Wereldkampioenschap zeilen 2023

Van 10 tot en met 20 augustus 2023 vinden de Allianz Sailing Worlds plaats in Den Haag, voor de kust van Scheveningen. Dit Wereldkampioenschap zeilen wordt eens in de vier jaar gevaren en is na de Olympische Spelen verreweg het grootste en belangrijkste zeilsportevenement in open boten. Op deze pagina houden wij je op de hoogte van deze kampioenschappen, lees je interviews met de zeilers, organisatie en andere betrokkenen.

Iedere zomer naar de andere kant van de wereld voor je sport, waarom?

Door Anke Haadsma | september 1, 2023 |

Iedere zomer reist Ian Stewart met Team Nieuw-Zeeland naar de andere kant van de wereld voor zeilwedstrijden. De grote evenementen worden namelijk allemaal gevaren in Europa, een hele operatie voor het team.

“Je vaart hier toch met de top van de wereld”

Door Anke Haadsma | augustus 18, 2023 |

Jonge talenten in de 49erFX gebruiken het Allianz Sailing World Championship vooral om te leren. Naar het resultaat hoeven we ook niet te kijken.

Podium gemist, landenkwalificatie Parijs gepakt; Nacra duo eindigt WK met dubbel gevoel

Door Redactie | augustus 18, 2023 |

De eerste finalewedstrijden zijn gevaren op het WK Zeilen in Den Haag. In de 470 klasse en de Nacra 17 zijn de wereldkampioenen gekroond. Geen Nederlandse medaille, wel een landenkwalificatie!

Nog meer verhalen!

WK parazeilen 2.4mR

Parazeilen moet verder groeien en ontwikkelen

Door Anke Haadsma | augustus 17, 2023

De eerste medailles zijn omgehangen op het Wereldkampioenschap in Den Haag. Bij het parazeilen op de Braassemermeer zijn in totaal vier kampioenen gekroond.

Bart Lambriex en Floris van de Werken derde keer wereldkampioen 49er

Eerste goud is binnen voor Nederland op Allianz WK Zeilen

Door Redactie | augustus 17, 2023

Een unieke prestatie op het Nederlandse water. In de 49er klasse hebben Bart Lambriex en Floris van de Werken voor de derde keer op rij de wereldtitel zeilen behaald!

Luuc van Opzeeland start WK Zeilen sterk

Lastige vierde dag op het WK Zeilen

Door Redactie | augustus 14, 2023

De vierde dag van het Wereldkampioenschap Zeilen in Den Haag geeft weinig wind waardoor niet iedereen kan racen vandaag. Wel gaan de boardsporters nu ook van start.

Sailing+ experience zeilapp Sailing Innovation Center en TU Delft

Zeilwedstrijden nog beter volgen door een innovatieve applicatie

Door Anke Haadsma | augustus 14, 2023

Zeilwedstrijden beter volgen en begrijpelijker maken voor het grote publiek. Dat is het doel van de Sailing+ experience, een app ontwikkeld door Sailing Innovation Center en TU Delft.

Marit Bouwmeester opent WK sterk op dag 3 van hert WK Zeilen

De ILCA zeilers ook gestart op het WK Zeilen

Door Redactie | augustus 13, 2023

Het Wereldkampioenschap zeilen in Den Haag is in volle gang. Vandaag gingen ook de ILCA zeilers van start terwijl de wedstrijdleiding uitdagende omstandigheden kende.

WK zeilen dag 2

Scheveningen op zijn best op tweede dag WK Zeilen

Door Redactie | augustus 13, 2023

De tweede dag van het Allianz Wereldkampioenschap Zeilen 2023 in Den Haag gaf veel wind en golven. Lees hier het persbericht van de tweede wedstrijddag!

Allianz WK Zeilen 2023 dag 1

Het Wereldkampioenschap zeilen is gestart in Den Haag

Door Redactie | augustus 12, 2023

Het Allianz Wereldkampioenschap Zeilen 2023 is van start gegaan in Den Haag. Lees hier het persbericht van de eerste wedstrijddag!

WK parazeilen in Nederland 2023

Parazeilen onderdeel van het WK is een stap vooruit

Door Anke Haadsma | augustus 2, 2023

Onderdeel van het WK zeilen is het parazeilen voor mensen met een beperking. Een belangrijke stap voorwaarts geeft World Sailing aan.

Coach Kaj Bocker

Kaj Böcker mag zichzelf geen jonge coach meer noemen

Door Anke Haadsma | mei 1, 2023

Kaj Böcker zit al 10 jaar in het vak als coach van de skiffklassen. Hij vertelt ons over het begin van zijn carrière en wat hij door de jaren heen heeft geleerd. Inmiddels is hij van talentcoach doorgegroeid tot topsportcoach van het Nederlandse 49erFX team.

Marit Bouwmeester wereldbekerwedstrijd Mallorca

Eerste cruciale toernooi richting Parijs 2024

Door Anke Haadsma | april 5, 2023

De Wereldbekerwedstrijd Mallorca is gestart, het is het eerste belangrijke evenement voor de zeilers van Team Allianz. Hoe brengen ze het de eerste dagen ervan af?