7 vloot kwam helemaal niet in actie, net zo als de foilende windsurfers bij de vrouwen en de silverfleet in de Nacra.    

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.