Podium gemist, landenkwalificatie Parijs gepakt; Nacra duo eindigt WK met dubbel gevoel

De eerste finalewedstrijden zijn gevaren op het WK Zeilen in Den Haag. In de 470 klasse en de Nacra 17 zijn de wereldkampioenen gekroond. Geen Nederlandse medaille, wel een landenkwalificatie!

Door Redactie | 18 augustus 2023

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer vierde op het WK Zeilen Scheveningen

Podium gemist, landenkwalificatie Parijs gepakt; Nacra duo eindigt WK met dubbel gevoel

Door Redactie | 18 augustus 2023

Advertentie

Lees hieronder de informatie uit het persbericht van de dag

In de eerste finalewedstrijd van het Allianz WK Zeilen gaan Laila van der Meer en Bjarne Bouwer de Noordzee op om aan te vallen. Het zag er lang goed uit, maar later in de race namen de Zweden het heft in handen wonnen de strijd om het brons. Met een vierde plaats in de finalewedstrijd eindigen Van der Meer en Bouwer eveneens op een vierde plaats in het klassement. Een dubbel gevoel zeggen ze beide direct na de finish.

Vooraf voor getekend

Vooraf hadden ze ervoor getekend, want dit resultaat is hun beste score ooit op zo een groot toernooi en tevens goed voor een landenkwalificatie voor Parijs 2024. Maar eenmaal zo dicht het podium op het WK, doet deze score ook pijn bij het jonge en ambitieuze team.

De onverslaanbare Italianen waren ook in deze race weer precies dat. Het team won. Lang lagen de Nederlanders die KWV Frisia en ZV Belterwiede vertegenwoordigen, op een tweede plaats, met zicht op brons. Bjarne Bouwer legt kort na de race dat dubbele gevoel uit.

“We willen natuurlijk heel heel graag winnen. Dus net na de finish was wel even zuur. Maar als je kijkt waar we vandaan komen en hoe jong we zijn, is het feit dat we binnen de top vijf zitten al een mega stap voor ons. Dat was ook onze doelstelling voor dit seizoen. En we hebben nog een jaar tot de spelen om beter te worden”, besluit Bouwer.  

WK Zeilen dag 6 vierde plaats voor Bjarne en Laila
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer staan met een dubbel gevoel aan de kant na hun finalewedstrijd
Foto: Sailing Energy / World Sailing

Landenkwalificatie Parijs 2024

Het team heeft met deze WK-prestatie zichzelf een enorm plezier gedaan en het land geplaatst voor deelname aan de Olympische Spelen van 2024. Maar de nationale selectie is nog niet afgerond en het EK dit najaar telt nog mee.

Badloe materiaalpech en einde WK

Kiran Badloe werd op 17 augustus als enige terug naar de wal gebracht met een kapotte foil. Dat deed Badloe besluiten om dit WK niet meer in actie te komen en zich te focussen op het volgende olympische selectie evenement, het WK iQFoil in Lanzarote van 26 januari tot 3 februari 2024.

Voor alle duidelijkheid. De olympische selectie wordt bepaald door het opgetelde resultaat van dit Allianz WK Zeilen, het WK iQFoil in Lanzarote 2024 en de Troféo Sofia in april 2024.  

WK Zeilen dag 6 Badloe eindigt WK Scheveningen
Kiran Badloe eindigt WK vroegtijdig
Foto: Sailing Energy / World Sailing

Badloe legt uit wat er aan de hand is.

“Ik checkte mijn foils nog voor de race, maar dan zie je niks en voel je niks. Dus dan denk je, het zit goed. Maar in de eerste race breken schroeven af in mijn foil, waardoor die foil los zit en stuk gaat. Het zit niet mee, deels door mijn eigen toedoen en deels door zoiets als vandaag. Voor mij is het een mooi WK geweest. Ik sta nu niet waar ik moet staan. Ik weet waar ik wel kan en wil staan. We gaan dat in januari volgend jaar laten zien.”

“Wat betreft de nationale selectie, alles is nog open. We hebben nog twee series en er kan nog van alles gebeuren. Je moet de hoop niet opgeven. Ik weet dat ik goed kan varen, ik weet dat ik in de buurt van het podium kan varen en zelfs vooraan kan varen.”

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.