Zielhuis over succesformule TeamNL Zeilen

We kwamen een mooi interview met Jaap Zielhuis tegen, hoofdcoach van TeamNL Zeilen, op de blog van een van de sponsoren van het team. De contentmakers van Victron Energy vroegen de hoofdcoach naar de succesformule van het Nederlandse team dat al twee jaar op rij het best presterende zeilland ter wereld is in het olympisch…

Door Redactie | 06 april 2020

Jaap Zielhuis over succesformule TeamNL Zeilen

Zielhuis over succesformule TeamNL Zeilen

Door Redactie | 06 april 2020

Advertentie

We kwamen een mooi interview met Jaap Zielhuis tegen, hoofdcoach van TeamNL Zeilen, op de blog van een van de sponsoren van het team. De contentmakers van Victron Energy vroegen de hoofdcoach naar de succesformule van het Nederlandse team dat al twee jaar op rij het best presterende zeilland ter wereld is in het olympisch zeilen.
Hoofdcoach Jaap Zielhuis

Fotocredits: Lize Kraan

Een aantal quotes uit het interview: “Uniek in onze manier van coaching is dat we de zeilers zelf laten spreken. Vergelijk het met een huwelijk, in een goed huwelijk hebben beide partijen een stem. De coaches gaan hun zeilers niet vertellen wat ze moeten doen, het zijn allemaal intelligente, goed opgeleide mensen.” “Met jonge mensen werken motiveert enorm. Ze hebben meer talent dan ze zelf weten, en ze willen graag presteren. Hun energie is aanstekelijk.” “We geven de zeilers veel vrijheid. Hierdoor realiseren ze dat hier een bepaalde verantwoordelijkheid bij komt kijken, wij hoeven ons daardoor geen zorgen te maken over een tekort aan discipline.” Lees het complete interview met Jaap Zielhuis op de website van Victron Energy. Hier vertelt hij ook waar ze als team geen invloed op hebben en hoe de zeilcarrière van de coach zelf eruit zag.

Fotocredits header: Watersportverbond

Lees meer zoals dit:

Vond je dit mooi? Deel dit verhaal dan met je vrienden:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Uitgelicht:

Nieuw in Wedstrijdzeilen:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.