Werken bij Zeilwereld

Wil jij iets bijdragen aan Zeilwereld? Dat kan! Lees onderstaande vacature en reageer snel. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar mooie verhalen en artikelen voor op de website. Voor meer informatie over het schrijven van artikelen voor Zeilwereld, zie: Jouw Verhaal. Denk je iets anders toe te kunnen voegen aan het team, laat het ons dan weten via: redactie@zeilwereld.nl.

Vacature:
Redactiehulp (4-6 uur per week)

Weet jij de weg op social media en ken je de ins en outs van WordPress? Studeer je journalistiek, communicatie of iets in die richting? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over Zeilwereld:

Zeilwereld.nl, is een jong en snelgroeiend online zeilplatform voor iedere zeilliefhebber. We bieden een breed scala aan mooie verhalen voor zeilers die de ambitie hebben de oceanen over te zeilen en voor de zeilers die graag competitief rond de boeien varen. Van jong tot oud, met en zonder boot, van kajuitjacht tot optimist. De content op Zeilwereld.nl is gratis en voor iedereen toegankelijk. Abonnees krijgen één keer per twee weken een nieuwsbrief vol zeilverhalen in hun inbox.

Wat we zoeken:

Naast Zeilwereld hebben alle redactieleden nog een baan. De werkdruk ligt hoog en daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste versterking van ons team van vier. Als redactiehulp hoef je zelf geen artikelen te schrijven, video’s te editen of podcasts op te nemen (maar dat mag uiteraard wel!), maar ben je voornamelijk bezig ons te ondersteunen met social media (Facebook en Instagram), contacten leggen en onderhouden met externe contentleveranciers en het plaatsen van artikelen op onze website (WordPress).

Eens per week hebben we een vergadering waarin we de week bespreken, artikelen en de nieuwsbrief evalueren en brainstormen over aankomende artikelen. Je zult hier regelmatig bij aansluiten zodat je weet wat er speelt en wat er die week van je verwacht wordt.

Wat we van je verwachten:

  • Je bent 4-6 uur per week beschikbaar
  • Je schrijft foutloos Nederlands
  • Je hebt ervaring met WordPress (of ander cms-systeem) en Google Drive
  • Je kent de social kanalen Facebook en Instagram van binnen en buiten
  • Je werkt graag planmatig
  • Je zit graag op het water (is een pré)

Wat we je bieden

Voor jouw hulp aan de redactie bieden we een marktconforme vergoeding. Je komt in een leuk team van watersportliefhebbers terecht. Houd je zelf ook van zeilen? Dan zit je helemaal goed. We vinden niets lekkerder dan op het water zitten in onze vrije tijd (en als werk). We hopen dat we ook snel weer een borrel op of aan het water kunnen organiseren.

Solliciteren

Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur dan je reactie naar redactie@zeilwereld.nl. Dit kan tot en met 4 april 2021. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.