WK waardige strijd voor de kust van Den Haag

De finalewedstrijden komen langzaam dichterbij, de strijd op het water wordt in de verschillende klassen steeds intenser.

Door Redactie | 16 augustus 2023

49er battle met Bart Lambriex en Floris van de Werken

WK waardige strijd voor de kust van Den Haag

Door Redactie | 16 augustus 2023

Advertentie

Lees hieronder de informatie uit het persbericht van deze dag

Na acht races neemt Luuc van Opzeeland de leiding op het WK in nieuwe olympische IQFoil windsurfklasse. Van Opzeeland lijkt in topvorm en maakt minder fouten dan zijn directe concurrenten bijvoorbeeld de Duitser Kordel en de Fransman Goyard. Bij de vrouwen windsurfers kwamen Sara Wennekes en Lilian de Geus voor het eerst in actie. Wennekes staat verdienstelijk vierde en De Geus bezet de 24ste plaats na vier races. Daarnaast zijn Lambriex en Van de Werken in een bijzonder gevecht verwikkeld om de koppositie met Botin en Trittel (ESP).

Lammerts: “Beetje tevreden”

Kitefoiler Annelous Lammerts moest vandaag met haar groep nog een race inhalen omdat de helft van de vloot gisteren niet aan de derde race toekwam. Na totaal acht races staat de sympathieke kiter op een zevende plaats. Lammerts was een beetje tevreden, wat is dat?

Annelous Lammerts op de kitefoil tijdens het WK Zeilen dag 5 Den Haag
Annelous wil beter starten de komende dagen.
Foto: Sailing Energy / World Sailing

Lammerts legt uit: “Een beetje tevreden, dat is niet supergoed niet superslecht. Zo voelen deze eerste twee dagen. Er had nog wel wat meer ingezeten. Kleine foutjes gemaakt. Wel rustig gebleven en het beste ervan kunnen maken. Morgen wil ik gewoon vooral beter starten en dan meestrijden voorin. In plaats van steeds slecht starten en terug moeten komen, dat is pittig.”

Spaans Nederlandse oorlog in 49er

De meest intense strijd werd vandaag op de 49er baan gestreden door het het Nederlandse team van Bart Lambriex en Floris van de Werken en het Spaanse team van Botin en Trittel. Na twaalf 49er races staan de Spaanse en Nederlandse koplopers slechts 0,2 punten van elkaar. En zo stonden ze ook al na acht races! Deze twee teams zijn op dit Allianz WK Zeilen echt aan elkaar gewaagd. In elke van de drie races vandaag finishen ze binnen twee plaatsen van elkaar. Morgen staan nog drie goldfleet races gepland. Gevolgd door nog een rustdag op donderdag 17 augustus en de medalrace op vrijdag 18 augustus.

De intense strijd tussen de Nederlanders (op links) en de Spanjaarden (op rechts).
Foto: Sailing Energy / World Sailing

Windsurf battle Wennekes en De Geus

De strijd van de windsurfers bij de vrouwen is vandaag ook eindelijk echt begonnen op het Allianz WK. Deze week kan Sara al haar olympische ticket veilig stellen. Hiervoor moet zij zelf een top 5 resultaat varen, en Lilian moet buiten de top 10 blijven.

De eerste vier races staan op het bord. Sara Wennekes had een goede dag. De Geus had moeite met haar starts: “Als ik een goede start heb dan is het goed. Kijk naar die laatste race. Daar lukte het. Ik heb goede speed. Een goede start en dan vaar je gegarandeerd top vijf. Kortom het moet nog beter deze week.”

Sara Wennekes zegt: “Je moet er goed bij zitten vanaf het begin dat was belangrijk. Ik heb minder goede races maar ook uitschieters ertussen. Voor een eerste dag was dat prima. Heel veel drukverschillen en super weinig wind. Je moest echt je ogen openhouden op het juiste moment weten aan te vallen.”

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.